zenesz_logo.pngA Sandberg Guitars a BassTheWorld.com oldallal közösen ad ki egy új basszusgitár sorozatot Sandberg BassTheWorld néven.

Gregor Fris – akit a basszerosok népszerű YouTube csatornája, a BassTheWorld.com kapcsán ismernek világszerte – több mint tíz éve együttműködik a Sandberg Guitars céggel. A csatornáján ő (és más profi basszusgitárosok is) gyakran láthatók egy eredeti Sandberg TT4 Passive Masterpiece Aged Bass modellel kezükben.

Minthogy az évek során rengetegen érdeklődtek és tettek fel kérdéseket ezzel a gitárral kapcsolatban a Sandberg és a BassTheWorld.com úgy döntöttek, hogy kihoznak egy új sorozatot az említett a gitár előtt tisztelegve.

Sandberg Boss 500x

 

A specifikáció nagyjából a standard modellt követi, persze egyedi összetevők alkalmazásával, így például: Gotoh Vintage Style húrláb, és Kloppmann '61 JB pickupok. A hangszedőkkel kapcsolatban Gregor a következőket mondta: „a Kloppmann döbbenetesen jó JB61 pickupok lakkozott változatát választottam, mert a húrláb pozícióban olyan mély-közép tartományokkal gazdagítja a hangzást, amit nem szabad kihagyni”.

Az új sorozat modelljei Tobacco Sunburst és matt fekete színekben lesznek elérhetők, krémszínű pickup-borítással.

 

Specifikáció

NYAK: 6 csavarral rögzített jávorfa
FOGÓLAP: juharfa 22 érintővel
MENZÚRA: 34"
TEST: európai kőris, amerikai mocsári kőris
FINISH: öregített matt – fekete vagy Sunburst
HARDVER: Sandberg, Gotoh
PICKUP: Kloppmann JB61, krémszínű borítás
ELEKTRONIKA: passzív
HÚROK: Dunlop Marcus Miller Super Bright Bass Strings 45-105

Az új modellek áráról nincs még információ, érdemes a Sandberg oldalát meglátogatni pár hét múlva.