zenesz_logo.png



Tavaly az Ibanez öt gitárral „élesztette újra” Iron Label sorozatát, melyek között három új modell is szerepelt. Idén a széria még tovább bővül az RGRTB621-BKF metal gépezettel.

Az Ibanez Iron Label sorozatában a cég legnépszerűbb testformájú modelljeinek metalra kihegyezett reinkarnációival találkozhatunk. Ezeket a kemény műfajokra optimalizált gitárokat többnyire agresszív pickupokkal, szuper gyors Nitro Wizard nyakkal és prémium kategóriás hardverekkel szerelik fel.

RGRTB621 BKF 1P 01 front 1300

 

Az új RGRTB621-BKF Iron Label sorozatú gitár mattfekete lakkozása és szerelvényei, fordított állású feje, valamint sallangmentes megjelenése már jelzi, hogy mely stílus szerelmesei számíthatnak ennek a hangszernek a kivételes tudására. A nyatoh testen öt részből álló – juhar/dió – Nitro Wizard nyak „halad át”, ez a konstrukció gazdagabb hangzást és hosszabb hangkitartást tesz lehetővé, ráadásul a nyak és a test találkozását rendkívül kényelmesre lehetett kialakítani. A nyakra ébenfa fogólapot ragasztottak, amelyre 24 jumbo érintő került, a pozíciójelölők a fogólap oldalán elhelyezett, sötétben fluoreszkáló pontok formájában vannak jelen.

RGRTB621 BKF 1P 01 C.rear 1300x

 

A gitárt két passzív, kerámia mágneses DiMarzio Fusion Edge humbucker hajtja, melyek az Ibanez és a DiMarzio együttműködésének köszönhetően jöttek létre. Ezeket az agresszív, metalra tervezett pickupokat tiszta, jól artikulált magasak, feszes, kompresszált mélyek jellemzik és nem hallhatunk mosott, határozatlan közepeket. A DiMarzio Fusion Edge humbuckerektől pont azt az erőteljes mégis precíz hangzást kapjuk, amire a mai gitárosoknak szükségük van.

RGRTB621 BKF 1P 01 ZA 550x

Az új Iron Label modellt is felvértezték az Ibanez dyna-MIX 10 kapcsolási rendszerével, melynél az Alter kapcsolót aktiválva a pickup-váltó nyaki, középső és hídi állásában a humbuckerek egyik tekercse un. Power Tap módba kerül (ami nem azonos a coil-splittel, amelynél általában csökken a kimenő jel erőssége) és így akár autentikus single-coil hangzásokat is elérhetünk. Ez az elektronika összesen tízféle pickup kapcsolási variációt kínál, ebből talán az is kiderül, hogy bár ez a gitár minden porcikájában azt sugallja, hogy „metal” – de más műfajokban is megállja a helyét.

 

 

Az Ibanez RGRTB621 Iron Label fix Mono-rail húrlábat kapott, ami stabil hangolást és konzisztens húrfeszesség-érzetet biztosít akár mélyebb hangolásoknál is. A testen átmenő húrozáshoz készült Mono-rail híd a húrok energiáját közvetlenül a gitártestre továbbítja, ami a neck-thru konstrukcióval kombinálva elképesztően vastag hangzást és szinte végtelen hangkitartást eredményez. Az összképet a Gotoh MG-T satus hangolókulcsok teszik teljessé. Az Ibanez RGRTB621 Iron Label felszereltségéhez és tudásához mérten kedvezőnek mondható 432 000 forintos ajánlott kiskereskedelmi áron érhető el.

 

Fontosabb technikai adatok:

Test: nyatoh
Nyak: ötrétegű juhar/dió, Nitro Wizard
Fogólap: ébenfa, 400 mm rádiusz
Felső nyereg szélessége: 43 mm
Menzúra: 648mm/ 25,5”
Érintők száma: 24 jumbo
Hangszedők: 2 x DiMarzio Fusion Edge humbucker
Elektronika: Ibanez dyna-MIX 10
Kezelőszervek: 1 hangerő, 1 hangszín, 5 állású pickup-váltó, Alter kapcsoló
Húrláb: Mono-rail
Húrtávolság: 10,8 mm
Hangolókulcsok: Gotoh® MG-T locking
Húrok: D'Addario® EXL110

Az Ibanez gitárok európai és hazai forgalmazója a Meinl Distribution.