zenesz_logo.pngA PreSonus kihozta népszerű AudioBox családjának legújabb és legkisebb modelljét. Az új AudioBox Go egy aprócska, 2 be / 2 kimenettel rendelkező audió interfész.

A kompakt interfészt szinte mindenhová magunkkal vihetjük, hiszen USB porton keresztül kapja a tápfeszültséget és minden olyan alapvető jellemzővel rendelkezik, ami egy felvételhez kellhet. Mind Windows, mind Mac platformon használható, valamint bármilyen kompatibilis mobil eszközzel is együttműködik.

 

PreSonus AudioBox GO 04 fr 700x

 

Az apró eszközben a PreSonus® XMAX-L előerősítője dolgozik, amit több mint 25 éves stúdió tapasztalat birtokában terveztek meg. Nemcsak azt garantálja, hogy a felvétel alacsony zajszint mellett tiszta és jól artikulált legyen, de 50 dB erősítést, valamint 48 V fantom tápot is biztosít az XLR/TRS bemenetre csatlakoztatható kondenzátor mikrofon számára. Erre a kombó bemenetre vonalszintű jelet leadó eszközt is csatlakoztathatunk – keyboard, gitár, basszus, dobgép – de egy dedikált hangszer bemenet is rendelkezésünkre áll, így pl. gitárt és éneket akár egyszerre is rögzíthetünk.

 

PreSonus AudioBox GO 05 rear 700x

 

Mindkét bemenet az AudioBox GO hátoldalán került elhelyezésre, de itt találjuk a két 6,3 mm-es szimmetrikus jack kimenetet, ami lehetővé teszi, hogy professzionális stúdiómonitort használjunk. Szintén itt kapott helyet az USB-C port, számítógéphez vagy mobil eszközhöz történő csatlakozáshoz. Az első panelre került a két bemenet két Gain szabályzója, a Main (monitor) kimenet nagyméretű tekerője, valamint a Mix poti, amivel a fejhallgatóban a bemenő, és a DAW szoftverről érkező jel arányát tudjuk keverni. A fejhallgató kimenetet és annak szintszabályzóját is itt helyezték el. Ezekkel a kezelőszervekkel – talán a Hi-Z kapcsoló kivételével – minden olyan fontos eszközt megkapunk, amellyel a nagyobb méretű, akár drágább interfészek is rendelkeznek.

 

audiobox go website 02 450x

 

Az AudioBox GO 24-bit / 96 kHz minőségben dolgozik, ami erőteljesebb, mint, amit egy ilyen apró hordozható eszköztől elvárnánk. Az AudioBox GO – nevéhez hűen – mindenhová velünk jöhet, hiszen akár a gitártokban, vagy egy laptop táskában is elfér és USB-ről kapja a tápfeszültséget. Az interfész együttműködik Android és Apple mobil eszközökkel, de laptoppal, asztali géppel is, lévén USB class-compliant eszköz semmilyen speciális driver telepítésére nincs szükség. Az interfészhez megkapjuk a PreSonus Studio One Prime zeneszerkesztőt és a Studio Magic szoftvercsomagot.

 

 

Fontosabb adatok

Típus: USB 2.0 audio interfész USB C csatlakozóval
Bemenetek: 1 x XLR kombó mic/line, 1 x 6,3 mm jack hangszer
Kimenetek: 2 x 6,3 mm jack, 1 x 6,3 mm sztereó jack fejhallgató
Felbontás: 24 Bit/96khz
Méretek: 44 x 111 x 86 mm (magasság x szélesség x mélység)
Súly: 0,23 kg
Tájékoztató ár: 30 900 Ft