zenesz_logo.png



Folytatva az ESP/LTD 2022-es új modellek bemutatását először három olyan gitárt veszünk szemügyre melyek egyértelműen a kemény rock és metal gitárosokat célozzák meg.

A két EX fazonú modellről és az F sorozat új, Violet Andromeda finish-sel rendelkező újdonságáról le sem lehet tagadni, hogy milyen stílusú zenéhez készültek.

EX 7 BARITONE BLACK METAL 1000x

EX-7 BARITONE BLACK METAL
BLACK SATIN

Az LTD Black Metal sorozatú hangszerek minősége gyakorlatilag megegyezik LTD Deluxe 1000 szériában található gitárokéval, csupán a „fenyegető” teljesen fekete dizájnban és a mindössze egy darab prémium minőségű pickupban, mutatkozik látványos eltérés. Az EX-7 Baritone Black Metal esetében set-thru (majdnem a test teljes hosszában beragasztott) konstrukcióról van szó, vagyis a mahagóni testhez ezen a módon illesztették a 27 inches menzúrájú három részből álló vékony „U” profilú juharfa nyakat. A nyakra 400 mm-es rádiuszú macassar-ébenfa fogólap került 24 XJ érintővel. Érdekes, hogy a fogólapon egyáltalán nem látható semmilyen berakás, elleneben kapunk a sötétben fluoreszkáló oldalt elhelyezett pozíció jelölőket.

Az elektronika nem túl bonyolult: EMG 81-7H pickup egy hangerő potival. A fekete satus TOM rendszerű ToneProse húrlábat és húrtartót satus LTD hangolókulcsok egészítik ki. Tájékoztató ár 1.222 EUR.

 EX 201 1000x

EX-201
BLACK SATIN

Ha valaki erre az extrém testformára vágyik, létezik egy pénztárca kímélő megoldás, ez pedig az EX-201-es modell. A bariton gitárhoz hasonlóan itt is megkapjuk az EX formai jegyeit, beleértve a fordított állású fejet. A test anyaga itt is mahagóni, melyhez a vékony „U” profilú, három részből álló juharfa nyakat ragasztottak. A fogólap szépséges égetett jatoba, 24 XJ érintővel. A hangszer skálahossza 24,75”, a fogólap rádiusza pedig 350 mm.

A húrlábnál elhelyezett ESP LH-150B humbuckert közvetlenül a testre erősítették, és antik nikkel borítást kapott. Ez a nagy jelet leadó pickup ideális a rock és metal műfajára, de ha valaki fényes single-coil hangzásra vágyik, a hangerő potin található push-pull kapcsolóval felezheti a humbuckert. TOM rendszerű húrláb és húrrögzítő, valamint LTD kulcsok teszik teljessé ezt a kényelmes és látványos hangszert, melynek tájékoztató ára 675 EUR.

F 1001 Violet Andromeda Satin 1000x

LTD Deluxe F-1001
VIOLET ANDROMEDA SATIN

Az ESP/LTD F sorozata mindössze egyetlen modellel bővült, ez pedig a több árnyalatot is mutató, színjátszó, selyemfényű Violet Andromeda színben pompázó, kissé agresszív vonalvezetésű LTD Deluxe F-1001. Ez a mahagóni testű gitár is set-thru konstrukciójú, a nyak ennél a modellnél is háromrétegű juharfa, extra vékony „U” profillal, ami abból is kiderül, hogy a nyaka szélessége a satus felső nyeregnél mindössze 42 mm. A változó rádiuszú (300-400 mm) fogólap anyaga macassar-ébenfa, amit 24 XJ érintő oszt fel. Az EMG 81TW aktív humbucker hangszedő ütős, jól artikulált hangzást garantál, egy hangerő potival kezelhetjük, melynek push-pull kapcsolójával a humbucker felezhető.

A szerelvények is felsőkategóriát képviselnek: dupla satus Floyd Rose 1000SE tremolós húrláb, satus felső nyereg és Grover hangolókulcsok. A gitár tájékoztató ára 1.490 EUR.

