zenesz_logo.pngPár napja írtunk az Ibanez AZ Premium újdonságairól, melyek mellett a cég további három középárfekvésű RG Premium gitárt is bejelentett, ezek az RGT Premium modellek.

Számos közös jellemzője van az új RGT Premium modelleknek, így mindhárom gitár testen átmenő nyakú konstrukció, vagyis az amerikai hársfa testen hét részből álló Wizard III juhar/diófa nyak halad keresztül. A fogólap is mindegyik új modell esetében 400 mm rádiuszú ébenfa, amit 24 rozsdamentes acél Jumbo érintővel láttak el. A széles és magas érintők Premium Fret Edge kezelésen estek át, ami kényelmes és gyors játékra alkalmas nyakat eredményez. A natúr, természetes hangzást nyújtó amerikai hársfa testre mindegyik RGT Premium gitárnál 3 mm vastag csomós nyárfa top került, ami gitáronként eltérő finish-t kapott, de mindegyik látni engedi a csomós nyárfa izgalmas mintázatát.

p region RGT1221PB DTF 1P 01 850x

RG Premium RGT1221PB

A felhasznált hangszerfák ennél a hangszernél is ugyanazok, mint amit a bevezetőben említettünk. Ahogyan mindegyik új RG Premium modellnek, ennek a hangszernek is 648 mm (25,5”) a skálahossza, a nyak szélessége a felső nyeregnél 43 mm. A három új modell közül ez az egyetlen, amelyik fix húrlábas, testen átmenő húrozáshoz készült Mono-rail hidat kapott,  ami a satus Gotoh® MG-T húrgépekkel együtt kivételesen stabil hangolást és gyors húrcserét tesz lehetővé.

 RGT1221PB neckthrough 525x


Testen átmenő hétrétegű nyak

A gitárt két passzív DiMarzio pickup hajtja, Air Norton™ a nyaknál és The Tone Zone® a húrlábnál. A 10 féle pickup kombinációt eredményező dyna-MIX10 elektronikát egy hangerő és egy hangszín potival, valamint a Power Tap funkciót aktiváló Alter kapcsolóval vezérelhetjük. A csomós nyárfa top szürke árnyalatú Deep Twilight Flat lakkozású, és bár a fogólapot téglalap alakú gyöngyház berakások díszítik, nem maradnak el a sötétben fluoreszkáló oldalsó pozíciójelölők sem. A gitár ajánlott kiskereskedelmi ára 504 000 Ft, amiben egy profi puhatok is benne van.

 

p region RGT1270PB DTF 1P 01 850x

RG Premium RGT1270PB

Erre az új RG Premium modellre az előző gitár valamelyest jobban felszerelt a testvéreként is tekinthetünk. Amiben eltérnek, az a kényelmes használat mellett is stabil hangolást és precíz intonációt nyújtó, mesterműnek számító tremolós Edge húrláb, amit satus felső nyereg és satus Gotoh hangolókulcsok egészítenek ki. A DiMarzio® három különböző passzív hangszedőjét figyelhetjük meg a gitáron, ami a HSH pickup kiosztással sokféle hangzásbeli lehetőséget ígér. A nyaki pozícióban egy Air Norton™ humbucker, középen egy True Velvet™ single-coil, míg a húrlábnál egy The Tone Zone® dolgozik. A hangszedők kezelésére egy hangerő és egy hangszín poti, valamint egy ötállású pickup-váltó szolgál.

feat RGT1270PB pu 550x

 

Ez a modell is szürkés Deep Twilight Flat lakkozást kapott, ami szépen harmonizál a Cosmo Black színű szerelvényekkel. A gitár ajánlott kiskereskedelmi ára 540 000 Ft.

 

 p region RGT1220PB ABS 1P 01 850x

RG Premium RGT1220PB

A sorozat legfeltűnőbb modellje az Antique Brown Stained színben tündöklő, kicsit már-már túlságosan is színes, HH pickup kiosztású RGT1221PB. Talán mondanunk sem kell, hogy ez a modell is testen átmenő nyakú konstrukció, és ugyanazokból a hangszerfákból épül fel, mint a többi új RG Premium gitár. A tremolós Edge húrláb, a satus Gotoh kulcsok és a satus felső nyereg ennél a modellnél aranyszínű.

puswitch 51 600x

 

Ezen a gitáron is két passzív DiMarzio® pickup dolgozik, Air Norton™ a nyaknál és The Tone Zone® a húrlábnál. A két hangszedőt az Ibanez egyedi dyna-MIX10 kapcsolási rendszerével állították hadrendbe, ami a Power Tap mód beüzemelésével tízféle pickup variációt kínál. Itt is megemlítjük, hogy az Alter kapcsolót aktiválva a pickup-váltó nyaki, középső és hídi állásában a humbuckerek egyik tekercse un. tap módba kerül (ami nem azonos a coil-splittel, amelynél általában csökken a kimenő jel erőssége) és így akár autentikus single-coil hangzásokat is elérhetünk. A fogólapot díszítő gyöngyház pozíciójelölők mellett itt is segítségünkre vannak a fogólap oldalán fluoreszkáló, sötétben világító pontok. A gitár ajánlott kiskereskedelmi ára 540 000 Ft, amiben egy profi puhatok is benne van.

 

 

Az Ibanez gitárok hazai és európai forgalmazója a Meinl Distribution.