zenesz_logo.pngAz Ortega 2023-as gitár újdonságaiból a Family Pro modelleket már bemutattuk, most következzen egy gyönyörű signature modell, amit az Ortega Billy Watman-nek készített.

BYWSM front 1300x

Billy Watman a díjnyertes brazil származású klasszikus gitáros Londonban él, és a The Royal College of Music hallgatója. Billy játékát elsősorban Rodrigo y Gabriela, Tommy Emmanuel, Mike Oldfield és Paco De Lucia inspirálják. Billy bejutott a Sky Arts TV Guitar Star című tehetségkutatójának döntőjébe, a műsor szinte az egész világon látható volt, sugározták az Egyesült Királyságban, Európában, Ausztráliában és Dél-Amerikában is. Billy Watman tapasztalt színpadi előadó és videói több, mint 100 millió megtekintésnél járnak.

BYWSM web rear 1300

A BYWSM Signature gitár a művésszel szoros együttműködés eredményeként született meg. A top anyagánál Billy választása a tömör alaszkai lucfenyőre esett, a hangszer kávájának és hátlapjának anyagát pedig kézzel válogatott látványos mintázatú fényesre lakozott fehér ébenfa adja. A testhez mahagóni nyak csatlakozik, ami selyemfényű finish-t kapott. Az ébenfa fogólap 19 érintőnek ad helyet, a 12, fekvésben a fogólapot egy kalapot formázó berakás díszíti. A 12 lyukas Ortega húrláb anyaga is ébenfa, a hangszer skálahossza 650 mm, vagyis 25.59″, a test vastagsága a felső ívnél 98 mm, míg az alsó ívnél 104 mm.

A gitár izgalmas formai megoldásokat is felvonultat, így érdekes az új, lágyabb vonalvezetésű cutaway kialakítás, az egyedi, akácfa borítású „kartámasz” és a testet szegélyező gyöngyház-akácfa kombinációjú binding. A nyakmerevítést kétirányú merevítő pácával oldották meg, a precíz hangolhatóságot az Ortega OTMPREMIUM hangolókulcsok garantálják.

BYWSM panel 600x

 

A BYWSM Signature modellt Ortega/Fishman Clasica Blend rendszerű elektronikával szerelték fel, ami lehetővé teszi, hogy a húrláb alatti piezo hangszedő és a test belsejében elhelyezett mikrofon jelét egy dedikált potméterrel keverhessük. A kezelőpanelen a hangerő gomb mellett háromsávos EQ-t, notch szűrőt, fázisfordítót és hangológépet is találunk.

 

 

A klasszikus kialakítású fej hátoldalán Billy lézergravírozott aláírásával és a kalap szimbólummal találkozhatunk. A Billy Watman Signature gitár tartozéka a signature puhatok, amin az Ortega logó mellett ismét visszaköszön Billy szignója és az elmaradhatatlan kalap.

 

Az Ortega BYWSM Signature gitár hazai ára 398 000.- forint.

Az Ortega gitárok hazai és európai forgalmazója a Meinl Distribution.