zenesz_logo.png



- KERES TIBOR - Több mint nyolc moduláris felépítésű rakodóhellyel, számos rejtett zsebbel, pehelykönnyű és tartós vízálló anyagból készült a D’Addario audió eszközök szállítására tervezett speciális szállítótáskája.


Minden turnézó zenész számára rendkívül fontos a felszerelések, kiegészítők, személyes cuccok rendezett, biztonságos szállítása és az, hogy ha valamit keres, akkor tudja, hová nyúljon. A D'Addario Backline Gear Transport Pack ehhez kíván segítséget nyújtani. Ez így önmagában még nem sokat árul el erről a speciális, többfunkciós szállítótáskáról, hiszen hasonló hordozó eszközökből azért van néhány a piacon.

A D’Addario elküldött nekünk tesztelésre egy ilyen táskát – vagy nevezhetjük hátizsáknak is, hiszen háton is szállítható – így nemcsak specifikációkból és videókból, hanem „élőben” kipróbálva tudunk véleményt alkotni róla. Elöljáróban annyit, hogy a Backline Gear Transport táskát úgy találták ki, hogy a felszerelésünkhöz tartozó eszközök (pedálok, kábelek, hangológép, mikrofonok stb.) és olyan személyes tárgyaink, mint pl. tablet, laptop, irattartó, pénztárca vagy kották is gondosan rendezve, biztonságban szállíthatók legyenek.

 918HgMvyiBL. AC SLzárt 350x


Az egyértelműen látszik, hogy a Backline Gear Transport Pack-et az utazó zenészek igényeinek alapos áttanulmányozásával tervezték, ami persze nem zárja ki, hogy mondjuk egy videós vagy fotós ne tudná hasznát venni ennek a remekül átgondolt szállítótáskának. A Transport Pack kivételesen tartós és vastag vízálló poliészter anyagból készült, a színes húzókkal ellátott zipzárak is vízállók, ami alatt természetesen nem azt kell érteni, hogy beugorhatunk vele egy medencébe, de esőben biztonsággal megvédi a cuccainkat. A táska méretét nézve az ember nem is gondolná, hogy egy ekkora helyen mennyi különböző célra kialakított, szeparált tárolóhely, rekesz és zseb alakítható ki. Vegyük sorra milyen lehetőségeket kínál számunkra a D'Addario szállítótáskája!

 

gigbag 3up component cablese 600x

 

Ha a táska front oldalán haladunk lentről felfelé, akkor az első tárolóhely a kábeleknek kialakított szekció, melyet hat, tépőzárral ellátott, párnázott válaszfal oszt hét rekeszre. Valamelyik elválasztót eltávolítva akár egy fejhallgató is elfér egy dupla rekeszben.  Mindenféle hangszer-, mikrofon- és tápkábel is kényelmesen elhelyezhető itt, feltekert állapotban, ami ugye a kábelek tárolásának, szállításának egészséges módja.

gigbag 3up component mic 600x

 

Felfelé haladva következik a mikrofonok tárolására kialakított tárolórész. Nem voltam rest, kipróbáltam, három Shure mikrofon kényelmesen és biztonságosan elfér, feltéve, ha mögéjük nem teszünk valami vastagabb kemény tárgyat. Ugyanis visszazárva ezt a részt a mikrofonok mögött még bőven marad hely, és így itt még egy plusz zsebet is kialakítottak, apróbb kiegészítők, kengyelek, gitárhúrok, kapodaszter, stb. részére. Először alig vettem észre, de a mikrofon tároló előtt is található egy nagy zipzáras zseb, ami gondolom iratok, igazolványok, pengetők vagy bármilyen lapos tárgyak elhelyezésére szolgál. Vagyis ez a középső mikrofontároló szekció is összesen három részből áll. (Nyilván, ha csak egy vagy két mikrofont pakolunk ide, akkor több hely marad mögötte a többi holminak.)

 gigbag 3up component pedalok 600x

 

És akkor elérkeztünk a Backline felső részéhez, ahol a legnagyobb és legvédettebb tárolórész lakozik. Ez a szekció – a fotókon jól látható – enyhén ferde tetővel záródik, és belül három tépőzáras válaszfal osztja fel négy rekeszre a rendelkezésre álló teret. Ha a rekeszekre lehajthatjuk a tetőlapot – ami alaphelyzetben a táska oldalfalához van tépőzárral rögzítve – az így létrejövő felső tárolóhelyen négy átlag méretű effektpedál elfér egymás mellett.

pedal alatt 350x


Ami az alsó teret illeti, a válaszfalakkal ellátott rekeszek (lehajtott tetőlappal) 25 cm mélyek, itt kényesebb eszközök, pl. kézifelvevő, wireless mikrofon, vevőegység vagy akár egy profi videókamera is nagy biztonsággal szállítható. Minthogy a válaszfalakkal a hely testreszabható, ezt a tárolórészt igényeink szerint alakíthatjuk át. Az egész egységet lezáró tetőlap belső oldalán még zipzárral záródó hálós zsebet is találunk apróbb holmik számára.

