zenesz_logo.pngAz abszolút felsőkategóriás stúdióeszközöket gyártó brit Prism Sound immár magyarországi képviselettel is rendelkezik.

A Prism Sound, a világ legkeresettebb zeneszerzői és hangmérnökei által is használt, kimagasló minőségükről ismert professzionális audió eszközök gyártója, bejelentette, hogy a Bluesound Kft.-t választja hivatalos magyarországi disztribútorának és megbízza a Prism Sound termékkínálatában szereplő valamennyi audió interfész itthoni forgalmazásával, beleértve a cég zászlóshajójának számító új DREAM ADA-128 moduláris A-D/D-A konvertert és audió interfészt.

product ada128 front alt 1 750x

 DREAM ADA-128

A 2004-ben Csernus Tamás ügyvezető igazgató által alapított Bluesound már eddig is foglalkozott a világ számos vezető professzionális audió márkájának képviseletével, úgymint az API, az ART Proaudio, az Audix, a Cranborne Audio, a DPA, a PMC és a Drawmer vagy az RME.

Csernus Tamás szerint a kivételes hangminőséget kínáló termékeiről ismert Prism Sound hírneve segít majd biztos pozíciót találni a márkának a hazai piacon is. „A cég neve Magyarországon is jól cseng, azonban vannak még teendőink a márka népszerűsítése terén, mivel korábban nem igazán volt képviseltetve hazánkban” – nyilatkozta Csernus. „Mindez a Bluesound termékpalettájának rendkívül jelentős kibővítését jelenti, kiegészítve a PMC stúdiómonitorok kínálatát, melyek forgalmazásával 2021 óta foglalkozunk. A Prism Sound audió eszközei csúcskategóriás minőséget a képviselnek, az interfészek hangzása pedig egyszerűen lenyűgöző.”

ADA128 BACK rear 1300x

 DREAM ADA-128

Mark Evans, a Prism Sound értékesítési igazgatója, pedig a következőket tette hozzá: „Nagy megelégedésünkre szolgál, hogy egy Bluesound kaliberű cég fogja képviselni a márkánkat Magyarországon. A magyar piac hatalmas lehetőségeket tartogat a sokoldalú, megbízható és könnyen kezelhető, kiváló minőségű audió eszközök terén. A Prism Sound termékei a fenti kritériumok mindegyikének megfelelnek, és biztosak vagyunk benne, hogy Tamás segítségével a Prism Sound hamarosan az elsőszámú márkává fog válni Magyarországon az audio konverziós megoldások terén.”

EyYlYxTA 600x

Csernus Tamás

 

Csernus Tamás először akkor figyelt fel a Prism Sound magas minőséget kínáló audió interfészeire, mikor egyik ügyfele a figyelmébe ajánlotta őket. Miután felvette a kapcsolatot a céggel, lehetősége nyílt kipróbálni egy Lyra 2, valamint egy Titan audió interfészt, melyek rögtön meggyőzték.

„Beleszerettem az interfészek hangjába és kidolgozásába, melyek egyaránt kitűnőek” – meséli Csernus. „Olyan eszközökről van szó, melyeket élőben kell hallani, mivel egyetlen YouTube videó se képes igazán jól bemutatni, mi is lakozik bennük. A Titan interfészt egy Hypex 400 erősítők által meghajtott PMC IB1S hangfalpárral kötöttük össze, a hangzás pedig egyszerűen lehengerlő volt, rengeteg részlettel. Ugyan lehet, hogy a Prism Sound neve Magyarországon pillanatnyilag csak egy szűk réteg számára ismert, azonban máris nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk, így biztos vagyok benne, hogy el fogjuk érni a kitűzött céljainkat.”

product hdr atlas front black 2 750x

 

A Bluesound szerint a professzionális masztereléssel foglalkozó stúdiók mellett számos szabadúszó producer, hangmérnök és zeneszerző azért választja a Lyra 1 és Lyra 2 interfészeket, mivel kompromisszumoktól mentes, mégis megfizethető megoldást kínálnak. A nagyobb rugalmasságot igénylő stúdiók számára viszont inkább a több bemenetet és csatlakoztatási lehetőséget kínáló Titan és Atlas multitrack egységek jelentenek ideális választást.

 product hdr titan front black update 02 750x

 

„Amint az új ADA-128 moduláris digitális audio konverter is elérhetővé válik, egy olyan termékkel fog gazdagodni a kínálatunk, mely megfelel a több helységgel rendelkező hang- és filmstúdiók által támasztott követelményeknek is, ahol szükség van egy nagyteljesítményű, hálózatban működő audio konvertáló rendszerre” – tette hozzá Csernus.

További információk: www.bluesound.hu, www.prismsound.com