zenesz_logo.png



A Yamaha bemutatta elektromos dobokhoz tervezett MS45DR monitorrendszerét, ami meglepően természetes, szinte akusztikus dob hangzást biztosít az elektromos dobot használó dobosok számára

 

 

2944_700x.jpg

 

 

Június második felében debütált a Yamaha MS45DR, elektromos dobokhoz készített 2.1-es monitorrendszere, amit a gyártó elsősorban otthoni felhasználásra, valamint próbákra ajánl. Az egyszerű és kompakt rendszert úgy alakították ki, hogy az minél dinamikusabb dobhangot produkáljon. Az MS45DR-nek köszönhetően a dobosok kiváló minőségű sztereó dobhangot kapnak az elszigeteltséget jelentő fejhallgató használata nélkül, ráadásul a monitorok meglepően nyitott, akusztikusnak ható dobhangzást nyújtanak, amit így nemcsak a dobos, hanem a környezetében lévők is élvezhetnek.

 

159722_700x.jpg

 

 

A Yamaha új 2.1-es hangfalrendszere két pehelykönnyű kompakt szatellit hangfalból – melyeket bármely 1,5 inches dobkarámra könnyedén rögzíthetünk – és egy mélynyomóból áll, amit egyszerűen a földre helyezünk, hadd tolja a mélyeket. A 20 W teljesítményű szatellit dobozokban egy 8 cm-es középhangszóró és egy 2 cm-es dóm magas sugárzó dolgozik, míg a szintén 20 wattos szubládában egy 16 cm-es mélyhangszóró erőteljesen és pontosan reprodukálja a lábdob és az álló tam mély frekvenciáit. A mélynyomó hátoldalán elhelyezett potméterrel szabályozhatjuk az egész rendszer hangerejét, míg az első panelen, a bekapcsoló gomb mellett kapott helyet az a poti, amivel szubláda hangerő szintjét állíthatjuk.

 

 

Yamahadrum 700x.jpg

 

 

A tartozék kábelcsomaggal gyorsan és egyszerűen összekábelezhetjük a monitorrendszert az elektromos dobunkkal, a kábelek hosszát, a csatlakozók irányát úgy alakították ki, hogy megakadályozzák a kábelek esetleges sérülését. A 8 tűs mini DIN csatlakozót a mélynyomó hátoldalán található aljzathoz csatlakoztatjuk, a két RCA csatlakozót a szatellit dobozokhoz (piros a jobb oldal, fehér a bal oldal), a két jack dugót pedig a dob hangmoduljának bal és jobb kimenetére kötjük, és ha a mélynyomó tápkábelét is bedugtuk a hálózatba, máris működik a 2.1-es hangrendszer. Ha DTX 402-es sorozatú elektromos dobot használunk, vagy bármilyen más olyan dobot, melynél a hangmodulon nincs külön bal / jobb kimenet, csak egy sztereó jack aljzat, akkor egy Y kábelre lesz szükségünk a bekötéshez.

 

 

 

 

Fontosabb technikai adatok


Teljesítmény szatellit hangszórók: 20 W + 20 W (2kHz, 4 Ω)
Teljesítmény mélynyomó: 20 W (60 Hz, 8 Ω)
Frekvencia átvitel, mély + szatellit: 40-2000Hz (-10 dB)
Hangsugárzó szatellit: 2 cm (0,8”) dóm tweeter (5 Ω)
Hangsugárzó szatellit: 8 cm (3”) membrános (4,5 Ω)
Hangsugárzó mély: 16 cm (6,5“) membrános (8 Ω)
Méretek szatellit: 110 x 183 x 138 mm
Méretek mély: 221 x 351 x 343 mm
Súly szatellit: 1,0 kg x 2
Súly mély: 6,5 kg

 

További részletek és hazai ár a hivatalos Yamaha viszonteladóknál