zenesz_logo.png



A 2021 májusában kezdődő szavazás és nyereményjáték utolsó felvonására került sor a HangszerPlázában, ahol kollégánk, Borbély Tamás is ott volt.

 ib5010 peta 800x

Lukács Peta az Ibanez R6111E13B420J HangszerPláza j.custom gitárral

Május 6-án egy exkluzív hangszerbemutatónak adott otthont a HangszerPláza, ugyanis elkészült egy nagyon különleges hangszer, melyet maga a bolt rendelt, illetve csináltatott a japán, az Ibanez Custom Shoppal. 2021 május végén a HangszerPláza egy olyan kezdeményezést indított, melynek keretében internetes szavazáson lehetett kialakítani egy saját igények szerint megépített egyedi Ibanez gitár paramétereit. A faanyagok, szín, hardverek, és még jó néhány egyéb paraméterében a szavazók határozták meg a gitár felépítését.

 

ib4976 800x

Monori Tamás (HangszerPláza) és Szabó Zoli (Ibanez)

Az egyes alkotóelemek és anyagok közül, rendre azok a verziók kerültek a megrendelésbe, amelyek a legtöbb szavazatot kapták a szavazáson. Ez az egyedi gitár Japánban készült és nemrég meg is érkezett a HangszerPlázába. A gitár különlegessége, hogy az Ibanez nemrégiben megszűntette az ennyire egyedi rendelések fogadását. Mostantól a Custom Shop-os hangszereket is csak egy adott listából lehet választani, nem lehet ennyire belemenni a paraméterek, összetevők megválasztásába. Ennek ismeretében a HangszerPláza által rendelt gitár még különlegesebbé válik. Az elkészült modell az Ibanez R6111E13B420J HangszerPláza j.custom, egy afrikai mahagóni testű, nyárfagyökér toppal rendelkező gitár, aminek a pontos paramétereit itt lehet megnézni.

 

ib5042 Bodor Máté 800x

Bodor Máté és a JCRG2003

Ezen a május eleji, jeles eseményen ezt a fent említett gitárt csodálhatta meg egy szűk kör, ugyanis a rendezvényre a sajtón, és a sztárvendégeken kívül mindössze öt embert hívtak meg, személyüket pedig sorsolás útján határozták meg azok közül, akik szavaztak az interneten a hangszer összetevőiről.

ib5063 Czifra Miki 800x

Czifra Miki, szintén a JCRG2003 modellel

Az eseményt a HangszerPláza részéről Monori Tamás nyitotta meg, majd rögtön utána a magyar zenei élet egyik legismertebb gitáros alakja, Lukács Peta (Ibanez endorser) játszotta el Replay című saját szerzeményét Homo Imprefectus című lemezéről, talán nem túlzás, ha azt írom: a tőle már megszokott világszínvonalon. Lehengerlő előadását stílszerűen a HangszerPláza által gyártatott Ibanez gitáron követte el. Peta szereplése után egy kötetlen beszélgetés, illetve hangszerpróbálgatás vette kezdetét, ugyanis a szóban forgó hangszer mellett még két szintén felső kategóriás, japán custom Ibanez gitárt is ki lehetett próbálni, konkrétabban a JCRG2002-GNM és a JCRG2003-NT modelleket.

 ib5076 Tomi 800x

 Borbély Tamás, ő is a JCRG2003-at próbálja

A rendezvényen a HangszerPláza üdítővel és egy kis rágcsálnivalóval kedveskedett a vendégeknek. Petán kívül az est fényét emelte további két Ibanez Artist, Bodor Máté és Czifra Miki jelenléte is. Az esemény végén pedig egy Ibanez RG421PB-CHF modellt sorsoltak ki az öt szerencsés vendég között, amit végül Mihályi Zsolt nyert meg. A többiek sem tértek haza üres kézzel, hiszen az Ibanez a többi négy VIP vendégnek is kedveskedett egy kis ajándékkal.

ib5105 nyertes 800x

Mihályi Zsolt, a szerencsés nyertes

Ez a körülbelül másfél órás rendezvény nagyon jó hangulatban telt, baráti beszélgetések, hangszerpróbálgatás közepette. Kiváló kezdeményezés, illetve kooperáció volt a HangszerPláza és az Ibanez Magyarország részéről.

És íme egy videó amiben egy kicsit hallhatjuk is az Ibanez R6111E13B420J HangszerPláza j.custom gitárt Peta kezében:

 

Az Ibanez gitárok hazai és európai forgalmazója a Meinl Distribution.