zenesz_logo.pngA Line 6 megalkotta az eddigi legegyszerűbben használható, kiváló ár-érték arányú vezeték nélküli gitár adó-vevő rendszert.

 

RelayG10-large_ 700.jpg

 

A vezeték nélküli adó-vevő gitárrendszerek drágák és bonyolultak, gyakran van velük átviteli probléma, legalábbis ez a közvélekedés. Igen, normál esetben ez akár igaz is lehet, főleg az összetettebb rendszereknél. Ezért jött ki a Line 6 Relay G10 modellel. Ez az eszköz, az eddig ismert ilyen rendszerek között a legegyszerűbben használható, és a legjobb ár-érték aránnyal rendelkezik.

Normál esetben a vezeték nélküli rendszereknél először összedugjuk a kábeleket, a megfelelő frekvenciára hangolunk és reméljük, hogy a titkosítás működik, és a rendszer feláll. A G10 esetében bedugjuk a gitárba az adót, és ennyi az egész… tényleg nem kell semmi mást csinálni. Az eszköz automatikus frekvencia beállítást és egyszerű, de erős titkosítást használ.

 

back.jpg

 

Más vezeték nélküli rendszereknél költséges elemekre vagy, egy terjedelmes plusz töltő egységre van szükség. Nem így a G10-nél. A hosszú élettartamú, újratölthető adó töltésenként 8 óra játékidőt tesz lehetővé. Amikor éppen nem játszunk, a G10 alvó módba kapcsol, hogy megnövelje az akkumulátor élettartamát, akár 200 óra készenléti időre is. Amikor pedig eljön a töltés ideje, csak rádugjuk az adót a vevő/bázis egységre és ennyi. Ennél egyszerűbb már nem is lehetne.

A Relay G10-be belepakoltak, számos okos tulajdonságot, hogy legegyszerűbb módon a legtöbbet hozhassuk ki az eszközből. A Cable Tone technológiának köszönhetően a hang karaktere teljesen megegyezik a hagyományos kábel esetén kapott hangzással. A vevő egység csak akkor aktiválódik, amikor a jack dugóval szerelt adót teljesen bedugtuk a gitár jack aljzatába, vagyis csatlakoztatáskor nem jelentkezik a bosszantó, reccsenő hang. A vevőre külön XLR és külön 6,3 mm jack kimenetet is szereltek, így rajtunk áll választás, hogy melyik kimenetet használjuk. Nincsenek komplikált menük, nincs várakozás, bosszankodás.

 

 

Főbb műszaki jellemzők

Rendszer: 24-bites digitális, 2,4 GHz-es vezeték nélküli működés
Frekvenciatartomány: 10 – 20 000 Hz
Dinamikatartomány: 110 dB
Hatótávolság 15 m

Töltésenként 8 óra játékidő, 200 óra készenlét
Adó csatlakozó: 6,3 mm jack
Vevő audio kimenet: 1 x XLR, 1 x 6,3 jack
Automatikus némító funkció
Használható: gitárral, basszusgitárral, vagy más nagyimpedanciás kimenetű hangszerrel