zenesz_logo.png



A Gibson bejelentette, hogy Dave Mustaine első Gibson signature gitárja, a Flying V EXP, már szélesebb körben elérhető, habár még mindig csak limitált mennyiségben.

A Dave Mustaine Flying V EXP modellt a Gibson már tavaly decemberben bejelentette, eddig azonban csak nagyon bonyolult módon lehetett hozzájutni, közvetlenül a Gibson Garage-nál kellett telefonon megrendelni. A Gibson – bár limitált mennyiségben – de kereskedőkön keresztül is elérhetővé tette ezt a gitárt.

Az új Flying V modell létrehozásában a Gibson együttműködött a legendás gitáros-énekes-dalszerzővel, Dave Mustaine-nel, aki a hatszoros platinalemezes, Grammy-díjas Megadeth alapítója.

RuiMZJHekgEHccBEQ2dKQf 1920 80

 

A 25,5 inches menzúrájú gitár teste és Slim Taper profilú nyaka is mahagónifából készült, a nyakra változó rádiuszú ébenfa fogólap került 24 médium jumbo érintővel, a pozíciójelölők „fog alakú” gyöngyház berakások. Az Explorer-stílusú fejen Grover Mini Rotomatic hangolókulcsokkal és Graph Tech felső nyereggel találkozhatunk. A Flying V fazonú testre Nashville Tune-O-Matic húrlábat és Stop Bar húrtartó rögzítettek. A gitárt két Dave Mustaine Signature Seymour Duncan Thrash Factor humbucker hajtja, melyeket két Volume és egy Tone potméterrel, illetve a háromállású pickup-váltóval kezelhetünk, az elektronikát „egyedi Dave Mustaine kábelezéssel” kötötték be, bármit is jelentsen ez...

Az új Flying V EXP gitár nitrocellulóz lakkozású Silver Metallic és Natural Antique színéhez tökéletesen illenek a fekete krómszínű szerelvények, és a fekete fej, a hangszer 2.799 USD árában egy keménytok is benne van.

GQzhgMopn2K4UyfTzZw8Ef 1920 80

 

„Az első albumok egyike, amit életemben megvettem, a Kiss Alive! c. koncertlemeze volt” – idézi fel Mustaine. „A lemez hátsó borítóján egy Gibson logó volt látható, és a következő mondat: »A Kiss Gibson gitárokat használ, mert a legjobbat akarják.« Pont. Most, évekkel később, még mindig ugyanaz a rajongó vagyok, de most már játszom, turnézok, dalokat írok és világszerte koncertezek magam is, de azt kell, hogy mondjam, ennél jobban már nem is érhetnék egyet ezzel az állítással."

 

 

Technikai specifikáció: https://www.gibson.com/en-US/Guitar/USAIQC139/Dave-Mustaine-Flying-V-EXP/Antique-Natural

Dave Mustaine:

MEGADETH.COM | FACEBOOK | TWITTER |  INSTAGRAM