zenesz_logo.png



Az EVH Striped Series ’78 Eruption gitár mellett limitált kiadású 5150 Deluxe és egy pár Wolfgang WG Standard modellt jelentett be az EVH Gear.

 

5107900576 evh ins frt 1 1300x

 

 EVH Striped Series ’78 Eruption

Az új EVH Striped Series ’78 Eruption modell arra az eredeti gitárra épül, amely Van Halen első albumának borítóján volt látható még 1978-ban. Ez a hangszer még a Floyd Rose tremolók előtti időkből való és egyetlen egy EVH humbucker található rajta. A gitár az eredeti színsémát tükrözi és emellett számos EVH jellemzővel rendelkezik, mint például az olajbázisú, kézzel bedörzsölt selyemfényű nyak, a 12-16” között változó rádiuszú fogólap, a nyakillesztésnél elhelyezett nyakpálca állítócsavar és a könnyített járású EVH Bourns hangerő poti, amit un. Treble bleed áramkörrel szerelek fel, hogy a hangerő csökkentésével ne tűnjenek el a magas tartományok.

 

5107900576 evh ins bck 1 1300x

 

A gitár testének anyaga amerikai hársfa, amihez negyed fűrészelt, grafittal megerősített juharfa nyakat csavaroztak, a fogólap anyaga is juhar és 22 réz jumbo érintőnek biztosít helyet, sőt a felső nyereg is rézből készült. A nyak szélessége a felső nyeregnél 42,86 mm, a gitár skálahossza 25,5" (648 mm).

Eddie eredeti Eruption gitárjához hasonlóan ezen a modellen is hatnyerges szinkronizált vintage tremolós Fender Strat húrlábat találunk réz nyergekkel, ami egyedi, kissé zongora-szerű hangzást és megnövelt hangkitartást eredményez. Ha már a Fender stílusjegyekről esett szó, meg kell említeni a nagyméretű ’70s-Style Licensed Fender Strat fejet is, valamint a Strat jellegű jack aljzat megoldást.

highlight evh 5107900576 feature 04 800x

 

Az EVH Wolfgang humbucking pickup biztos, hogy minden mixen átszól és klasszikus EVH hangzást produkál, dinamikus felharmonikusokkal, csillogó magasakkal és jellegüket még a legzúzósabb high-gain hangzásnál megőrző közepekkel. Csakúgy, mint a gitár többi része, a pickup is finoman öregített. Az összképet az EVH®-Branded Gotoh® kulcsok, az egyrétegű fekete koptatólap és az enyhén öregített króm szerelvények teszik teljessé. Az EVH Striped '78 Eruption várhatóan szeptembertől lesz elérhető, az 1190 eurós árban (Thomann) egy EVH csíkos gig bag is benne van.

 

 

5108002534 evh ins frt 1 rr 1300x

 

EVH Limited Edition 5150 Deluxe Ash

5150 Deluxe kissé módosított Strat® fazonú amerikai hársfa testtel készül, a szarvaknál mélyebb ívvel, a maximális játékkényelem érdekében. A grafittal megerősített negyedfűrészelt jávorfából készült nyak kényelmes, módosított „C” profillal rendelkezik, olajbázisú, kézzel bedörzsölt poliuretán finish-t kapott, és EVH logóval díszített, jellegzetes „hokiütő” fazonú fejben végződik. A kényelmes és gyors játékra tervezett ébenfa fogólap rádiusza 12”-16” között változik, 22 jumbo érintőnek ad helyet, és a merevítő pálca állítócsavarját itt is a nyakillesztésnél találjuk.

5108002534 evh ins bck 1 1300x

 

Csúcskategóriás hardverekkel találkozhatunk ezen a gitáron is, ilyen a satus Floyd Rose tremolós húrláb – mindegyik húrtartó-nyereg szorító- és finomhangoló csavarokkal felszerelt – az alsó E húrnál kiegészítve a szabadalmazott EVH D-Tuna® szerkezettel, amivel a drop-D és a normál hangolás között válthatunk egy pillanat alatt. Az új modellt a krómozott Floyd Rose® R3 Locking felső nyereg, és az EVH-branded Gotoh® hangolókulcsok teszik teljessé.

A gitáron két, közvetlenül a testre erősített EVH® Wolfgang® Humbucking pickup dolgozik, amit egy Treble bleed áramkörrel ellátott hangerő- és egy hangszín potival, valamint a háromállású pickup-váltóval kezelhetünk. Emellett kapunk még egy dögös Kill Switch gombot is, ami blokkolja a gitár kimenő jelét (és zaját) ha nyomva tartjuk. A gitár elegáns natúr lakkozásával és króm szerelvényeivel egy igazi különlegesség benyomását kelti. Az EVH Limited Edition 5150 Deluxe Ash megjelenése augusztusra várható 999 eurós áron (Thomann).

 

5107003515 evh ins frt 1 laurel 1300x

 Csomós bíborfa top

 

EVH Wolfgang WG Standard

A végére hagytuk a két új Wolfgang WG Standard modellt, melyek egyike csomós bíborfa toppal a másik pedig csomós nyárfa toppal büszkélkedhet. Mindkét gitár testének anyaga amerikai hársfa, amihez grafittal megerősített égetett juharfa nyak csatlakozik. A hőkezelt juhar fogólap rádiusza itt is 12″-16″ között változik, vagyis a felső fekvésekben „laposabb”. A 22 jumbo érintő szélét lekerekítették a még nagyobb játékkényelem érdekében.

A gitár EVH®-Branded Floyd Rose® Special Locking tremolós húrlábat kapott, amihez persze jár a Floyd Rose® R2 satus felső nyereg. A szerelvények sorát az EVH®-Branded kulcsok teszik teljessé.

5107003512 evh ins frt 1 poplar 1300x

Csomós nyárfa top


A gitárt két, közvetlenül a testre rögzített EVH® Wolfgang® Humbucking pickup hajtja, melyek kezelésére egy hangerő- (Treble bleed áramkörrel ellátva) és egy hangszín poti, valamint a háromállású pickup-váltó szolgál. Mindkét gitár selyemfényű natúr finish-sel rendelkezik, hogy tetőlapok izgalmas mintázata kellően érvényesülhessen. Nehéz elképzelni kedvezőbb árú rock gitárokat, mint a két EVH Wolfgang WG Standard modell, melyek megjelenése októberre várható 614 EUR áron.

További részletek: https://evhgear.com/