zenesz_logo.pngHárom hasznos és praktikus színpadi kiegészítőt szeretnénk bemutatni, mindhárom eszköz a német Adam Hall csoporthoz tartozó Gravity cég terméke. 

Már korábban is válogattunk az Elimex által forgalmazott, színpadon, stúdióban, vagy akár otthon is jól használható különböző kiegészítők között, melyek megkönnyítik életünket, munkánkat. Ezek nélkül persze lehet dolgozni, zenélni, de ha valamilyen barkács megfejtést választunk jó minőségű céleszköz helyett, a végeredmény gyakran többe kerülhet, mint egy profi megoldás.

GLTST02W 6 laptop 500x

 

Gravity laptop és kontroller állvány

Napjainkban egyre többen használnak színpadon és stúdióban különböző kiegészítő berendezéseket, laptopot, tabletet, különféle vezérlőket, és ki tudja még milyen más eszközöket. Előadóknak és zenészeknek ismerős a szituáció: helyet kell találni a laptop, tablet, vagy effektvezérlő számára. Persze az nem elég, ha pusztán valahová, valamire letesszük a számunkra fontos eszközt, az elhelyezésnek stabilnak és „színpad-biztosnak” illik lennie. Az ilyen berendezések elhelyezésére kínál univerzális megoldást a Gravity LTST 02 W elegáns laptop állványa.

A nagy, állítható magasságú tálca számos lehetőséget nyújt a szokásos 12”-17”-os laptopok elhelyezésére. Az állítható és szükség esetén eltávolítható rögzítőcsavarok megfelelő biztonsággal tartják a helyén a laptopot, tabletet, vagy akár kisméretű keverőt. A készülékek hűtését hűtőnyílások teszik lehetővé. További előny, hogy a tálca bármilyen szögbe állítható, tehát vízszintesen és függőlegesen is használhatjuk.

GLTST02W 7 laptop 700x

 

Az LTST 02 W elegáns megjelenése részben az állvány fehér színének, egyetlen lábának és tömör acélból készült lapos talpának köszönhető. Ellentétben a hagyományos háromlábú állványokkal, amelyeket a mikrofonállványhoz és hangfalállványhoz való hasonlóságuk miatt csak ritkán használnak a színpadon vagy stúdión kívül, az LTST 02 W stílusos kivitelének köszönhetően bármilyen környezetbe harmonikusan illeszkedik. Az állvány magassága 79-129 cm között állítható, tehát ülve is használható, akár otthonunkban is.

Ár és technikai specifikáció https://elimex.hu/

 

GMATH01B 13 tablet 550x

 

Gravity tablet tartó

A tabletek különösen sokoldalú eszközök, nem csupán üzleti- vagy magáncélra hasznosak, hanem stúdióban és színpadon is gyakran használjuk őket. Praktikusságuk ellenére kényelmes és biztonságos elhelyezésük mindig kihívást jelent.

GMATH01B 3 tablet 550x

 

A VARI®-ARM karral ellátott Gravity MA TH 01 B tablet tartó erre a feladatra fejlesztett profi céleszköz. A fokozat nélkül állítható befogó elemek bármekkora tabletet szorosan a helyén tartanak, a VARI®-ARM kar lehetővé teszi a tablet szabad pozicionálását. Ha a csuklókat a középső beállítócsavarral megszorítjuk, a VARI®-ARM rögzítésre kerül és megőrzi az eredetileg beállított helyzetét. A masszív rögzítőelem 15-35 mm-es átfogásának köszönhetően a MA TH 01 B a legkülönfélébb állványokra, asztallapokra és más tárgyakra rögzíthető, és azokról gyorsan eltávolítható. A Gravity MA TH 01 B használatával a tablet többé nem csúszik ki a helyéről, asztalnál ülve podcast felvétel közben, stúdióban történő éneklésnél, színpadon való kottaolvasáskor biztonságosan használhatjuk.

Ár és technikai specifikáció https://elimex.hu/

 

GMA3DAPOP1 11 550x


Gravity popfilter 3D Traveller karral

Tapasztalatból mondom lehet, hogy a gégecsővel szerelt popfilter praktikusabbnak, netán elegánsabbnak tűnik, és feltehetőleg olcsóbb is, de fix beállítása mindig problémás. A mikrofontól való pontos és állandó távolsága pedig lényeges, és pont ez az, amit állandóan állítgatni kell, mert a gégecső hajlékony és elmozdul.

A popfilter használata – az énekes és a mikrofon között történő elhelyezése – szinte alapkövetelmény éneksáv rögzítésekor, hogy a nemkívánatos pufogó, sziszegő zajokat és a klippelést elkerüljük. A dupla nejlonhálóval és nagy, 15,7 cm-es átmérővel büszkélkedő Gravity popfilter ideális és megfizethető megoldást kínál erre.

 

GMA3DAPOP1 2 pop 550x

 

A Gravity MA 3D A POP 1 popfiltert nem véletlenül látták el 3 darab 360 fokban forgatható csuklórésszel. Ez teszi lehetővé, hogy bármilyen mikrofonhoz, alulról, felülről, bármilyen szögben fixen elhelyezhessük. A rögzítő mechanizmust könnyen és gyorsan összeszerelhetjük. A szorítóelem 15-35 mm-es átfogási tartománya lehetővé teszi minden általánosan használt mikrofonállványra történő felszerelését. A Gravity ismét egy kicsi, hasznos és megbízható eszközt hozott létre, amellyel bővíthető az állványkollekciónk.

Ár és technikai specifikáció https://elimex.hu/