zenesz_logo.png



A Player Plus Meteora HH és a Meteora Bass a legextrémebb offset testformájú Fender gitárok, melyek most az elérhető árfekvésű Player Plus sorozatba kerültek, és látványos színekben kaphatók.

 0147352391 fen ins frt 1 1200x

2018-ban a Fender új alapokra helyezte az offset testformát, amikor a Parallel Universe sorozatában bemutatta a limitált kiadású, radikális fazonú Meteora modelljét. 2020-ban egy exkluzív 8 000 dolláros Custom Shop Meteora gitárral találkozhattunk. Most a cég ezt a futurisztikus dizájnt mindenki számára elérhetővé tette Player Plus Meteora HH hathúrosával, és a vele együtt debütáló Player Plus Meteora basszussal.

A specifikációban találunk néhány meggyőző adatot: Fireball humbuckerek, izgalmas kapcsolási lehetőségek, gyönyörű lakkozások. Először a hathúros Player Plus Meteora modellt nézzük meg közelebbről.

fender player plus meteora hh belair blue 1200x

 

Player Plus Meteora HH

A Player Plus Meteora HH égerfa testéhez modern „C” profilú juharfa nyakat csavaroztak, a 12”-os rádiuszú fogólap anyaga a gitár színétől függően jávorfa vagy pau ferro. A megszokottnál kissé „laposabb” fogólapot 22 médium jumbo érintő osztja fel, melyek szélét a játékkényelem érdekében finoman lekerekítették. A szintetikus csont felső nyereg szélessége 42,8 mm, a hangszer skálahossza 25,5 inch.

fender player plus meteora hh belair blue rear 1200

Ahogy már említettük, a gitárt egy pár Fireball Humbucker hajtja, melyekről a Fender úgy nyilatkozott, hogy pont azt a vastag ütős hangzást tudják, ami elvárható egy pár remek humbuckertől. A szokásos Master Volume és két Tone poti, valamint háromállású pickup-választó mellett kapunk egy S-1 kapcsolót a hangerő potméterre szerelve, mellyel a humbuckereket felezhetjük, hogy a fényes Fender single-coil hangzást se kelljen nélkülöznünk. A pickup-váltó a hangszer felső szarvára került és a hosszan megnyújtott háromrétegű koptatólapon helyezték el a három kezelőgombot.

Fender Player Plus Meteora HH in Cosmic Jade 1200x

 

A lágy és jól reagáló, két ponton szinkronizált tremolós húrlábat szálcsiszolt tömör acél nyergekkel látták el, a pontos és tartós hangolást a zárt, satus Deluxe hangolókulcsok biztosítják. A szerelvények nikkel és króm színűek, ideértve a pickup borítást és a recés potméter gombokat is. A Player Plus Meteora HH négyféle látványos finish-sel kapható: 3-Color Sunburst, Belair Blue, Cosmic Jade és Silverburst. A gitár hazai tájékoztató ára 379 900 forint, amiben egy Deluxe puhatok is benne van.

 

 fender player plus active meteora bass 3 color sunburst 1200x

 

Player Plus Active Meteora Bass

Ahogy említettük, hathúros Fender Meteora modellel már korábban is találkozhattunk, de a Meteora Bass az első basszusgitár ezzel a testformával. Azok, akik már nagyon hozzászoktak a Fender klasszikus basszusgitár stílusához – Precision és Jazz Bass – azoknak lehet, hogy elsőre egy kicsit idegenül hat ez a világ. Ezek a modellek is égerfa testtel és modern „C” profilú juharfa nyakkal készülnek, melyre 12”-os rádiuszú juharfa vagy pau ferro  fogólapot ragasztottak. A lekerekített végű médium jumbo érintők száma 20, a szintetikus felső nyereg szélessége 38,1 mm, ami a Jazz Bass keskeny nyakával megegyező, a gitár menzúrája 34 inches.

fender player plus active meteora bass tequila sunrise 1200x


Ezen a modellen egy pár Fireball Bass Humbucking pickup dolgozik a húrláb és a középső pozícióban, azonban a kezelésére egy aktív előerősítő szolgál, háromsávos EQ-val, amivel a mély, közép és magas frekvenciákat vághatjuk / emelhetjük. Emellett egy főhangerő, egy Pan potméter, valamint egy apró kétállású kapcsoló áll rendelkezésünkre, mellyel az aktív és passzív mód között válthatunk. A hardverek itt is nikkel és króm színűek, a tömör HiMass húrláb hosszú hangkitartást és tökéletes intonációt biztosít, a hangolást a standard nyitott mechanikás hangolókulcsokkal intézhetjük. Az Active Meteora Bass 3-Color Sunburst, Silverburst, Tequila Sunrise és Opal Spark színekben érhető el, ajánlott hazai ára 429 900 forint, amiben egy Deluxe puhatok is benne van.

 

 


További részletek: https://www.fender.com/en-HU/start