zenesz_logo.png
Az új LTD modellek, az EC-200DX FM az M-200DX, és a TE-200DX valódi minőséget képviselnek és ESP játékélményt nyújtanak, megfizethető áron.

 EC 200DX resize
LTD EC-200DX Blue Burst

LTD EC-200DX

Ennek a konstrukciónak a lényege a pehelykönnyű nyárfa test, amire gyönyörű mintázatú lángolt juharfa top került. A testhez csavarozott vékony „U” profilú égetett juharfa nyak rózsafa fogólapot kapott, melynek rádiusza 350 mm (13,78”) és 24 XJ érintőnek biztosít helyet. A nyak szélessége a felső nyeregnél 42 mm, a hangszer skálahossza 24,75 inch.

EC 200DX Charcoal Burst resize
LTD EC-200DX Charcoal Burst

Az EC-200DX modellt egy készlet jól bevált és népszerű ESP LH-150 humbucker pickuppal szerelték fel, melyek elegáns fekete króm borítást kaptak. Ezek a sokoldalú humbuckerek bármilyen stílusban megállják a helyüket, legyen szó kemény rockról, lágyabb blues hangzásról, avagy zúzós metalról. A húrlábnál található ESP LH-150B hangszedő a Tone potméter push-pull kapcsolójával felezhető, vagyis single-coil hangzás is rendelkezésünkre áll.

EC 200DX Charcoal Burst back resize

Az összképet az elegáns fekete króm TOM rendszerű húrláb és húrrögzítő, valamint az LTD hangolókulcsok teszik teljessé. A single-cutaway fazonú Eclipse gitárra épülő EC-200DX két színben lesz elérhető: Blue Burst és Charcoal Burst. Tájékoztató ár: 189 900 forint (Hangszerdiszkont).

 

 

M 200DX Blue Burst resize
LTD M-200DX Blue Burst

LTD M-200DX

Ahogyan a típusjelzés is sugallja, ez a gitár az ESP áramvonalas „M” testformáját örökölte. Itt is pehelykönnyű nyárfa testről beszélhetünk, amire izgalmas mintázatú csomós nyárfa top került. A vékony „U” profilú nyak anyaga égetett juharfa, melyre 350 mm-es rádiuszú rózsafa fogólapot ragasztottak, a pozíciójelölők aszimmetrikusan elhelyezett pont alakú berakások, az extra jumbo érintők száma itt is 24. A nyak szélessége a felső nyeregnél 43 mm, a hangszer skálahossza 25,5 inch.

 

M 200DX Purple Burst resize
LTD M-200DX Purple Burst

Az elektronika megegyezik az előzőkben bemutatott EC-200DX modellnél írtakkal: két ESP LH-150 humbucker, melyeket egy háromállású pickup-váltóval, egy Volume és egy Tone potival kezelhetünk. Az utóbbin található push-pull kapcsolóval a hídi pickup felezhető. A hangszedők itt is fekete króm tokozást kaptak, ami szépen harmonizál a szintén fekete króm hardverekkel, a testen átmenő TOM rendszerű húrlábbal és a fordított állású fejen található LTD hangolókulcsokkal.

 M 200DX Blue Burst back resize

Az LTD M-200DX Blue Burst és Purple Burst színekben lesz kapható várhatóan 189 900 forintos áron. (Hangszerdiszkont)

 

 

TE 200DX Blue Burst resize

LTD TE-200DX Blue Burst

LTD TE-200DX

A harmadik új 200DX gitár az LTD TE (Telecaster-stílusú) testformáját ruházza fel az árkategóriát messze meghaladó összetevőkkel. A felhasznált hangszerfák megegyeznek az M-200DX modellnél említettekkel: pehelykönnyű nyárfa test, amit látványos csomós nyárfa toppal „fejeltek” meg, égetett juharfa nyak, csavarozott illesztéssel és rózsafa fogólap. Az XJ érintők száma itt is 24, a fogólap rádiusza 350 mm, a nyak szélessége a felső nyeregnél 42 mm, míg a hangszer 25,5 inches menzúrával rendelkezik. A fej – a Gibson gitárokhoz hasonló módon – a nyakhoz képest kissé hátrafelé dől, a gitár teste elegáns fekete szegélyezést kapott.

TE 200DX Purple Burst resize

 LTD TE-200DX Purple Burst

A pickupok és az elektronika egy az egyben megegyezik az előző két új LTD 200DX gitárnál írtakkal: két ESP LH-150 humbucker, melyeket egy háromállású pickup-váltóval, egy Volume és egy Tone potival kezelhetünk és a hídi pickup felezhető.

TE 200DX Blue Burst back resize

Az előző 200DX modellektől eltérően ezen a gitáron méretes fekete koptatólap figyelhető meg, a szerelvények – testen átmenő húrozású fix LTD húrláb és LTD kulcsok – fekete króm bevonatot kaptak, csakúgy, mint a pickup borítások. Az LTD TE-200DX gitár Blue Burst és Purple Burst színben készül, tájékoztató ára: 189 900 forint (Hangszerdiszkont).

 

TE 200DX Blue Burst 3

Hátrahajló fej

Itt a végén hadd említsük meg, hogy nagyon szimpatikus, hogy az ESP Guitars az alacsonyabb árfekvésű LTD modelljeit olyan jellemzőkkel ruházza fel, ami általában csak egy kategóriával feljebb jellemző a versenytársakra, gondolunk itt az égetett juharfa nyakra, a rózsafa fogólapra és a testre kerülő látványos topra.

Az új LTD 200DX gitárok boltokba kerülése augusztus folyamán várható.

Az ESP/LTD gitárok hazai és európai forgalmazója a Sound Service.


 

Ezek is érdekelhetnek