91UVZEEql2L. AC S laptop 350x

 

Térjünk át a Backline hátoldalára! Itt majdnem a táska teljes magasságában egy párnázott hátfallal védett lapos tárolóhely nyílik meg, ha elhúzzuk a két zipzárat. A gyártó ezt a részt tablet vagy laptop szállítására javasolja. Ezt is kipróbáltam: egy 14”-os laptop kényelmesen, a 15,6”-os már eléggé szűken, de belefér. Ebből következik, hogy egy tablet, akár még nagyobb is, gond nélkül szállítható ebben a rekeszben.

gigbag 3up component iratok 600x

 

A rekesz belső oldalán két nagyméretű zseb is rendelkezésünkre áll. Ezekben a zsebekben is főleg iratok, kották, füzetek, ilyesmi szállítható, habár, ha a laptop részére kialakított hely nincs teljesen kihasználva – mondjuk csak egy tabletet viszünk magunkkal – akkor ezek a zsebek is jól megpakolhatók. A Backline hátoldalán elhelyezett négy, kipárnázott hálós támasztéknak és a két, szintén párnázott, állítható hosszúságú háthevedernek köszönhetően még laptoppal megpakolva sem kényelmetlen a Backline hátizsákként történő szállítása. Apró figyelmesség, hogy a hátsó hevederre még egy fém sörnyitót is felszereltek, tényleg mindenre gondoltak…

A nagyobb tárolóhelyeket bemutattuk, de a táska mindkét oldalán, a táska teljes mélységében még két nagyméretű zipzáras tárolózseb áll rendelkezésünkre. Az egyik olyan szélesre nyitható, hogy egy vizespalack vagy termosz is simán elfér itt, a másik valamivel kisebb. A nagyobbik mögött még jutott hely egy apró zipzáras zsebnek, ahová olyan holmit (pl. slusszkulcs) tehetünk be, amihez gyorsan hozzá akarunk férni.

gigbag 3up component micstand 600x

 

A Backline mindkét oldalán két-két állítható heveder teszi lehetővé akár két mikrofonállvány vagy esetleg fotóállvány szállítását. Ezt is olyan ügyesen alakították ki, hogy az állvány mellett még a vizespalack- vagy termosz-zsebhez is gond nélkül hozzáférünk.

Összességében egy ritka sokoldalú, sokfunkciós, nagyon okos és hasznos megoldásnak tartom a D'Addario szállítótáskáját. Nagyon szimpatikus a rengeteg különféle pakolóhely és az, hogy a legnagyobb pakolórészek variálhatók, testreszabhatók, a táska pedig üresen tényleg pehelykönnyű. Azt gondolom, hogy a D'Addario Backline nemcsak olyan zenészek számára jelenthet ideális társat, akik szólóban vagy kisebb formációkban maguk szállítják a felszerelésüket, hanem azok számára is, akik felszerelését külön szállítják, de az értékesebb, személyes cuccaikat biztonságban, maguk mellett szeretnék tudni. Vagyis nem feltétlenül kell a táskát a kábelekkel és pedálokkal megpakolni, minden olyan holmi szállítására ideális lehet, amire útközben, szállodában vagy az öltözőben szükségünk lehet, és mondjuk egy bőröndbe nem szívesen tennénk bele. Akkor is jól jöhet a Backline táska, ha próbára vagy stúdióba magunk visszük a saját cuccainkat, vagyis tényleg egy all-round eszközt alkotott meg a D'Addario

 

 

Két kisebb dolgot hiányolok a D'Addario remek Backline táskájáról, ráadásul mindkettő filléres tétel: a zipzárhúzók nem zárhatók egy külső zárral vagy apró lakattal, mert nincs rajtuk erre szolgáló nyílás. A másik: a táska aljára tehettek volna négy apró gumi vagy műanyag talpat, lábat, mert így nem szívesen tenném le az utcán, de valójában sehol sem. A D'Addario Backline Gear Transport Pack tájékoztató ára 86.300 forint, ami első hallásra kissé borsosnak tűnhet, de ha összeadom a belepakolható cuccok értékét, melyeket biztonságosan tudunk szállítani, akkor már lehet, hogy nem is érezzük olyan soknak.

További részletek: https://www.daddario.com/products/accessories/backline-cases/backline-transport-pack/