zenesz_logo.png



MonoNeon, azaz Dwayne Thomas Jr., aki Prince utolsó basszerosa volt, és olyan zenészekkel játszott együtt, mint Bootsy Collins, Jacob Collier és Nas, sokak szerint napjaink egyik legjobb basszusgitárosa.

A Fender signature modelljei által mindig is igyekezett tisztelettel adózni a különböző zenei stílusok úttörői előtt. Eme úttörők egyike a basszusgitáros MonoNeon, akinek sajátos öltözködési és játékstílusa kellőképpen harmonizál egymással. A védjegyévé vált fluoreszkáló ruhadarabok és kiegészítők pedig bármelyik buli színes, világító pálcikáival versenyre kelhetnének. A MonoNeon nevével ellátott új signature basszusgitár külseje rikító sárga finish-ének és narancssárga koptatólapjának köszönhetően minden tekintetben lépést tart a megalkotását inspiráló zenész megjelenésével.

FEATURED GUITAR MONONEON 1300x

MonoNeon egyike generációjának leginnovatívabb basszusgitárosainak” – nyilatkozta Justin Norvell, a Fender márka termékekért felelős ügyvezető alelnöke. „Szorosan együtt dolgoztunk vele azon, hogy egy olyan hangszer születhessen, mely nemcsak külsejében képviseli az általunk ismert személyiséget, hanem egyben MonoNeon funk-inspirálta játékstílusát is megtestesíti.”

0149400386 fen ins bck 1300x

Az új öthúros basszus égerfa teste fényes neonsárga poliuretán lakkozást kapott, fej és a koptatólap pedig neon narancssárga színben pompázik. „Ez a két szín a kedvencem, mert tetszik, ahogyan az építőmunkások kinéznek az autópályán, ők inspirálták ezt a színösszetételt – mondta MonoNeon. A modern „C” profilú, egy darabból készült hőkezelt juharfa nyakra változó rádiuszú (10"-14") égetett juhar fogólap került 22 médium jumbo érintővel. A pozíciójelölők elegáns téglalap alakú gyöngyház berakások, a nyak szélessége a csont felső nyeregnél 47,6 mm, míg hangszer skálahossza 34” (86,36 cm).

0149400386 fen ins fbd pu 500x

 

A pickup szekcióban egy pár Custom Fireball 5-string Bass Humbucking hangszedő szállítja a vastag, ütős mélyeket, míg egy 18 V-os aktív előerősítő és a háromsávos EQ gondoskodik arról, hogy a basszeros rugalmasan, a legkülönbözőbb stílusokhoz tudjon ideális hangzást kihozni a hangszerből. A negyedik poti természetesen egy hangerő, és egy apró kapcsolóval lehet az aktív és passzív mód között váltani.

A szerelvények terén sem szerénykedik MonoNeon signature hangszere. A Fender HiMass™ húrláb kiváló rezonancia átvitelt és hosszú hangkitartást garantál, és persze aranyszínű, ahogyan a nyitott mechanikás hangolókulcsok és a gitár minden fém összetevője, mindez meglehetősen egyedi megjelenést kölcsönöz az új Jazz Bass-nek. Az még egy újabb csavar a történetben, hogy bár MonoNeon balkezes gitáros, de a nevét viselő modell jobbkezes, vagyis megfordítva játszik rajta. Ennek persze „örülnünk kell”, hiszen így a jobbkezes basszerosok is gond nélkül vásárolhatnak egy ilyen világító sárga Jazz Bass-t.

 


A Fender MonoNeon Signature Jazz Bass tájékoztató ára: 669 900 Ft.