zenesz_logo.png



A Yamaha a 2023-as NAMM kiállításon mutatta be kifejezetten hangszeresek számára tervezett vezeték nélküli YH-WL500 fejhallgatóját.

A wireless technológia mindennapjaink részévé vált, és miközben kábel nélküli fejhallgatón élvezhetjük kedvenc zenéinket évek óta, annak, hogy hangszereres játékunkat is Bluetooth fejhallgatón vagy fülhallgatón hallgathassuk egy fő akadálya van, mégpedig a jelkésés. Úgy tűnik, hogy a Yamaha megoldást kínál a problémára, a kifejezetten zenészek számára készült, YH-WL500 fejhallgatójával, amit a 2023-as NAMM kiállításon mutattak be.

YH WL500 bottom 700x

A Yamaha kifejtette, hogy a standard Bluetooth fejhallgatók jelkésése (latency) akár a 200 ms-ot is elérheti, ami a hangszerek Bluetooth fejhallgatóval történő hallgatását lehetetlenné teszi. A Yamaha a YH-WL500 fejhallgatót a Line 6 céggel együttműködve tervezte és valósította meg, ötvözve a két brand több évtizedes szakértelmét és tapasztalatát az audio- és vezeték nélküli technológiák terén. Amellett, hogy létrehoztak egy kivételesen alacsony jelkéséssel rendelkező, hangszeresek számára optimalizált vezeték nélküli fejhallgatót, azt még Bluetooth képességgel is felruházták.

YH WL500 Transmitter front 675x

Az YH-WL500 2,4 GHz-es wireless kapcsolatának, nagysebességű jeladójának és Bluetooth 4.2 kompatibilitásának köszönhetően ennél a fejhallgatónál a zenészek maximum 4 ms jelkésést tapasztalhatnak, ami nagyjából a kábeles jelátvitelével megegyező. Így már a hangszeresek is élvezhetik a valós idejű kábel nélküli monitorozás előnyeit, ha egy erősítő, egy multieffekt processzor, vagy egy hangszer fejhallgató kimenetéhez csatlakoztatják a YH-WL500 fejhallgatót.

YH WL500 Transmitter rear 675

Az YH-WL500 kényelmes, félig nyitott fejhallgatói kifejezetten hangszerekhez lettek hangolva, mindkét fejhallgatókagylóban 40 mm-es hangszórók dolgoznak, a 20 Hz - 20kHz közötti frekvencia tartományban. A fejhallgatóhoz tartozó dokkoló/adóegységet kábellel (tartozék) csatlakoztathatjuk az erősítőhöz vagy hangszerhez. Az adóegységnek az USB Type-C csatlakozón keresztül tudunk tápfeszültséget adni a tartozék USB adapter segítségével. A fejhallgató teljes feltöltés esetén nagyjából 7 óra üzemidőre képes. Az adóegység egyidejűleg több Yamaha YH-WL500 vezeték nélküli fejhallgatóval is tud kommunikálni.

YH WL500 top 750x

 

A fejhallgató baloldali kagylójának peremén helyezték el a „+” és „–” jellel jelölt hangerő kezelőgombokat, a Bluetooth és a fejhallgató bekapcsológombját, valamint a bekapcsolást jelző LED-et. Valamivel a kezelőszervek alatt található egy 3,5 mm-es jack aljzat, vagyis kábellel is használhatjuk az új Yamaha fejhallgatót, pl. ha lemerült a fejhallgató akkumulátora. Az YH-WL500 fejhallgató képes Bluetooth-on keresztül jelet fogadni okostelefonról, tabletről, így akár egy zenei alapra is játszhatunk, miközben hangszerünket is hallhatjuk.

 

 

A Yamaha YH-WL500 vezeték nélküli fejhallgató pontos elérhetőségéről és áráról a hazai Yamaha viszonteladóknál lehet érdeklődni.