zenesz_logo.pngA Grammy-díjas Halestorm frontasszonyának Explorerbird gitárja az első Gibson, ami Explorer testtel és nyakkal, de Firebird fejjel készül.

A Gibson ezúttal nem mással rukkolt elő, mint az új Explorerbird névre keresztelt gitárral, ami a kultikus márka, valamint Lzzy Hale, a Grammy-díjas Halestorm hard rock banda frontemberének közös munkájának a gyümölcse. Noha ez már a negyedik alkalom, hogy a Gibson hangszerkészítő mesterei és Lzzy Hale közösen alkottak meg egy gitárt, az Explorerbird – mely stílusos ötvözete az Explorer testnek és a Firebird fejnek – a maga nemében teljesen egyedülállónak számít, és világszerte elérhető a Gibson hivatalos forgalmazóinál.

 

Lzzy 750x

 

Lzzy Hale, aki a Gibson márka első női nagyköveteként számos legendás zenész nyomdokaiba lépett, az új hangszer megalkotásában való részvétele mellett a Gibson céghez tartozó több más márkát is képvisel, melyek az Epiphone, a Kramer, a MESA/Boogie, a KRK és a Maestro.

Az új Gibson modell megjelenése egybeesik azzal, hogy a Halestorm legújabb, The Steeple című single-je immáron a második track a banda legutóbbi, Back From The Dead címet viselő albumáról, mely az amerikai rock radio játszási listájának élére került. A nemrégiben megjelent albummal azonos című dal még tavaly ősszel szerezte meg a lista első helyét, a Halestorm pedig legfrissebb slágerével, a The Steeple-lel így már hetedik listavezető számát tudhatja maga mögött.

gibson gibson lzzy hale signature explorerbird 682x

 

A Lzzy Hale nevét viselő Gibson Explorerbird egy látványos, ízig-vérig hard rock gitár, mely kifejezetten kemény zenére készült, és három olyan nagysikerű modellt követ, mint a Gibson Lzzy Hale Explorer, a Gibson Lzzy Hale Explorer Dark és az Epiphone Lzzy Hale Explorer. A teljesen egyedülálló kialakítású Explorerbird modellben a klasszikus Explorer test Firebird fejjel ötvöződik, azonban normál, és nem fordított állásban, mindez pedig aranyszínű szerelvényekkel egészül ki. Az Explorerbird megjelenését a feltűnő, tűzpiros finish teszi még különlegesebbé, ami remekül illik Lzzy kirobbanó élő koncertjeihez.

A Halestorm május 6-án jelentette meg Back From The Dead című ötödik teljes hosszúságú stúdióalbumát. A más neves zenekarokkal (úgymint Foo Fighters, Mastodon, Alice in Chains) is együtt dolgozó Nick Raskulinecz producer közreműködésével a banda még a pandémia előtt kezdett el dolgozni az új lemezen, melyen a lockdown ideje alatt is folytatták a munkát, a végeredmény pedig „annak a története, ahogy kimásztam a mélységből” – nyilatkozta Lzzy Hale. „A mentális nehézségeken, züllésen, túlélésen, megváltáson és újrafelfedezésen keresztül vezető útról, valamint az emberiségbe vetett hit megtartásáról szól.”

 

 

A Halestorm, melynek tagjai Lzzy Hale – akit a Revolve hard rock és metal zenei magazin „napjaink egyik legkarizmatikusabb, legerőteljesebb és leginkább magával ragadó énekeseként” említ – Arejay Hale dobos, Joe Hottinger gitáros, valamint Josh Smith basszusgitáros, elsöprő zenei erejükről, teltházas koncertjeikről és nagysikerű fesztiválos fellépéseikről ismertek, valamint arról, hogy olyan nagy nevekkel léptek egy színpadra, mint a Heaven & Hell, Alice Cooper vagy Joan Jett. Az elmúlt két évtized egyik legünnepeltebb rockzenekaraként a Halestorm zenéjét már több, mint egymilliárd alkalommal streamelték világszerte, emellett pedig két Grammy-jelölést és egy Grammy-díjat tudhatnak a magukénak a „Legjobb Hard Rock/Metal Dal” kategóriában.

 

 

Lzzy Hale Signature Explorerbird

Az új Explorerbird modellt mahagóni test és ragasztott illesztésű mahagóni nyak jellemzi, a SlimTaper profilú nyakra indiai rózsafa fogólapot ragasztottak. A fogólap rádiusza 12 inch és 22 aranyszínű médium jumbo érintőnek biztosít helyet. A felső Graph Tech nyereg szélessége 43,053 mm, a hangszer skálahossza 24,75" / 628,65 mm.

A gitárt két aranyszínű csavarral rögzített és aranyszínű rúdpólusokkal rendelkező 70s Tribute humbuckerek hajtja, melyeket 2 hangerő és egy hangszín potival és a három állású pickup-választóval kezelhetünk. A Tune-O-Matic húrláb, a Stop Bar húrrögzítő és a Grover Mini Rotomatics húrgépek is arany színben pompáznak. Az aranyszínű szerelvények és a fényes tűzpiros nitrocellulóz lakkozás mellett a harmadik szín, ami meghatározza a hangszer megjelenését a fekete. Fekete koptatólap, fekete pickup keretek, fekete merevítőpálca takaró lemez és fekete potméter gombok. A gitár amerikai listaára keménytokkal együtt 2,799 USD.

Aki szeretné a Halestorm és Lzzy Hale energiáit megtapasztalni és modern rockot hallgatni, nézzen bele az alábbi koncertvideóba.

 

 

További részletek: https://www.gibson.com/en-US/Guitar/USALW586/Lzzy-Hale-Signature-Explorerbird/Cardinal-Red