zenesz_logo.png



A felvételen Iva Kosic remekbe szabott játéka hallható. A szerb gitárművész egy Ortega Perfomer szériás R159 klasszikus gitáron adja elő a darabot.

Iva Kosic egy gyönyörű klasszikus mesterművet játszik, melynek címe El Sueño de la Muñeca. A darabot Agustín Pío Barrios gitárművész komponálta, aki a 20. század első felének legnagyobb hatású gitáros zeneszerzői közé tartozik. Érdemes a felvételt olyan füllel hallgatni, hogy egy abszolút megfizethető árú Ortega gitáron milyen melegséggel és milyen szépen kiegyenlített hangzással szólal meg egy klasszikus darab. Az Ortega R159 klasszikus gitár az Ortega Performer szériájának idén bemutatott új modellje.

 

 

Az Ortega Performer családról azt érdemes tudni, hogy ez a széria a gyártó egyik legátfogóbb, illetve legszélesebb vevőréteget megcélzó sorozata, melynek modelljei a klasszikus gitár építési technikáját ötvözik modern jellemzőkkel.

 

R159 web main 800x

 

Az Ortega R159 hangzásához nagyban hozzájárul a tömör észak-amerikai cédrus tetőlap, míg a káva és a hátlap anyagát diófa adja. A testhez okume (Afrika nyugati és középső részén, viszonylag szűk területen honos fafaj) nyak csatlakozik, amire amarantfa (más néven purpleheart) fogólapot ragasztottak. A 12 lyukas Ortega húrláb anyaga is az említett amarantfa. Úgy tűnik, hogy ez a hangszerfa kombináció összességében szép és erőteljes hangzást eredményezett, és hallhatóan jól reagál a játék dinamikájára.

 

 

A test a legvastagabb pontján 104 mm vastag, ez az a méret, amit még kényelmesen át lehet érni, és kellő hangerővel is rendelkezik. Az aranyszínű, fehér gombokkal ellátott hangolókulcsok elhelyezése is a klasszikus gitár jelleget hangsúlyozza. A testet mindkét oldalán többrétegű szegélyezés díszíti és ez ugyanez a berakás a hátlap közepén is megjelenik. A hangszer fő díszei a hanglyuk körül található diófa-juharfa-gyöngyház kombinációjú elegáns Ortega signature rozetta, valamint a fejen elhelyezett gyöngyház berakású Ortega logó. A test és a nyak is magasfényű natúr lakkozást kapott, mely látni engedi a felhasznált hangszerfák mintázatát.

Az Ortega R159 ára Deluxe puha tokkal 219 000 forint.

Az Ortega hangszerek hazai és európai forgalmazója a Meinl Distribution.