zenesz_logo.pngA Steinberg bemutatta új, belépő szintű, 2 be/2 kimenetes UR12 audio interfészét.

 

preview (2)_620.jpg

 

Az elérhető árú audio interfészek piacára nem lehet azt mondani, hogy ne lenne telített, de a Steinberg úgy találta, hogy van igény egy újabb ilyen eszközre, és kihozta az UR12 audio interfészét. (Az elmúlt hetekben mi is bemutattunk két ilyen eszközt, a Focusrite és a Native Instruments belépő szintű interfészét.) A 2 be- és 2 kimenettel rendelkező eszköz mikrofon bemenetet és nagyimpedanciájú hangszer bemenet kínál, maga az elektronika masszív fém dobozban kapott helyet.

A felsőkategóriás konvertereknek köszönhetően az USB csatolós interfész 192 kHz-ces mintavételi frekvencián 24 bites felbontást tud és megfelelő adaptert segítségével iPad-hez is csatlakoztatható.

Az UR12 megjelenését Stefan Schreiber, a Steinberg hardver termékmenedzsere így kommentálta: „A Yamahával közösen egy valóban elérhető árú interfészen dolgoztunk, ami kiváló tulajdonságokkal bír. Ha ehhez még hozzávesszük a kompakt méretét, a tiszta fém házat és a szuper audio minőséget, egyértelmű, hogy az UR12 kitűnő választás lehet mobil felhasználási területeken, és otthoni kis stúdiókban.”

 

steinberg-ur12-1369_700.jpg

 

A Steinberg UR12 főbb jellemzői:

24-bit/192 kHz USB 2.0 audio interfész
Yamaha A osztályú D-PRE mikrofon előerősítő, 48 V fantomtáp
1(XLR) mikrofon bemenet, 1 Hi-Z (TS) hangszerbemenet, 2 vonalkimenet (RCA)
1 fejhallgató kimenet
Latency mentes direkt monitorozás
Platform kompatibilitás a Windows, OS X operációs rendszerekkel és iPad-del (Apple iPad Camera Connection Kittel, vagy Lightening to USB Camera Adapterrel)
Tápfeszültség USB-n keresztül mobil felvételekhez (Mac és PC),
Plusz standard USB táp adapter csatlakozó a stabil tápellátás biztosítására iPad-del történő használat esetén
Loopback funkció internetes élő sugárzáshoz
Masszív fém ház
Cubase AI DAW szoftver letölthető verzió (más DAW szoftverrel is használható)

 

 

Bővebben: Steinberg