zenesz_logo.pngA Sennheiser Frankfurt után Las Vegasban is bemutatta új, kétmembrános MK 8 stúdiómikrofonját.

 

 

mk.jpg

 

A Sennheiser a márciusi Frankfurti Zenei Vásár után a NAB Show 2014-en (National Association of Broadcasters) – mely Las Vegasban került megrendezésre – is sikert aratott új nagymembrános kondenzátor mikrofonjával, az MK 8-al.

 

Az MK 8 tökéletes megoldást kínál mind az igényes otthoni stúdiók, mind a professzionális stúdiók részére. Olyan zenészek, producerek részére készült, akik minden szempontból tökéletes audió projektet akarnak létrehozni, és szívüket, lelküket beleadják egy felvétel elkészítésébe. Az MK 8 kifinomult megoldásokat tartogat azok számára, akik szeretnének teljesen testreszabott  hangzást elérni, vagyis szeretnek belenyúlni a mikrofon hangjába. A kétmembrános kondenzátor mikrofon meleg és főleg pontos hangvisszaadást garantál. Az öt független iránykarakterisztika a legkülönfélébb felvevő alkalmazások használatát teszi lehetővé legkülönbözőbb felvételi szituációkban.

 

 

square_louped_MK_8-sq-03-sennheiser600 cr.jpg

 

 

Az MK 8 új stúdiómikrofon 3 állású, kapcsolható mélyvágó szűrője kiküszöböli az alacsony frekvenciás zajokat, illetve csökkenti a proximity hatást. A masszív mikrofon 3 állású PAD (érzékenység) kapcsolóval is rendelkezik, a szélsőségesen hangos audió források kezeléséhez és a jelnek a soron következő felvevőeszközhöz történő adaptálásához.

 

 

 

 

mk_8_kytkimet.jpg

 

 

A mikrofon értékét külön növeli, hogy 24 karátos arannyal precízen bevont 1"-os membránnal és egy rugalmas rögzítésű kapszulával rendelkezik, ami csillapítja a testzajt.

 

Specifikáció:

 

Membrán: 2 db 1”-os, aranybevonattal
Frekvencia átvitel: 20 Hz – 20 kHz
Iránykarakterisztika: állítható – gömb, széles kardioid, kardioid, szuper kardioid, 8-as módozatok 
Néveleges impedancia: 50 Ohm

Min. lezáró impedancia: 1000 Ohm
Tárolási hőmérséklet: -20°C –tól  60°C –ig
Működési hőmérséklet: 0°C - tól +40°C –ig
Zajszint: 10 dB(A)
Maximális hangnyomás: 140 dB
Méretek: 160 x 57 mm
Súly: 485 gr
Fantomtáp: 48 V
Dinamika tartomány: 130 dB

Ára: 759.- EUR

 

Magyarországon a nyár végétől lesz kapható, forgalmazza: AudioPartner

Bővebben: Sennheiser