zenesz_logo.pngA 2022-es ESP/LTD gitárok bemutatását a népszerű M, MH, Phoenix és SN sorozatú modellekkel folytatjuk.

 M 1000 Snow White resize

LTD Deluxe M-1000 Snow White

Az M és az MH sorozatban számos újdonságról számolhatunk be. Ilyen az LTD Deluxe M1000 hófehér modellje, amelynél kiemelendő, hogy testen átmenő nyakú konstrukció és a két Fishman Fluence Modern Humbucker (Alnico nyaki és kerámia mágneses hídi) hangszedőt közvetlenül a testre erősítették. A gitár teste égerfából készült, az extra vékony "U" profilú nyak anyaga háromrétegű juharfa. A makasszar-ébenfa fogólap rádiusza 300 és 400 mm között változik és 24 XJ érintőnek ad helyet. Ez a modell Floyd Rose 1000SE tremolós húrlábbal büszkélkedhet, amihez jár a satus felső nyereg és a Grover hangolókulcs. A gitár tájékoztató amerikai listaára 1 299 USD.

 

 

LTD Deluxe M 1001NT Charcoal Burst resize

LTD Deluxe M-1001NT Charcoal Burst

Az LTD Deluxe M-1001NT égerfa testére habos juhar top került, a csavarozott illesztésű extra vékony "U" profilú nyak anyaga háromrétegű juharfa. A változó rádiuszú (300-400 mm) fogólap anyaga itt is makasszar-ében és ezt is 24 XJ érintő osztja fel. Ezen hangszeren mindössze egy agresszív hangú EMG 81TW humbucker dolgozik, amit a Volume potival felezhetünk. A húrláb testen átmenő húrozáshoz való satus Tonepros TOM, míg a hangolást a satus LTD kulcsokkal intézhetjük. Az áttetsző Charcoal Burst finish alatt jól látszik a habos juhar látványos mintázata, ami a hangszer fordított állású fejrészén is megjelenik. A gitár tájékoztató amerikai listaára 1 099 USD.

 

LTD M 201 resize

LTD M-201

A M sorozat új kedvező árú modellje az LTD M-201, melyen testen átmenő húrozású fix LTD húrlábbal és LTD hangolókulcsokkal találkozhatunk. A mahagóni testű gitárhoz itt is extra vékony "U" profilú, háromrétegű juharfa nyakat csavaroztak, melyre 24 érintős égetett jatoba fogólap került. Az LTD M-201-et egy, közvetlenül a testre erősített ESP Designed LH-150B pickup hajtja, amit a hangerő gombra szerelt push/pull kapcsolóval felezhetünk. A gitár tájékoztató amerikai listaára 549 USD.

 

LTD Deluxe MH 1000 Baritone Black Satin resize

LTD Deluxe MH-1000 Baritone Black Satin

A fekete selyemfényű lakkozással készülő LTD Deluxe MH-1000 Baritone megnövelt skálahossza 27 inches. A gitár testen átmenő nyakú konstrukciójú, a test anyagát mahagóni adja, amire juharfa top került. A nyak ennél a gitárnál is háromrétegű juharfa, amire makasszar-ében fogólapot ragasztottak. A fogólap változó rádiuszú (300-400 mm) és 24 XJ rozsdamentes acél éritőnek biztosít helyet. A nyaki pozícióban egy EMG 60TW-R, a húrlábnál egy EMG-81 dolgozik, amit egy háromállású pickup-váltóval, egy hangerő és egy hangszín gombbal kezelhetünk. A nyaki pickup a Tone poti push/pull kapcsolójával felezhető. Erre a modellre testen átmenő húrozáshoz való Tonepros Locking TOM húrlábat szereltek, amit satus LTD kulcsok egészítenek ki. Az összképet a testen a nyakon és a fejen végig húzódó fehér szegély tesz teljessé. A gitár tájékoztató amerikai listaára 1 199 USD.

 

LTD Deluxe MH 1000 Black Ocean resize

LTD Deluxe MH-1000 Black Ocean

A gyönyörű új Black Ocean színű LTD Deluxe MH-1000 gitár habos juharafa topot visel mahagóni testén, ehhez csatlakozik set-thru, azaz mélyen beragasztott illesztéssel a három részből álló extra vékony „U” profilú juharfa nyak. Itt is változó menzúrás makasszar-ébenfa fogólappal találkozhatunk, amire 24 XJ érintő került. A gitárt két Fishman Fluence Modern Humbucker hajtja (Alnico és kerámia mágneses), melyek elegáns szálcsiszolt acél borítást kaptak. Az elektronikát egy hangerő- és egy hangszíngombbal, valamint a háromállású pickup-váltóval kezelhetjük, a Tone potin elhelyezett push/pull kapcsolóval a egy második hangzás is előcsalható a humbuckerekből. A Floyd Rose 1000 SE tremolós húrláb, a satus felső nyereg és a Grover kulcsok is a minőséget jelzik. A gitár tájékoztató amerikai listaára keménytokkal 1 399 USD.

