zenesz_logo.png



A Zoom új AMS sorozatában három kompakt desktop és mobil USB-C audio interfészt ismerhetünk meg.

Közvetlenül a 2022-es nyári NAMM Show befejezése után mutatta be a Zoom három új USB audio interfészét, az egyszerű és kompakt AMS-22, AMS-24 és AMS-44 modelleket. Mindhárom interfész kompatibilis asztali (Windows, Mac) és mobil eszközeinkkel (iOS, Android).

 

switch directMonitor 2.width 750x


Zoom AMS Series

Az AMS sorozatban debütáló három új USB-C audio interfészben közös, hogy egyiken sincs MIDI csatlakozási lehetőség, és az USB kapcsán hangsúlyozni kell a C típust, mert a Zoom hajlamos még korábbi USB típusokat használni új termékein is. Mindhárom audio interfészt olyan zenészek számára tervezték, akik minden bonyodalom nélkül szeretnének felvételt készíteni valamilyen zeneszerkesztő szoftverrel és/vagy élőben streamelni olyan platformokon, mint a YouTube, Facebook, vagy a Twitch.

 

 

Mindhárom eszköz egyszerű és praktikus kezelőfelülettel rendelkezik, kézreálló kapcsolók és gombok formájában. Például válthatunk a Music és a Streaming módok között, az utóbbi esetében az összes bemenő jel a sztereó mixbe kerül, amit akár streamelni is tudunk. Kapunk egy Loopback kapcsolót, amivel a bemenő jelekhez tudjuk hozzákeverni a számítógépről érkező jelet, így például élőben énekelhetünk egy kísérősávra.

Egy Direct Monitor kapcsoló is rendelkezésünkre áll, mellyel a bemenő jelet a fejhallgatóra vagy a monitor ládákra küldhetjük. Mindhárom interfész kapcsolható fantom tápot is tud biztosítani kondenzátor mikrofonok számára. Az USB-C porton keresztül 24-bit/96kHz felbontásban tudunk audiót rögzíteni, de ezen keresztül tápfeszültséget is kaphatnak az eszközök, bár a két nagyobb interfész (AMS-24/AMS-44) elemmel is üzemeltethető.

AMS 22 Front2 press 400x

AMS-22

A legkisebb AMS modell, ami leginkább egy zenész számára nyújthat egyszerű megoldást felvételhez vagy streameléshez egy XLR/TRS kombó, valamint egy 3,5 mm-es sztereó jack vonal bemenettel rendelkezik. A kombó csatlakozó nagyimpedanciás gitárjelet is tud fogadni. Kimenetek terén két 6,3-as jack kimenetre és egy sztereó fejhallgató kimenetre számíthatunk. Ezen az eszközön is megtalálható a Loopback és Direct Monitor, valamint a 48 V fantom táp kapcsolója. Az AMS-22 hazai ára 36 900 Ft.

 

AMS 24 Front2 press 500x

AMS-24

A nagyobb, de még mindig kompakt AMS-24 már két XLR/TRS kombó bemenetet kínál, amelyeket a Zoom kiváló minőségű, alacsony zajszintű előerősítőivel láttak el. Az első bemenetnél egy tolókapcsolóval tudjuk állítani, hogy nagyimpedanciás vagy mikrofon jelet akarunk fogadni. A két bemenet jelét a Stereo Link kapcsolóval egy sztereó jellé alakíthatjuk, akár felvétel, akár streaming céljára, ilyenkor a két bemenet jele egy Gain tekerővel kezelhető.

Emellett két 6,3 mm-es jack kimenet két 3,5 mm-es mini jack fejhallgató kimenet áll még rendelkezésünkre. Ezen a modellen már megtalálható a Music/Streaming mód kapcsoló, valamint az előzőkben említett Loopback, Direct Monitor és 48 V fantom táp kapcsoló. Ez a készülék már elemmel is üzemeltethető, hazai ára 53 900 Ft.

 

AMS 44 Front2 press 750x

AMS-44

A legnagyobb Zoom AMS USB interfészt már négy XLR/TRS kombó bemenettel látták el, az első bemenet esetében itt is válthatunk mikrofon vagy gitár jelszint között. A négy bemenet megkapta a Zoom kiváló minőségű, alacsony zajszintű előerősítőit. Ennél az interfésznél a 3. és 4. bemenet jelét tudjuk a Stereo Link kapcsolóval egy sztereó jellé alakítani. A kimenetek megegyeznek az AMS-24-nél írtakkal (2 x 6,3 mm-es jack kimenet és 2 x 3,5 mm-es mini jack fejhallgató kimenet). Az AMS-44 hazai ára 74 900 Ft.

 

switch loopback 6.width 500x

 

Ezt a verziót is a Music/Streaming mód kapcsolóval, valamint a Loopback, Direct Monitor és 48 V fantom táp kapcsolókkal kezelhetjük és ez a modell is üzemeltethető elemmel is, vagyis bárhol bevethető.

AMS 24 Side2 press 500x

 

Első ránézésre az apró kompakt audio interfészek számos hasznos és könnyen kezelhető szolgáltatást nyújtanak, és feltehetőleg olyan zenészek számára lesznek kívánatosak, akik nemcsak rögzíteni akarják produkciójukat, hanem szeretnék azt az interneten a világgal megosztani.

 

 

 

 

A Zoom európai és hazai forgalmazója a Sound Service.