 

Négy új modell az LTD Deluxe H és a H3 sorozatban

 H 1000 EVERTUNE 1000x

H-1000 EVERTUNE
SEE THRU PURPLE SUNBURST

A mahagóni testű H-1000 EverTune habos juharfa topja látványos See Thru Purple Sunburst finish-t kapott, melyhez set-thru illesztéssel vékony „U” profilú háromrétegű juharfa nyak csatlakozik. A macassar-ébenfa fogólapot 24 XJ rozsdamentes acél érintővel látták el. A gitáron két Fishman Fluence Modern Humbucker dolgozik, melyeket egy hangerő és egy hangszín potival, valamint egy háromállású pickup-váltóval kezelhetünk. A Tone potméter push-pull kapcsolójával mindkét pickup esetében egy 2. hangzást is aktíválhatunk. A gitárt az állandó húrfeszességet biztosító EverTune húrlábbal és Grover hangolókulcsokkal szerelték fel. A H-1000 EVERTUNE tájékoztató ára 1.690 EUR

 H3 1000FR Snow White 1000x

H3-1000FR
SNOW WHITE

A H3-1000FR merészen ívelt testformája az ESP Horizon-3 modellt idézi. A felső szarv látványosan hosszabb, míg a rövid alsó szarv a fogólap felső fekvéseihez enged könnyebb hozzáférést. A mahagóni testhez set-thru illesztéssel csatlakozik a vékony „U” profilú háromrétegű juharfa nyak, melyre változó rádiuszú (300-400 mm) macassar-ébenfa fogólapot ragasztottak 24 XJ érintővel ellátva. A hangszer menzúrája 25,5”-os, a felső nyereg szélessége mindössze 42 mm.

A gitárt egy közvetlenül a testre erősített EMG 66TW (nyaki) és egy EMG F-57 (húrláb) pickup hajtja, a hangszedők szálcsiszolt aranyszínű borítást kaptak, ami remekül passzol a csillogó aranyszínű szerelvényekhez. A vastag és erőteljes hangzású, sok közepet és éneklő magasakat nyújtó EMG 66TW felezhető egy push-pull kapcsolóval, míg az EMG F-57 az ikonikus PAF hangzást tudja. A szerelvények is igazi minőséget képviselnek: Floyd Rose 1000SE tremolós húrláb, Grover kulcsok és satus felső nyereg teszi kívánatos hangszerré a hófehér H3-1000FR modellt, melynek tájékoztató ára 1.590 EUR.

 

H3 1000 SEE THRU BLACK CHERRY 1000x

H3-1000
SEE THRU BLACK CHERRY

Ezt az áttetsző feketecseresznye színű lakkozással büszkélkedő gitárt akár az előző H3-1000FR testvérmodelljének is nevezhetnénk, legalábbis, ami a formát, a felhasznált anyagokat, a vékony nyakat és a változó rádiuszú fogólapot illeti, habár az rögtön látható, hogy a mahagóni testre itt egy szép mintázatú habos juhar top került. Persze ezen kívül is vannak eltérések, de ezek az elektronikában és a szerelvényekben mutatkoznak meg.

Ezen a modellen, közvetlenül a testre rögzített Seymour Duncan Sentient nyaki és Seymour Duncan Pegasus hídi hangszedőkkel van dolgunk, mindkettő felezhető a Tone poti push-pull kapcsolójával. A gitár testen átmenő húrozáshoz való satus Tonepros húrlábat, satus LTD hangolókulcsokat kapott, melyek fekete színe jól passzol a gitár sötét-cseresznye lakkozásához. A H3-1000 tájékoztató ára 1.590 EUR.