LTD Phoenix 7 Baritone Black Metal resize

LTD Phoenix-7 Baritone Black Metal

A Phoenix sorozatban három új jövevényt üdvözölhetünk. Az LTD Black Metal sorozata az LTD Deluxe 1000 modellekkel megegyező minőséget képvisel, de teljesen fekete dizájn, berakás nélküli fogólap, és az egy, prémium kategóriás húrláb pickup a főbb jellemzői. Az LTD Phoenix-7 Baritone Black Metal megnövelt, 27”-os menzúrájú, héthúros, testen átmenő nyakú modell, aminek a mahagóni testén három részből álló vékony „U” profilú mahagóni nyak „halad át”. A testre még egy juharfa top is került, a 400 mm-es rádiuszú fogólap anyaga makasszar-ében, 22 XJ érintővel ellátva. A húrlábnál egy kerámia mágneses Fishman Modern Humbuckert helyeztek el, amihez mindössze egy hangerő poti tartozik. Az ezen lévő push/pull kapcsolóval válthatunk a Modern Active és Modern Passive hangzás között. Testen átmenő húrozáshoz készült Tonepros Locking TOM húrláb és satus LTD kulcsok teszik teljessé ezt a hangszert, aminek az amerikai listaára 999 USD.

 

LTD Deluxe Phoenix 1000 EverTune Silver Sunburst Satin resize

 

LTD Deluxe Phoenix-1000 EverTune Silver Sunburst Satin

Az LTD Deluxe Phoenix-1000 EverTune az első Phoenix gitár, amit az az állandó húrfeszességet biztosító EverTune húrlábbal szereltek fel. Konstrukcióját és faanyagait tekintve megegyezik a Phoenix-7 Baritone modellel, de lévén ez hagyományos hathúros gitár, a skálahossza az LTD-ékre jellemző 25,5 inch. A Fishman Modern Humbucker pickupok száma itt már kettőre növekedett, Alnico mágnessel a nyaknál és kerámia mágnessel a hídnál. Egy hangerő, egy push/pull kapcsolós hangszín poti – amivel a hangszedők második hangzását aktíválhatjuk – és a pickup-váltó áll rendelkezésünkre a humbuckerek kezeléshez. A már említett Evertune (F) húrlábhoz Grover hangolókulcsokat kapunk. A gitár megjelenését alapvetően meghatározza a különleges selyemfényű Silver Sunburst finish, a fogólapot és a fejet díszítő fehér szegély és a fogólap fehér gyöngyház berakásai. A gitár tájékoztató amerikai listaára 1 399 USD.

 

LTD Deluxe Phoenix 1000 See Thru Black Sunburst resize

LTD Deluxe Phoenix-1000 See Thru Black Sunburst

Ez a szintén testen átmenő nyakú Phoenix-1000 modell habos juharfa tetővel büszkélkedhet, ami látványos See Thru Black Sunburst finisht kapott. A test anyaga itt is mahagóni és a többi hangszerfa is megegyezik az előző Phoenix modelleknél írtakkal. A változatosság kedvéért itt két Seymour Duncan pickuppal találkozhatunk, Phat Cat Nickel a nyaknál és Custom Nickel a húrlábnál. A húrláb pickup a Tone poti kihúzásával felezhető. A satus Tonepros TOM rendszerű húrlábhoz/húrtartóhoz satus LTD kulcsok társulnak, az elegáns fényezés mellett a testen, a fogólapon, a fejen végig húzódó fehér szegély teszi tökéletessé a gitár megjelenését, melynek tájékoztató amerikai listaára 1 199 USD.

