zenesz_logo.pngSokan kérdezhetik, hogy mi is az Percussion Stomp Box, szerintünk az alábbi bemutatásból és videókból ez egyértelműen kiderül.

 

 

Két olyan ritmushangszert szeretnénk bemutatni, melyekkel az akusztikus hangszeren játszó zenészek – legyenek gitárosok, énekes-gitárosok, perkások vagy multi-instrumentalisták – nagyszerűen kiegészíthetik játékukat. A Meinl cég decemberben mutatta be kétféle kivitelben készülő  Percussion Stomp Box pedáljait, az egyszerűbb kivitelű analóg, és a nagyobb tudású digitális verzióban.

Mindkét pedál tömör mahagónifából készült és beépített velocity-érzékeny triggerrel rendelkezik, így tökéletesen visszaadja a megütés dinamikáját. A pedálok kezelése egyszerű, és használatukkal ritmuskísérettel színesíthetjük játékunkat.

 

MPS1_web_detail_02 700x.jpg

MPS1

Az analóg, MPS1 típusjelű Meinl Percussion Stomp Box oldalán elhelyezett hangerő potméterrel szabályozhatjuk a kimenő jel szintjét, két 6,3 mm-es jack aljzat szolgál ki- és bemenetként. A stomp box aljára ragasztott érdes gumilap játék közben megakadályozza a pedál elcsúszását, szinte rögzíti a pedált és tompítja az esetleges vibrációkat.

 

MPDS1_web_with_backround_detail_04 700x.jpg

MPDS1

A digitális MPDS1 Meinl Percussion Stomp Box esetében öt előre programozott hangszer közül választhatunk: lábdob, kolomp, lábcin, csörgődob és beütő cintányér, de lehetőség van egy további 5 másodperces felhasználói minta elmentésére is az opcionálisan rendelkezésre álló szoftver segítségével.

 

MPDS1_web_with_backround_detail_02 700x.jpg

 

Hangerő szabályzó és USB port

 

Az MPDS1 egyik oldalán a már említett Volume pormétert helyezték el, mellette találjuk az USB portot, ami lehetővé teszi az egyedi hangminták importálását. A pedál másik oldalán kapott helyet a programváltó gomb, emellett pedig a 9 Voltos adapter csatlakozóját láthatjuk. A ki- és bemenet 6,3 mm-es jack csatlakozói ezen a modellen ugyanúgy megtalálhatók, mint az analóg verzión.

 

 


A Meinl kifejezetten ezekhez a pedálokhoz kínál egy úgynevezett MPSM Stomp Box Mount-ot is, ami tulajdonképpen egy balti nyírfából készült kis talapzat, vagy nevezzük állványnak, melyre az előbb ismertetett Percussion Stomp Box stabilan elhelyezhető. Az állvány tetején kialakított mélyedésben Stomp Box fixen megáll, és a hátoldalán elhelyezett fém sínhez bármilyen lábgép rögzíthető. A játékhoz még szükség van a Meinl „L” alakban meghajlított szárral rendelkező ütőfejére, és máris „lábdob érzettel” szólaltatható meg a Meinl Percussion Stomp Box, habár a digitális verzió esetében ez nem csak lábdob hang lehet.

Hazai árak:

MPS1 Meinl Percussion Stomp Box: 29.800 Ft
MPDS1 Meinl Percussion Stomp Box: 67.000 Ft
MPSM Stomp Box Mount 16.700 Ft 

A Meinl hangszerek európai és hazai forgalmazója a Meinl Distribution.