zenesz_logo.png



A Zoom piacra dobta korábbi, népszerű kézi felvevőjének továbbfejlesztett változatát, a H4n Pro-t.

 

csm_Zoom_H4n_Pro_700.jpg

 

A Zoom kézi felvevői már egy ideje sztenderdnek számítanak a hordozható felvevő eszközök között. A június elején bemutatott H4n Pro-val a Zoom most ismét magasabbra tette lécet. A H4n Pro csúcskategóriát képviselő XY mikrofonjai, a természetes hangú mikrofon előerősítői és a rendkívül alacsony zajszintje lehetővé teszi, hogy bármilyen hangot megdöbbentően realisztikus módon rögzítsünk, legyen szó egy bömbölő motorról, vagy egy földre eső gombostű hangjáról.

Ergonomikus kialakítású, gumírozott bevonatú házával, zárható XLR/TRS kombó csatlakozóival a H4n Pro ideális felvevő eszköz filmek audio sávjainak felvételére, koncertek rögzítésére, de szuper minőségű diktafonként is használható.

Az eszköz háromféle módban tud felvételt rögzíteni, ezek a következők:

STEREO MODE – a beépített X/Y mikrofonokat - vagy külső mikrofonokat - használja, és kiválóan alkalmas élő koncertek, akusztikus hangszerek és beszéd rögzítésére.

4CH MODE – ilyenkor a beépített X/Y mikrofonok mellett a két külső bemenet is működik, így egyszerre vehetünk élő terem hangot, és küldhetünk sztereó jelet a felvevőre.

MTR MODE (Multi-track Mode) – ez a mód négysávos stúdióvá varázsolja a Zoomot, beépített effektekkel, rájátszási funkciókkal, valamint azzal a képességgel, hogy korábban rögzített hangfájlokkal is tudunk dolgozni.

 

H4n Pro Handy Recorder 700.jpg

 

Első pillantásra a H4n Pro-t akár össze is keverhetjük elődeivel, ugyanaz a kézben tartható forma és kivitel. A főbb fejlesztések azonban a motorháztető alatt rejtőznek. A Zoom szerint az eszköz általános hangminősége jelentősen javult a korábbi modellekéhez képest. Az előerősítők (ezek a korábbi verziók gyenge pontjai voltak) természetesebb és tisztább hangot biztosítanak. Az XLR csatlakozókat zárral látták el, ez is hiányzott az elődökről.

A H4n Pro most már ugyanazzal az alacsony zajszinttel, kiváló hangminőséggel és felsőkategóriás előerősítőkkel büszkélkedhet, mint a jól ismert H5 és H6 Handy Recorderek, a felvételeket 24-bit/96kHz minőségben készíti, és természetesen a lejátszás is ilyen minőségű. Az új Zoom 140dB hangnyomás szintet tud kezelni, ami alkalmassá teszi élő koncertek felvételére, legyen szó egy akusztikus kvartettről, vagy akár egy fülhasogatóan hangos metal bandáról. A két beépített kardioid kondenzátor mikrofon beállítási szöge könnyedén állítható 90 fokról 120 fokra, a szélesebb sztereó hangkép érdekében. További plusz a beépített M-S dekóder, ami lehetővé teszi, hogy külső mikrofonokkal történő Mid-Side felvételnél az utómunkálatok során állítsuk a sztereó hangkép szélességét.

 

zoom-h4n-pro-left-right-700.jpg

 

Multi-track módban rájátszási és punch-in lehetőségeknek, valamint stúdió minőségű effektjeinek és hangszer emulációjának köszönhetően dalkészítésre is alkalmas a H4n Pro. Az effektek között találunk kompresszort, limitert, reverbet, delay-t, de mélyvágó szűrő és más effektek is rendelkezésünkre állnak. A fedélzeti metronóm és hangoló, a tucatnyi gitár- és basszuserősítő modell további segítséget nyújt munkánkhoz. A lejátszás loopolható, sebessége a hangmagasság változása nélkül változtatható, vagyis a H4n Pro tökéletes eszköz gyakorláshoz is.

Mindezeken túl az új Zoom mint 2 be- és 2 kimenettel rendelkező audio interfész is funkcionál, használhatjuk a mellékelt Cubase LE-t, vagy más zeneszerkesztő programot. A megvilágított 128x64 pixeles kijelzőn jól követhetők a funkciók, a H4n Pro WAV és MP3 formátumba egyaránt képes rögzíteni. Összegezve: ez a nagy tudású, kompakt, és rendkívül sokoldalú eszköz jó ár-érték arányával komoly versenytársa lehet más nagynevű gyártók hasonló termékeinek.

 

H4nPro_USB_650.jpg

 

További fontosabb jellemzők:

Egyszerre négy sáv felvétele
Két mikrofon/vonal XLR/TRS kombó csatlakozó
1/8" sztereó mikrofon bemenet
A fő mikrofon bemeneteken 24 vagy 48 V fantomtáp
2,5 V plug-in feszültség az 1/8" sztereó mikrofon bemeneten
Dedikált fejhallgató kimenet, állítható hangerővel
Beépített hangszóró az azonnali visszajátszáshoz
Felvétel közvetlenül SD, vagy SDHC kártyára (32 GB-ig)
Felvételenként 99 marker
Normalize (maximum gain) és Divide (file darabolás) funkciók
Looping lehetőség lejátszásnál a felhasználó által megadott kezdő és végpont között
Változtatható lejátszási sebesség (50% -150%) hangmagasság változás nélkül
Változtatható hangmagasság a lejátszási sebesség változása nélkül
USB port számítógépes adatátvitelhez
Asztali- vagy mikrofonállványra, vagy adapterrel közvetlenül a kamerára rögzíthető
Távoli kezelés az opcionálisan megvásárolható Zoom RC4 távirányítóval
Tápellátás: hálózati adapter (nem tartozék) vagy 2 db AA alkáli/NiMH elem
Tartozék Cubase LE8 és Wavelab LE8 szoftver Mac/PC

Hazai ára és a specifikáció megtalálható a Mezzoforte Hangszeráruház oldalán
Európai és hazai forgalmazója: SoundService