 

LTD Deluxe SN 1000 EverTune Charcoal Metallic Satin 850x

LTD Deluxe SN-1000 EverTune Charcoal Metallic Satin

Az SN sorozat négy új modellel bővült. Az LTD Deluxe SN-1000 EverTune az első SN modell, amit az innovatív EverTune húrlábbal vérteztek fel. A HSS pickup kiosztású modell visszafogottan elegáns selyemfényű Charcoal Metallic lakkozást kapott. Az égerfa testhez vékony „U” profilú hőkezelt juharfa nyakat csavaroztak, a változó rádiuszú (300-400 mm) makasszar-ébenfa foglapra 22 XJ érintő került. A gitárt három Seymour Duncan pickup hajtja: nagy kimenő jelű Pegasus a húrlábnál, és Hot Strat single-coil a középső és nyaki pozícióban. Mindehhez egy hangerő- egy hangszín poti, egy ötállású pickup-választó és egy kétállású mini kapcsoló (hasonló, mint az ESP Snapper gitárokon) tartozik. Az EverTune húrlábhoz Grover hangolókulcsok járnak, a gitár amerikai tájékoztató listaára tok nélkül 1 299 USD.

 

LTD Deluxe SN 1007 Baritone HT Black Blast resize

 

LTD Deluxe SN-1007 Baritone HT Black Blast

27”-os bariton menzúrájával a héthúros SN-1007 Baritone HT az első SN sorozatú modell, amely a modern metalban közkedvelt mély hangzások felfedezésére született. A csiszolt mocsári kőris test felületére felvitt fekete réteg szépen mutatja a fa mintázatát, és különleges megjelenést biztosít ennek a hangszernek. A testhez öt részből álló, vékony „U” profilú hőkezelt juharfa / bíborfa nyakat csavaroztak. A változó rádiuszú fogólap anyaga makasszar-ébenfa és 24 XJ érintőnek biztosít helyet.

 

A gitárt két Fishman Fluence Modern Humbucker hangszedővel szerelték fel, melyeket egy hangerő és egy hangszín gombbal, valamint a háromállású pickup-váltóval kezelhetünk, de a Tone potin elhelyezett push/pull kapcsolóval itt is mindkét hangszedőből egy második hangszínt varázsolhatunk elő. Testen átmenő húrozást szolgáló Hipshot húrláb, fekete csont felső nyereg és satus LTD hangolókulcsok teszik teljessé az összképet. A gitár tájékoztató amerikai listaára tok nélkül 1 399 USD.

 

LTD Deluxe SN 1000HT Fire Blast 850x

LTD Deluxe SN-1000HT Fire Blast

Az LTD Deluxe SN-1000HT Fire Blast tulajdonképpen az előző bariton modell hathúros hagyományos menzúrás változatának is tekinthető. A gitárt alkotó faanyagok megegyeznek a bariton modellnél írtakkal, a vékony „U” profilú nyak kivételével, melynek anyaga itt égetett juharfa.  A csiszolt mocsári kőris testre izgalmas Fire Blast finish került, de a gitár hátoldala pontosan ugyanazt a képet mutatja, mint a baritoné. A változó rádiuszú makasszar-ébenfa fogólapon 22 XJ érintő található. A pickupok és a kezelőszervek is megegyeznek a bariton változatéval, sőt a szerelvények is – Hipshot húrláb, fekete csont felső nyereg és satus LTD hangolókulcsok – azonosak.  Az LTD Deluxe SN-1000HT Fire Blast amerikai listaára tok nélkül 1 299 USD.

LTD Deluxe SN 1000FR Snow White resize

LTD Deluxe SN-1000FR Snow White

A negyedik SN újdonság hófehér színben készül, az égerfa testhez vékony „U” profilú hőkezelt juharfa nyakat csavaroztak. A változó rádiuszú makasszar-ébenfa fogólapot 24 XJ érintő osztja fel. Ez a modell is a HSS pickup kiosztás mellett tette le a voksát, három Fishman Fluence hangszedővel látták el a gitárt, Fishman Fluence Classic Humbucker a húrlábnál és Fishman Fluence Single-coil hangszedők középen és nyaknál. A hangerő és a hangszín potit push/pull kapcsolóval szerelték fel, melyekkel a pickupok második hangzása szólaltatható meg, ezekkel és a hagyományos ötállású pickup-váltóval alakíthatjuk hangzásunkat. A gitár Floyd Rose 1000SE tremolós húrlábat, satus felső nyerget és Grover hangolókulcsokat kapott. A szálcsiszolt fekete koptatólap, a fekete szerelvények szépen illenek a hófehér finish-hez. A gitár tájékoztató amerikai listaára tok nélkül 1 299 USD.

A USD-ban megadott listaárakat csak tájékoztató jelleggel, a gitárok egymáshoz történő viszonyításához közöltük. Sorozatunk befejező 4. részében az új LTD TE, az LTD TL-6 és az LTD Deluxe Viper 1000 modellekről lesz szó.

Az ESP/LTD gitárok hazai és európai forgalmazója a Sound Service.