zenesz_logo.pngAz év elején megjelenő új termékeinek bemutatásakor az ESP Guitars bejelentette, hogy James Hetfield ESP és LTD Signature Snakebyte gitárja KUIU CAMO finish-sel is kapható lesz.

A terepmintás LTD Snakebyte Camo várhatóan május elején kerül világszerte az ESP gitárokat forgalmazó boltokba. Az ESP egyúttal azt is hírül adta, hogy valamennyi új Snakebyte Camo gitár eladásából befolyó bevétel egy részét a Metallica által létrehozott All Within My Hands elnevezésű jótékonysági alapítványnak fogja továbbítani.

„A Snakebyte Camo egy egészen egyedi terepmintás finish-sel készült, melyet James kért tőlünk egyik ESP Custom Shop gitárjára” – meséli Matt Masciandaro, az ESP Guitar Company elnök-vezérigazgatója. „Számos Metallica rajongó láthatta már James-t saját Snakebyte Camo-ján játszani a koncerteken és fesztiválokon, és nagy örömünkre szolgál, hogy ezt a remek gitárt a nagyközönség számára is elérhetővé tehetjük, és hogy mindeközben egy nemes célhoz is hozzájárulhatunk.”

Az eredetileg 2011-ben megjelentetett James Hetfield Signature Series Snakebyte mind LTD, mind ESP Custom Shop változatban kapható lesz.

 

LTD SNAKEBYTE CAMO 850x 

LTD SNAKEBYTE CAMO

Mindkét új modell 24,75 inches menzúrájú, mahagóni testtel készül, melyhez vékony „U” profilú három rétegű mahagóni nyak csatlakozik ragasztott illesztéssel. A nyakra 305 mm rádiuszú makasszar - ébenfa fogólap került, 22 XJ érintővel. A gitáron egy készlet aktív EMG JH "HET" SET hangszedő dolgozik, melyeket két Volume gombbal és a kétállású pickup-választóval kezelhetünk. Az új Snakebyte Camo által viselt selyemfényű terepmintás finish-t egyébként a profi vadászati felszereléseket és ruházatot gyártó KUIU márka alkotta meg, ezt a dizájnt választotta Hetfield. A fej is ilyen fényezést kapott, de az LTD verziónál a gitár és a nyak hátoldalán nem jelenik meg a különleges terepminta.

 original 700x

 

Az egyedi grafikával ellátott signature hangszer megjelenését a sötét nikkel színű (az ESP szerint fekete) LTD satus kulcsok és a Tonepros Locking TOM híd és húrtartó teszi teljessé, és bár az árat egyelőre nem tették közzé, abban még egy ugyanilyen mintát viselő ESP keménytok is benne van.

 

 ESP Snakebyte 850x

 

ESP SNAKEBYTE CAMO

A hangszer skálahossza és a test anyaga megegyezik az LTD modellével, annyi eltéréssel, hogy a nyak anyagát egy darabból készült mahagónifa adja. A fogólap anyaga ennél a verziónál tiszta ébenfa, ami 22 XJ érintőnek biztosít helyet. Ezt a gitárt is Hetfield saját márkás EMG JH "HET" SET hangszedőivel töltötték fel, a kezelőszervek is megegyeznek az LTD-nél írtakkal. A felsőkategóriás összetevők sora a csont felső nyereggel, az ESP Strap Locks hevedertartóval, a satus Sperzel hangolókulcsokkal és a TonePros locking TOM húrlábbal és húrtartóval folytatódik. Ennél a modellnél a különleges „álcázó” terepminta nemcsak a gitár testén és fején, hanem test és a nyak hátoldalán is megjelenik. Mindkét modellnél a 12. fekvésnél egy harapni készülő kígyó berakás díszíti a fogólapot, akárcsak a Hetfield nevével fémjelzett korábbi Snakebyte modellek esetében. Természetesen ehhez a modellhez is jár terepmintás ESP keménytok, amit egy ESP eredetiséget igazoló bizonyítvány egészít ki.

ESP Snakebyte rear 850x

 

A Metallica tagjai és menedzserei által 2017-ben létrehozott All Within My Hands alapítvány egy non-profit, jótékonysági szervezet, melynek célja a felnőttképzés, az éhezés elleni küzdelem, valamint, hogy más létfontosságú helyi szolgáltatások támogatásával fenntartható közösségeket teremtsen. Minden egyes eladott Snakebyte Camo árának egy része az AWMH alapítványhoz fog befolyni, illetve egyéb nemzetközi és helyi jótékonysági szervezetek felé kerül továbbításra. Az alapítványról további információ a www.allwithinmyhands.org oldalon található meg.

 

További részletek: https://www.espguitars.com/products?categories=james-hetfield

Az ESP/LTD gitárok hazai és európai forgalmazója a Sound Service.