zenesz_logo.png
A Zoom a közelmúltban jelentette be egyedi LiveTrak mixer sorozatának legfrissebb, rackbe szerelhető modelljét, a LiveTrak L-20R digitális keverőt.

L20R 700x.jpg

 

Korábban mi is bemutattuk a Zoom LiveTrak digitális keverőit, az L-12 és L-20 modelleket, melyek arról nevezetesek, hogy az élő keverés mellett többsávos felvevőként, audio interfészként, és monitor-keverőként is tökéletesen teljesítenek. Úgy tűnik, a gyártó minden év nyarára időzít egy új modellt, idén a LiveTrak termékvonalának legújabb, rackbe szerelhető változatát, az L-20R digitális keverőt mutatta be.

 

Zoom-L-20R-Front 700x.jpg

 20 csatorna keverése, 22 csatorna rögzítése

A Zoom LiveTrak L-20R 16 mono mikrofon/vonal bemenetű csatornával és további két sztereó csatornával rendelkezik. A 16 monó csatorna XLR/jack kombó bemenetet kapott, az 1. és 2. csatorna nagyimpedanciás (Hi-Z) jelet is tud fogadni, pl. gitár, basszusgitár. A 17/18 és a 19/20 csatornák 6,3 mm-es TRS csatlakozóval rendelkeznek vonalszintű jel – billentyű, más audió eszköz fogadására, de RCA aljzattal is ellátták őket.

 

Zoom-L-20R-Rear_700x.jpg

Ezek a csatornák egygombos kompresszor és gain állítási lehetőséget kínálnak, a többi paraméter (effekt, EQ, panoráma stb.) az L-20 Control alkalmazással állítható. A két sztereó kimenet mellett, a keverőn 6 monitor kimenetet is találunk, melyeken hat, egymástól független, személyre szabott monitor mixet állíthatunk be. A monitor kimeneteket fejhallgató erősítővel is ellátták, így választhatunk, hogy vonal szintű jelet (pl. vezeték nélküli rendszereknek), vagy fejhallgató szintű jelet használunk.

A LiveTrak L-20R egyszerre 20 független csatornát és egy sztereó mixet tud rögzíteni közvetlenül SD kártyára, vagy USB-n keresztül csatlakoztatott számítógépre, 24-bit/96kHz minőségben.* A -128 dBu bemeneti zaj, és a +60 dB maximális bemeneti erősítés azt jelenti, hogy a LiveTrak a legkisebb zajszintű és legfejlettebb mikrofon előerősítővel rendelkezik, amit a Zoom valaha gyártott. Ha befejeztük a felvételt, a mixdown-t elkészíthetjük a LiveTrak-kel, vagy a sávokat exportálhatjuk zeneszerkesztő szoftverünkbe további munkálatok céljából. A LiveTrak L-20R egy plusz fejhallgató kimenetet is kínál, ami a hangmérnök munkáját segíti, lehetővé téve, hogy vagy a kevert maszter mixbe, vagy bármelyik monitor-útba hallgasson bele.

* Az effektek, az EQ, az audio interfész és a Fader Mode funkciók 96 kHz-nél nem állnak rendelkezésre, csak 44.1/48 kHz-es mintavételezésnél.

 

zoom_l-20_lifestyle_image_5_700x.jpg

 

Vezeték nélküli keverés – vezérlés iPad-del

Az előre szóló mix és hat monitor-út keverése távolról is megoldható iPad-ekkel, melyeken az L-20 Control alkalmazás fut. Az egyik iPad-et a tartozék Bluetooth adapter segítségével párosítjuk a keverővel, a további hat eszköz ehhez az iPad-hez csatlakozhat WiFi-n keresztül. Így a keverő-technikus és hat zenész saját keverését, hangerőszintet, EQ beállítást, effekteket, panorámát stb. távolról tudja kezelni.*

*A kommunikáció zárt térben kb. 10 méteres hatótávolságon belül működik a tartozék BTA-1 Bluetooth adapterrel.

 

20 prémiumkategóriás effekt

Az L-20R húsz prémiumkategóriás beépített effektet kínál, állítható paraméterekkel. Választhatunk a különböző delay, reverb és kórus effektek között, majd a két dedikált effektúton a 20 csatorna bármelyikén alkalmazhatjuk.

 

Zoom-L-20R-Slant-Rear_700x.jpg

Audio interfész

Habár a LiveTrak L-20 önálló keverőpult és felvevő eszköz is egyben, Audio Interface módban Mac, PC, vagy iOS eszközhöz csatlakoztatva 22 bemenettel és 4 kimenettel rendelkező USB audio interfészként használható. Az Audio Interface mód lehetővé teszi, hogy a bemenő csatornák jelét kedvenc zeneszerkesztő programunkra küldjük, még akár SD kártyára történő felvétel közben is, ráadásul a számítógépről is fogadhatunk audió jelet, amit az élő előadáshoz keverhetünk.

Helyszínek mentése

Összesen kilenc helyszín menthető el és hívható elő a Scene Recall funkció segítségével. Mindenegyes mentés tartalmazza a hangerő szinteket, az EQ, a panoráma és a némítás beállításait. Ezek a mentések rendkívül hasznos sablonként szolgálhatnak a későbbiek során, különféle keverési körülmények között.

 Navigáció és kijelző

A LiveTrak fényes, megvilágított LCD kijelzője és a nagyméretű kezelőgomb könnyű hozzáférést tesz lehetővé az intuitív menürendszerhez, ahol új projekteket hozhatunk létre, előhívhatunk elmentett projekteket, és testreszabhatjuk a felvétel beállításait, de itt találjuk a felvételhez szükséges navigációs gombokat is.

 

 

Tartozékok

AD-19 AC Adapter
BTA-1 Bluetooth Adapter
Rack fülek
Quick Guide

Hazai ár és specifikáció: Mezzoforte Hangszeráruház.
A Zoom hazai és európai forgalmazója a SoundService.

 

Ezek is érdekelhetnek