zenesz_logo.pngA WS1 személyében az Ibanez bemutatta vadonatúj vezeték nélküli rendszerét, ami egyúttal a cég történetének első wireless rendszere.

WS1 BH 01 D 750x

 

Egy jó vezeték nélküli rendszer a kábelnélküliség kivételes szabadságát nyújtja gitárosok vagy basszusgitárosok számára. Fontos, hogy a kezelése egyszerű legyen és nagy biztonsággal működjön. Ha ezek megvalósulnak, akkor nincs kábel, ha nincs kábel akkor nincs kábelgubanc és a zenész abban a boldog tudatban rohangálhat a színpadon, hogy nem botlik meg saját kábelében és nem fog kirántani semmilyen csatlakozót, ha túl messze talál kalandozni.

 

 

Az Ibanez új WS1 wireless rendszere prémium kategóriás összetevőkből épül fel és az egyik legalacsonyabb zajszinttel büszkélkedhet kategóriájában, emellett méltán pályázhat a legkompaktabb digitális vezeték nélküli rendszer címére is. Az eszköz 2,4 GHz-es tartományon dolgozik, tehát tévé, rádió, és egyéb alacsonyabb tartományon működő digitális rendszerek nem zavarják. A 24-bit/44.1kHz-es jelátvitel kristálytiszta hangzást garantál szuper alacsony – kevesebb mint 5 ms – jelkésés mellett, a WS1 frekvenciaátvitele 20Hz - 20kHz-ig terjed.

WS1 BH 01 B 500x

 

A WS1 hatótávolsága a gyártó adatai szerint 30 méter és a beépített akkumulátor 4 óra üzemidőt biztosít. Amennyiben az eszköz nem észlel jelet, 10 perc üresjárat után automatikusan kikapcsol, hogy elkerülje az akkumulátor üzemidejének pazarlását. A WS1-et ellátták gombnyomással aktiválható Cable tone móddal is, amire elsősorban a passzív hangszedőknél lehet szükség, ez a funkció egy háromméteres jóminőségű hagyományos gitárkábel hangzását emulálja.

WS1 BH 01 G 750x

A WS1 vezeték nélküli rendszer egy adó- és egy vevőegységből áll, mindkettő 6,3 mm-es forgatható jack dugóval ellátva. Kapunk hozzá egy micro USB Type-B „Y” kábelt, mellyel a két egységet egyszerre tölthetjük, akár számítógépről is. (Adapter nem jár hozzá). A kezelése roppant egyszerű, a wireless egység automatikusan felismeri és kiválasztja a megfelelő csatornát a lehetséges 22 opcióból. A WS1 kompatibilis mindenféle hangszedővel, kiválóan működik passzív és aktív mágneses pickupokkal, akárcsak piezo hangszedőkkel. Az Ibanez WS1 vezeték nélküli rendszer már elérhető a hazai boltokban, ajánlott kiskereskedelmi ára 54 000 forint.

 

Az Ibanez termékek európai és hazai forgalmazója a Meinl Distribution.