zenesz_logo.png



Az Ortega 2023-as kínálatában számos újdonságot fedezhetünk fel, mi az Ortega Family Pro sorozat három új modelljével kezdjük ezek bemutatását.

Az Ortega Family Pro sorozatának modelljeiben megtaláljuk mindazokat az értékes tulajdonságokat, melyek a cég legnépszerűbb Family sorozatának modelljeit jellemzik, ugyanakkor a Family Pro szériában mindegyik hangszer tömörfa tetővel büszkélkedhet. Ez fontos lehet olyan gitárosok számára, akik a játék dinamikájára még jobban reagáló, erőteljesebb hangú hangszert keresnek. A Family Pro sorozatban több újdonságot is bejelentettek 2023 első napjaiban, ebben az írásban először három kedvező árú, flamenco játékra tervezett modellt szeretnénk olvasóink figyelmébe ajánlani.

 

 

A hármas kínálatból lehetőségünk van hagyományos fazonú akusztikus, és cutaway kialakítású elektroakusztikus gitárok közül választani, sőt ez utóbbi létezik balkezes változatban is. A gitárok már megjelenésükben is hordozzák a tradicionális flamenco stílusjegyeit, a flamenco játékra jellemző gyors hangindítást és a kiemelten szép magasakat a felhasznált hangszerfák garantálják. Mindegyik modellhez jár egy Ortega Deluxe puhatok és egy újrahasznosítható anyagból készült védőfólia.

 

R170F web front 800x

R170F

A tradicionális fazonú akusztikus R170F modellt tömör észak-amerikai lucfenyő tetőlap és ciprusfa káva, valamint ciprusfa hátlap jellemzi. Az egész test fényes sárga finish-t kapott, ami szépen látni engedi a lucfenyő és a ciprusfa mintázatát. A testhez fényes lakkozású mahagóni nyak csatlakozik, amire a stílusból fakadóan lapos diófa fogólap került, 19 érintővel. A 12 lyukas Ortega húrláb anyaga is diófa és ez a kialakítás gyorsabb húrbefűzést tesz lehetővé. A diófa máshol is megjelenik a hangszeren, mert a test mindkét oldalát diófa binding szegélyezi. A test a legvastagabb pontján 104 mm vastag, ez az a méret, amin még kényelmes játszani, és elég vastag a test, hogy erőteljes akusztikus hangot produkáljon.

R170F web rear 800x

A nyakat kétirányú nyakpálca merevíti, a klasszikus elhelyezésű húrgépek kulcsai fekete gombokat kaptak. A nyak szélessége a felső nyeregnél 52 mm, a gitár skálahossza 650 mm, vagyis 25,59 inch. Ennek az akusztikus modellnek az ára 195 000 forint.

 

 

RCE170F fr 800x

RCE170F

A cutaway kialakítású RCE170F gitárnál felhasznált hangszerfák megegyeznek az akusztikus R170F modellnél írtakkal. A gitár egyéb paraméterei – skálahossz, nyakszélesség – is ugyanazok. A fogólap és az Ortega húrláb ennél hangszernél is diófából készült és a test szegélyezése is diófával történt.

RCE170F panel 2 700x


Ez a gitár az Ortega saját gyártmányú elektronikájával, a MagusPro rendszerrel van felszerelve, mely magában foglal egy piezo hangszedőt, és a hozzá tartozó előfokot, valamint egy beépített hangolót. A kezelőpanel magas, közép és mély EQ szabályzókat és egy master hangerő potmétert tartalmaz, gerjedés esetére egy Phase (fázisfordító) kapcsolót, továbbá beépített hangolót is kínál. Az RCE170F hazai ára 235 000 forint.

 

RCE170F L fr 800x

RCE170F-L

Az Ortega – ahogy korábban is – gondolt a balkezes gitárosokra is, így az elektronikával felszerelt cutaway kialakítású modell balkezes változatban is elérhető. Az RCE170F-L minden jellemzője megegyezik a jobbkezes változatéval. Dicséretes módon a balkezes modell nem feláras, vagyis az RCE170F-L hazai ára 235 000 forint.

 

 

Az Ortega gitárok hazai és európai forgalmazója a Meinl Distribution.

Sorozatunkat folytatjuk…