zenesz_logo.pngPalásti Máté Ortega Guitars artist kezében így szól egy Ortega RCE145WH gitár.

Íme egy újabb bizonyíték, hogy nem feltétlenül van szükséged egy méregdrága gitárra ahhoz, hogy profin szólalj meg. Érdemes megnézni a videót, melyben Palásti Máté hivatalos Ortega Guitars artist a Grammy díjas Michel Camilo, From Within című dalát adja elő egy nejlonhúros Ortega RCE145WH elektroakusztikus gitáron.

 

 

Az Ortega RCE145WH egy thinline, vagyis vékonyabb testű, cutaway fazonú modell. A test legvastagabb pontján 83 mm vastag, ez a vastagság a nyak felé haladva kicsit csökken, a test első ívénél 78 mm. A thinline testhez vékonyabb nyak illik, ennek szélessége a felső nyeregnél 48 mm. A gitár skálahossza 650 mm, vagyis 25,59 inch.

 

RCE145WH web main 800x

 

Ez a gitár az Ortega Family Pro sorozatba tartozik, melynek mindegyik modellje tömörfa tetővel rendelkezik. Az RCE145WH esetében ez tömör Engelmann lucfenyő, a hangszer hátlapja és kávája pedig mahagóniból készült. A test minden eleme (a fej front oldalának kivételével) és a nyak hátoldala is fényes fehér lakkozást kapott. Itt jegyezzük meg, hogy ez a modell natúr és fekete színben is elérhető. A fogólap és a 12 lyukas Ortega húrláb anyagát is diófa adja, a fogólap 19 érintőnek biztosít helyet.

A gitárt az Ortega MagusPRO elektronikájával szerelték fel, mely egy piezo hangszedőt és a hozzá tartozó előfokot, valamint egy beépített hangolót tartalmaz.

A testet gyöngyház szegély díszíti, a gyöngyház berakás visszaköszön a hanglyuk körüli rozettában is. A gitár klasszikus elhelyezésű hangolókulcsokat kapott, a nyakmerevítést kétirányú nyakpálcával oldották meg. A gitár 191 000 forintos árában egy professzionális Deluxe puhatok is benne van.

További részletek: https://ortegaguitars.com/en/products/rce145wh-m13283.html

Az Ortega gitárok hazai és európai forgalmazója a Meinl Distribution.