zenesz_logo.pngA Jackson bemutatta Rob Cavestany-nek, a Death Angel gitárosának új, szemet gyönyörködtető formájú signature modelljét.

Rob Cavestany 1300x

 

Rob nagyjából egész pályafutása alatt Jackson gitárokon játszott, és az új modell valóban úgy is néz ki, mint amit el tudunk képzelni a Death Angel gitárosának kezében. A gitárról szinte sugárzik, hogy a trash metalra született, vagyis arra a műfajra, amiben a Death Angel nyomul.

Pro Series Signature Rob Cavestany Death Angel rear 1300

„Azért kezdtem Jackson gitárokat használni, mert a példaképem, Randy Rhoads is ilyen gitáron játszott. Kezdetekben egy Jackson Star modellt használtam, nagyon elégedett voltam vele, de mindig izgattak a hegyes formákat felvonultató gitárok. Valamikor a 80-as évek végén egy szalvétára vázoltam fel az elképzelésemet, ami mára valóság lett. A Jackson Custom Shop az őrült terveim alapján most elkészítette az álomgitáromat, ami egy teljesen új fazonú hangszer. Kíváncsian várom, mit szólnak a gyorskezű gitárosok, amikor kezükbe veszik a Death Angel modellemet” – nyilatkozta Rob Cavestany. Tegyük hozzá, hogy ez a terv egyáltalán nem őrült, mert rövid alsó szarv mély „C” alakú kivágása nagyon megkönnyíti a felső fekvések elérését.

Pro Series Signature Rob Cavestany head 700x


A korábban csak megrendelésre készülő, a Jackson Custom Shop műhelyéből kikerülő, most már a Signature Pro sorozatban elérhető gitár testen átmenő nyakú konstrukció. A nyatoh testen grafittal megerősített juharfa nyak „halad át”, amire változó rádiuszú (12”-16”) rózsafa fogólap került 24 jumbo érintővel. A pozíciójelölők cápauszonyt formázó berakások, de a fogólap oldalán fluoreszkáló Luminlay® pontok is jelen vannak.

A gitárt két EMG pickup hajtja, a húrlábnál elhelyezett EMG® 81 humbucker átható hangú, hosszú hangkitartású pickup, ami a legtömörebb mixen is átszól, míg a nyaki EMG HA a szélesebb frekvenciájú tartományokért felelős, tiszta, meleg és felharmonikusokban gazdag hangzást nyújt, ideális a kifejező akkordjátéktól kezdve a fényes single-coil-szerű megszólalásokig. A humbuckereket egy háromállású pickup váltóval és egy szem hangerő potival kezelhetjük.

A gitárt dupla satus Floyd Rose Special tremoló rendszerrel szerelték fel, vagyis a felső nyereg is satus. A szerelvények sorát az öntött Jackson kulcsok és a dupla záras Dunlop hevedertartók teszik teljessé. A fekete szerelvények szépen mutatnak a selyemfényű fekete hangszeren, melynek nyakát és fejét fekete binding szegélyezi, a fejre pedig esztétikus fekete nikkel Jackson logó került.

 

 

A Jackson Pro Series Signature Rob Cavestany Death Angel gitár tájékoztató ára 495 600 forint.

https://www.jacksonguitars.com/en/start