zenesz_logo.pngAz Ibanez új TOD10 és KRYS10 signature modelljei, melyek Tim Henson és Scott LePage, a Polyphia gitárosai számára készültek, látványos metál ezüst és arany színben pompáznak.

A népszerű AZ formára épülő TOD10 a harmadik Ibanez signature modellje az amerikai instrumentális rockot játszó Polyphia gitárosának, Tim Hensonnak.

 

TOD10 1P 01 fr 1200x

 

Ibanez TOD10

A TOD10 teste amerikai hársfából készült, amihez AZ Oval C profilú hőkezelt juharfa nyak csatlakozik csavaros illesztéssel. A 24 érintős fogólap anyagát ébenfa adja és ugyanaz a Tree of Death berakás díszíti, mint ami Henson előző TOD10N elektroakusztikus gitárján volt látható. A hőkezelt juharfa nyak megnövelt tartósságot és stabilitást jelent és lényegesen jobban ellenáll a hőmérsékleti változásoknak. A 12”-os rádiuszú fogólap oldalán sötétben világító lumineszcens pozíciójelölők segítik a tájékozódást. A nyak szélessége a felső nyeregnél 42 mm, a gitár skálahossza 648mm/25.5".

TOD10 1P 01 close 800x558

 

Az új signature gitárt Fishman Fluence Tim Henson humbuckerek hajtják, ezek szállítják a Polyphia virtuóz gitárosának különleges hangzását, mely a csillogó tiszta sound-tól egészen a dögös szólóhangzásokig terjed, és teszik mindezt gyakorlatilag teljesen zajmenetesen. Mindezeken túl a Fishman Fluence Tim Henson hangszedők háromféle különböző Voice-ot szolgálnak fel a számos pickup kombinációhoz társítva, melyek a hangszín potméter push-pull kapcsolójával és az ötállású pickup-váltóval érhetők el.   

A szerelvények közül ki kell emelni a Gotoh® T1502 tremolós húrlábat, amely acél nyergeket és öntött cink tremoló blokkot vonultat fel. A 10,5 mm-es húrtávolság megkönnyíti a pengetést a bepattintós tremolókart pedig gyerekjáték a helyére tenni. A szerelvények sorát a satus Gotoh kulcsok és a Graph Tech felső nyereg teszik teljessé. A gitáron nincs koptatólap, és minden hardver ezüstszínű, ami mesterkéletlen szépséggel ruházza fel a TOD10 signature modellt.


KRYS10 1P 01 1200x

 

Ibanez KRYS10

A Polyphia másik virtuóz gitárosának, Scott LePage-nek a signature modellje is az AZ formára épül. Ennek a gitárnak a teste a kiváló rezonancia tulajdonságairól ismert kőrisfából készült. A csavarozott nyak anyaga itt is hőkezelt juharfa és az AZ Oval C profil is visszaköszön. Ez a hangszer is 12”-os rádiuszú ébenfa fogólapot kapott, 24 jumbo érintővel, a pozíciójelölők apró fehér téglalap alakú berakások, de a sötétben lumineszkáló pont alakú berakások sem hiányozhatnak a fogólap oldaláról. A 12. fekvésben egyedi KRYS berakás látható, a testet pedig  gyöngyházfehér szegélyezés díszíti. A felső nyeregnél mért nyakszélesség és a skálahossz megegyezik a TOD10 modellével.

 

KRYS10 1P 01 close 800x558

 

Ezen a gitáron Scott LePage signature hangszedői dolgoznak, konkrétan két Alnico mágneses aktív Fishman® Fluence™ Scott LePage Custom sorozatú humbucker. A hangszedőkből a háromállású Fishman Fluence Voicing kapcsolóval háromféle eltérő hangzás hozható elő, amivel a kapcsoló 3. pozíciójában single-coil hangzásokat is elérhetünk. A háromállású pickup-váltóval és az említett Fishman Fluence Voicing kapcsolóval meglehetősen széles hangzás-tartomány fedhető le, az agresszív szóló- és ritmusjátékra alkalmas sound-tól a vintage single-coil kombinációkig.

Szerelvények szempontjából a két új signature gitár gyakorlatilag megegyezik, a KRYS10-en is Gotoh® T1502 tremolós húrlábbal, satus Gotoh kulcsokkal és a Graph Tech felső nyereggel találkozhatunk. Ezen a modellen a szerelvények aranyszínűek, még a háromrétegű, gyöngyházfehér koptatólap csavarjai is, ami szépen harmonizál a gitár metálfényű arany lakkozásával.

 

 

Mindkét Ibanez signature gitár hazai ára 696 000 forint.
Az Ibanez gitárok hazai és európai forgalmazója a Meinl Distribution.