 

H3 1007 BARITONE 1000x

H3-1007 BARITONE
SEE THRU BLACK SUNBURST

A 27”-os skálahosszú H3-1007 Baritone modellt is tekinthetjük a H3-1000 héthúros, mélyebb hangzásokat produkáló változatának, hiszen a testforma és a felhasznált anyagok és összetevők szinte mindenben azonosak, habár itt a mahagóni testet lángolt juhar top díszíti. A fogólap ennél a modellnél is változó rádiuszú és a nyak is vékony „U” profilú, viszont a fej fordított állású, ami a hosszabb menzúra, illetve a vastagabb mély húrok miatt indokolt.

Ami az elektronikát illeti az teljesen megegyezik a H3-1000-nél írtakkal. A húrláb itt is testen átmenő húrozáshoz készült satus Tonepros TOM, amit satus LTD hangolókulcsok egészítenek ki. Az áttetsző fekete Sunburst lakkozáson szépen átlátszik a lángolt juharfa mintázata, a H3-1007 BARITONE tájékoztató ára 1.390 EUR.

 

LTD ’87 modellek új színekben

 M 1 CUSTOM 87 Dark Metallic Purple 1000

M-1 CUSTOM '87
DARK METALLIC PURPLE és METALLIC GOLD

Az ESP/LTD népszerű ’87-es sorozatának modelljei a legendás ESP M1 gitárok élethű reinkarnációi. A sorozat darabjai most új színekben érhetők el. Ezek a testen átmenő nyakú konstrukciót képviselő 25,5 inches menzúrájú modellek égerfa testtel készülnek, melyen háromrétegű jávorfa nyak „halad át”. Az M-1 CUSTOM '87 modellek extra vékony „U” profilú nyakára makassar ébenfa fogólapot ragasztottak, melyen 24 XJ érintő található.

M 1 CUSTOM 87 Metallic Gold 1000x

Az M-1 CUSTOM '87 gitárokat egy Seymour Duncan TB-6 Distortion hangszedő hajtja, melyhez a hangerő potin kívül egy push-pull kapcsolót is kapunk tekercsleválasztáshoz, valamint egy aktív Boost kapcsoló is rendelkezésünkre áll, amivel további erősítést tudunk elérni, ha még több nyers erőre van szükségünk. A gitár felszereltségét a Floyd Rose 1000 tremolós húrláb az LTD hangolókulcsok és a satus felső nyereg teszi teljessé. Az M-1 CUSTOM '87 Dark Metallic Purple és Metallic Gold színekben érhető el, az előbbi ára 1.299 EUR, az utóbbié 1.333 EUR. 

 

 MIRAGE DELUXE 87 Snow White 1000x

MIRAGE DELUXE '87
SNOW WHITE és METALLIC GOLD

Az eredeti ESP Mirage testformát idéző LTD Mirage Deluxe '87 csavarozott nyakillesztéssel készülő rockgépezet, égerfa testtel és háromrétegű extra vékony „U” profilú juharfa nyakkal. A hangszer menzúrája itt is 25,5 inches, a makassar-ében fogólapon 22 XJ érintővel. A húrlábnál egy Seymour Duncan Distortion TB-6 humbucker dolgozik, míg a nyaki pozícióba egy Seymour Duncan Hot Rail single coil pickupot szereltek. A hangszedőket egy hangerő, egy hangszín gombbal (+ push-pull kapcsoló a tekercsleválasztáshoz) és egy háromállású pickupváltóval kezelhetjük.

 

MIRAGE DELUXE 87 Metallic Gold 1000x

Mindkét modellt aranyszínű szerelvényekkel látták el, ráadásul Floyd Rose 1000 tremolós húrlábbal is dicsekedhetnek. A gitárok Snow White, valamint Metallic Gold színekben lesznek elérhetők 1.299 EUR és 1.333 EUR áron.

Megjegyzés: az itt ismertetett 2022-es modellek 2022 május 31-ig bezárólag lesznek elérhetők. A pontos dátumról a hivatalos ESP viszonteladóknál érdemes érdeklődni. Az árak tájékoztató jellegűek.

Az ESP/LTD gitárok hazai és európai forgalmazója a Sound Service.