zenesz_logo.pngA német König & Meyer cég több mint 70 éve van a piacon, zenével és színpaddal kapcsolatos, német precizitást tükröző különféle állványaival.

A családi vállalkozásnak induló cég az évtizedek során a világ egyik vezető hangszer- mikrofon- világítás- és stúdiótechnikai állványgyártójává nőtte ki magát, de termékei közé tartoznak egyéb, állványra szerelhető kiegészítők, valamint dob- és zongoraszékek is. Ezek mellett különféle hangszer szállítótáskákat, védőtokokat, konténereket és rack kereteket is gyártanak, valójában oly sok féle termék található a cég kínálatában, hogy egy cikk keretein belül nem lehetne felsorolni.

 

26050 300 55 mik 700x

 

König & Meyer nagyméretű talpas mikrofonállvány

Sokan részesítik előnyben a talpas mikrofonállványt a háromlábú állvánnyal szemben. Főként az énekesek kedvelik, mert egy ilyen állványt könnyebb döntögetni és könnyebb vele különféle „show elemeket” előadni. Mindemellett a nagy kerek talpazat megfelelő stabilitást biztosít és az állvány „lábnyoma” is kisebb a színpadon. A König & Meyer 26050 talpas, mikrofonállvány extra hosszú rúddal készül és így maximum 1750 mm magasságot kínál, vagyis alkalmas még a legmagasabb zenészek számára is.

Az állvány letisztult formákkal és kifinomult funkciókkal büszkélkedhet. A lábazaton található körkörös gumigyűrű megakadályozza a nem kívánt rezgéseket és a lépészajt, ugyanakkor a szemre tetszetős műanyag borítás és az alkalmazott fémlemez kombinációja kiváló stabilitást biztosít az állványnak. A fekete, acélból készített állvány kétrészes, egymásba tolható rudakkal rendelkezik, a magasságállítás a csavaros markolattal történhet. Az állványrúd felső végét 3/8”-os menetes csatlakozóval látták el, az állvány súlya 3,36 kg, javasolt kiskereskedelmi ára 17 085 forint.

 

 

 

 

König & Meyer univerzális állvány tálcával

Már volt rá példa, hogy tálcával ellátott állványról írtunk, azonban a König & Meyer 26765 univerzális állvány egy kivételesen masszív és stabil termék, minthogy a 21454-es hangfalállvány és a 26752-es tálca kombinációjából született. El lehet képzelni, hogy egy olyan állvány lábazata, ami egy 30 kg súlyú hangfalat képes biztonsággal 1,5 m magasan megtartani, maximális biztonságot nyújt egy megfelelő tálcával felszerelve. A tálca 727 x 404 mm-es mérete pedig lehetővé teszi, hogy akár egy keverőt is kényelmesen elhelyezhessünk rajta. Emellett természetesen ideális megoldást jelenthet laptopok, kontrollerek, digitális lejátszóeszközök színpadi használatakor.

 

26765 000 55 tálca 450x

 

Az állvány 1000 mm - 1450 mm magasság között állítható a nyomógombos rendszerű szorítócsavarral. A háromlábú csőlábakat kereszttartóval látták el a nagyobb stabilitás és terhelhetőség érdekében, így ez az állvány is maximum 30 kg-mal terhelhető. Az elegáns, fekete színű univerzális állvány alumíniumból és acélból készült és terhelhetőségéhez képest a 7,6 kg-os súlya pehelykönnyűnek mondható.  A König & Meyer univerzális tálcás állvány hazai ára 51 994 forint.

 

19789 000 55 tablet 410

 

König & Meyer univerzális tablet PC tartó állvány

A tabletek különösen sokoldalú eszközök, nem csupán üzleti- vagy magáncélra hasznosak, hanem stúdióban és színpadon is gyakran használjuk őket. Praktikusságuk ellenére kényelmes és biztonságos elhelyezésük mindig kihívást jelent. Korábban már bemutattunk egy állványcsőre rögzíthető tablettartót, de ezúttal egy komplett gémes tablettartó állványról lesz szó.

A König & Meyer 19789 tabletállványt helytakarékos kerek talppal látták el, az otthoni, színpadi vagy stúdióban történő használatot nagy mértékben megkönnyíti a gémes kialakítás.  A 300 mm átmérőjű 4,5 kg-os öntöttvas talp megfelelő stabilitást biztosít az állványnak, amellyel teljesen kihúzva - a függőleges gémmel együtt - 1430 mm maximális magasság érhető el. A tablettartó biológiai alapú műanyagból készült, ami 50-100%-ban tartalmaz megújuló növényi nyersanyagokat, ezáltal segít megőrizni a korlátozott mértékben rendelkezésre álló kőolajat és csökkenteni a veszélyes CO2 kibocsátást.

19789 000 55 Detail 2 tabl 600x

Az univerzális táblagéptartó felhasználóbarát rögzítő mechanizmust kínál a kb. 10” és 16” közötti méretű fekvő, és kb. 7” és 13” közötti álló tájolású táblagépekhez. A rögzítési tartomány 155 és 307 mm között van. A tartó alkalmas a legfeljebb 20 mm vastagságú védőburkolattal vagy tokkal rendelkező táblagépek használatára is. A beépített gumipárnával ellátott, egymást átfedő szorítópofák biztonságos tartást garantálnak és kiküszöbölik a nem kívánt rezgéseket. A tartó fokozatmentesen dönthető, és a gémes kialakításnak köszönhetően a felhasználó számára lehetővé teszi a szinte bármilyen szögbe és magasságba történő egyéni pozícionálást. Az elegáns, fekete színű állvány súlya 5,8 kg, maximális terhelhetősége 1 kg, ajánlott fogyasztói ára 34 460 forint.

 

19759 000 55 Detail 1 tel 600x

König & Meyer univerzális okostelefon-tartó állvány

Bár az okostelefonunkat többnyire otthon, irodában vagy útközben használjuk, de próbán, stúdióban, színpadon is szükség lehet egy olyan állványra, amivel minden egyéb segítség (asztal, szék, hangfal) nélkül megfelelő szögbe és magasságba állítva tudjuk használni. Erre kínál megoldást a König & Meyer 19759 okostelefon-tartóval felszerelt háromlábú állványa.

 

19759 000 55 Detail 2 tel 630x

 

Az acélból kézült állvány magassága 600 és 1400 mm közötti tartományban állítható. A tartó minden 55 és 85 mm közötti szélességű lapos készülékhez alkalmas, használata gyors és egyszerű. A hátoldalon található, reteszelő mechanizmussal ellátott gyorskioldó gomb kioldja a gumírozott bilincseket, és az okostelefon könnyen eltávolítható. A tartórészt gömbcsuklóval szerelték fel, így a telefon fel- és ledönthető, 360°-ban elforgatható. A 100 mm hosszúságú hajlékony tartókar pedig további egyéni pozicionálást tesz lehetővé. A háromlábú, U profilú, keresztmerevítéssel ellátott lábak összecsukhatók, az állvány súlya mindössze 1,1 kg. A König & Meyer 19759 okostelefon-tartóval felszerelt állvány ára 20 625 forint.

Az itt bemutatott állványokról további részleteket a König & Meyer termékek hazai forgalmazójának oldalán  https://elimex.hu/ lehet megtudni.