zenesz_logo.png



KX700 EverTune az eddigi legmerészebb KX sorozatú modell, újratervezett kontúrokkal, még agresszívebb megjelenéssel, Seymour Duncan Sentient & Nazgul pickupokkal és EverTune húrlábbal.

 

 

A Cort még 2022-es nyári NAMM Show alkalmával mutatta be kissé átalakított fazonú KX700 EverTune gitárját, amit a sokak által ismert és kedvelt innovatív EverTune húrlábbal szereltek fel. Számos neves gitárgyártó – az ESP, a Jackson és a Solar – már egy ideje alkalmazza modelljein az EverTune rendszert, de ez az első alkalom, hogy egy gyári Cort gitárt EverTune egységgel láttak el.

Cort KX700EverTune 1300x

Az új KX700 EverTune a Cort legfrissebb modellje, olyan felsőkategóriás modern hardverekkel és összetevőkkel büszkélkedhet, amelyek mindegyike segíti a modern rock vagy metal stílusban tevékenykedő gitárosok játékát. A mahagóni testre kőrisfa top került, ami biztosítja a meleg, mégis erőteljes mélyeket és a fényes, transzparens magasakat, nem is beszélve a látványról, amit a kőris top gyönyörű erezete nyújt. A testhez öt részből álló juhar / diófa nyakat csavaroztak 15,75 inches rádiuszú ébenfa fogólappal és sötétben fluoreszkáló, oldalt elhelyezett pozíciójelölőkkel. A fogólapot 24 rozsdamentes acél érintő osztja fel, és a nyakpálca állítócsavarja is könnyen elérhető helyre, a fogólap végéhez került.

thumb NewContour KX700Evertune 420x420

 

A KX700 EverTune testének kontúrja is megváltozott, az új kialakítású, kimélyítésekkel rendelkező szarvak agresszívebb és organikusabb látványt és nagyobb játékkényelmet nyújtanak.

A gitáron nagy kimenő jelű, passzív Seymour Duncan Sentient & Nazgûl humbuckerek dolgoznak. A húrlábnál található Nazgûl a nagyméretű kerámia mágnest egyedi tekercseléssel ötvözi, ami jól artikulált, telített hangzáshoz, erőteljes hangindításhoz vezet. A nyaki Sentient pedig a szépen kiegyenlített, sokszínű tónusokért, valamint az éneklő high-gain sound-ért felelős. A pickupokat egy hangerő egy hangszín potival és a háromállású pickup váltóval kezelhetjük.

KX700EverTuneglam2 500x

 

A gitár fő újdonsága az a szabadalmazott, teljesen mechanikus EverTune ET001F húrláb-rendszer, ami néhány rugó és kar, valamint a fizika okos alkalmazásával minden körülmények között garantálja az állandó húrfeszességet, és a stabil hangolást. Az EverTune húrlábhoz satus Cort hangolókulcsok társulnak, és a fejen már az újratervezett „Next Gen” Cort logó díszeleg. A gitár tetőlapja nyitott pórusú fekete finish-t kapott, míg az oldala, hátlapja, nyaka sima natúr lakkozású, így szépen látszik a mahagóni fa mintázata, az összképet a fekete nikkel szerelvények teszik teljessé. A gitár tájékoztató ára 1 159 EUR (Thomann).

 


Bővebben: Cort