zenesz_logo.pngA lengyel Aurora DSP plugin gyártó cég egy izgalmas új szériát jelentett be DriveThru néven, aminek az első megjelenése a Cerbes.

A DriveThru egy olyan sorozat lesz, ahol különböző legendás gitárpedálok tűpontos digitális másolatai lesznek elérhetők, melyek folyamatosan frissülnek. Hasonló elgondolás már ismert lehet különböző plugin-gyártó cégektől, így jogosan merül fel a kérdés, hogy akkor mi annyira izgalmas az Aurora DSP DriveThru szériájában?

A felmerülő kérdésre pedig az a válasz, hogy míg egyéb gyártók különböző erősítőket helyeznek fókuszba, ahol a pedálok csak kiegészítő szerepet kapnak, addig a DriveThru széria az erősítőmodelleket mellőzve, a pedálokra helyezi a hangsúlyt, amit gond nélkül össze tudunk kapcsolni az általunk preferált erősítőszimulációs szoftverekkel, így a jövőben még nagyobb szabadságot élvezhetünk abban, hogy különböző erősítőszimulációkat, milyen pedálokkal akarunk kiegészíteni.


Mit tartalmaz a plugin?

 

Cerbes stomp 1200x

 

Stomp szekció

A Cerbes központja az amerikai KSR cég portfóliójából jól ismert 3 csatornás előfokpedál, ami mellett helyet kapott egy moddolt Maxon OD808X overdrive és egy digitális delay pedál szimuláció.

 

Cerbes cab 1200x

 

Ládaszimuláció

A ládák minden gitárhang fontos részét képezik! A pluginben egy 2x12-es ládával dolgozhatunk és számos mikrofont rakhatunk elé virtuálisan, melyeknek a pozícióját és dőlésszögét szabadon meghatározhatjuk.

 

Ceres EQ 1200x

 

EQ

A felvételi lánc végén egy parametrikus EQ-t találunk, aminek segítségével sebészi pontossággal tudjuk kezelni a frekvenciákat mindamellett, hogy valós időben tudjuk monitorozni az átviteli frekvenciák alakulását.

 cerbes box no shadow 600x

 

Kiegészítő funkciók

A pontos és érzékeny beépített hangoló gondoskodik arról, hogy az extrém mélységekbe hangolt gitárok is megfelelően hangolhatók legyenek.

Teljes MIDI-kompatibilitás, amely lehetővé teszi a zökkenőmentes integrációt a hangszerek és a MIDI eszközök széles választékával.

Az Cerbes plugin nem csak DAW szoftverek insertjében használható, hanem nemes egyszerűséggel standalone verzióban is teljeskörűen alkalmazható, a MAC felhasználók pedig teljes körű M1 támogatottságot élvezhetnek.

 

 

A Gergő videójában hallott presetek megtalálhatók lesznek a plugin soron következő frissítésében. Aki kedvet kapott, hogy kipróbálja a plugint, 14 napig ingyenes megteheti, ezután pedig az alábbi kód használatával -20%-os kedvezményt biztosítunk a teljes verzióhoz: GERGOHAJER.

Hájer Gergő Facebook: https://www.facebook.com/gergo.hajer
Hájer Gergő YouTube: https://www.youtube.com/@GERGOHAJEROFFICIAL