zenesz_logo.pngAz ausztrál mikrofon specialista RØDE cég bemutatta új, sokoldalú NT USB stúdióminőségű mikrofonját.

 

nt-usb04_700.jpg

 

 

A RØDE NT-USB rendkívül sokoldalú, álló kivitelű kondenzátor mikrofon, mely ideális jó minőségű felvételek készítésére, akár énekhangról, akár hangszerről, vagy beszédről van szó.

 

Teljesen kompatibilis mindegyik elterjedt felvevő alkalmazással, mind Windows, mind Mac platformon, így az Apple iPaden futó RØDE Rec, és GarageBand alkalmazásokkal, vagy bármely más felvevő programmal, amely alkalmas külső mikrofon kezelésére. Az Apple iPaddel történő használata esetén megfelelő USB csatlakozó adapter szükséges, ilyen például az Apple Camera Connection Kit.

 

 

httpwpc360.jpg

 

 

 

Az NT-USB házán 3,5 mm-es sztereó jack aljzat található, mely nulla latency-vel teszi lehetővé a mikrofon fejhallgatóval történő valósidejű monitorozását. Emellett két potméter áll még rendelkezésre, melyekkel a fejhallgató hangerejét, valamint a számítógépből a mikrofonon át a fejhallgatóba érkező jel és mikrofon kimenő jele közötti arányt tudjuk szabályozni.

 

Professzionális pop-filter is tartozik a mikrofonhoz, melyet a mikrofon alsó részéhez lehet erősíteni, és optimális távolságra beállítani, hogy a ‘B’, ‘T’ vagy ‘P’ hangzók formálásakor keletkező zavaró „puffogást” megakadályozza éneklés, vagy beszéd közben. További tartozék a kitűnő minőségű háromlábú asztali állvány, szabvány 3/8”-os menettel, a zipzáras védőtáska és a 6 méteres USB kábel.

 

httpwpc550.jpg

 

 

 

Specifikáció:

 

Akusztikai működési elv: nyomásérzékeny mikrofon

Aktív elektronika: JFET előerősítő, A/D konverter, 16bit 48kHz

Kapszula átmérő: 0,50”

Iránykarakterisztika: kardioid

Frekvencia átvitel: 20Hz - 20kHz

Maximum SPL: 110dB SPL

Dinamika tartomány: 96dB

Tápellátás: USB 5 V DC

Súly: 520 g

Méretek: 184 mm x 62 mm x 50 mm

Kimenet: USB

Garancia: 1 év, ingyenes regisztrációval 2 év

 

Bővebb információ: RØDE