zenesz_logo.pngAz Ortega Guitars fennállásának 30. évfordulója alkalmából két nagyon hasonló, gyönyörűen kidolgozott nejlonhúros gitárt mutatott be.

Az alábbi videóban nemcsak Palásti Máté hivatalos Ortega előadó remekbe szabott játékát élvezhetjük, de képet kaphatunk az Ortega RCE30TH-ACA modell hangzásáról is. A művész Antonio Rey, Dos Partes de Mi című darabját adja elő. A felvétel a pécsi Nádor Galériában készült, Máté mögött Csongor Réka képei tűnnek fel.

 

 

A videóban hallható, hogy az Ortega RCE30TH-ACA gitár milyen jól reagál a játék dinamikájára. A limitált kiadású Ortega RCE30TH-ACA gitár tetőlapja, kávája és hátlapja is válogatott AAA minőségű akácfából készült. Az akácfa közkedvelt hangszerfa meleg, lágy hangjának, valamint erőteljes középtartományának köszönhetően a hangszer mind ujjal, mind pengetővel pengetve hozza a karakteres Ortega hangzást. Az egész gitártest fényes lakkozást kapott, ami látni engedi az akácfa mintázatát, így szépen kiegyenlített hangzása mellett a megjelenése is figyelemreméltó. A nyak anyaga nato fa (távol-keleti, a mahagónihoz hasonló keményfa), amire 19 érintővel ellátott diófa fogólap került és a 12 lyukas Ortega húrláb anyagát is diófa adja. A gitárt Ortega MagusPro/G elektronikával is felszerelték.

 

RCE30TH ACA web with background main 1300x

 

A cutaway formájú Ortega RCE30TH-ACA gitárnak létezik egy klasszikus testformájú változata, az RE30TH-ACA modell. A két gitár – az említett formai különbségtől eltekintve – minden szempontból teljesen megegyezik. Meg kell említeni, hogy a két látványos megjelenésű gitárnak az ára a még megfizethető kategóriába tartozik.

Az Ortega 30. évfordulós hangszereiről ITT olvashatsz.

Az Ortega gitárok hazai és európai forgalmazója a Meinl Distribution.