zenesz_logo.png



Sammy Duet, a Goatwhore death metal bandából, Alan Ashby a Mice & Men gitárosa és Javier Reyes az Animals As Leaders-ből büszkélkedhet új LTD signature gitárral.

 SD 2 angle 750x

 

LTD SD-2

A veterán ESP gitáros, Sammy Duet, a New Orleans-i Goatwhore metal banda gitárosa megkapta első LTD signature gitárját, az LTD SD-2 modellt, ami Sammy saját ESP Custom Shop modelljére épül. Sammy Duet gyors, feszes ritmusjátékáról és brutális riffjeiről ismert.

Jellegzetes ESP Random Star alakú gitárjának fazonját az új signature gitár is megörökölte. Ez a testen átmenő nyakú metal szörnyeteg extra vékony „U” profilú, három részből álló mahagóni nyakával, 24,75”-os menzúrájával kifejezetten gyors játékra született. A nyakra 350 mm-es rádiuszú, 24 rozsdamentes extra-jumbo érintővel ellátott makasszar-ébenfa fogólap került, a pozíciójelölők rombusz alakú gyöngyház berakások, de a fogólap oldalán sötétében fluoreszkáló pontok is segítik a tájékozódást.

SD 2 rear.750x

 

A gitárt egyetlen aktív Seymour Duncan Blackout humbucker hajtja, amit célzottan kemény, jól artikulált modern metal hangzásra terveztek és egy hangerő potival kezelhető. Ha a szerelvényeket nézzük, a legfontosabb talán a Floyd Rose 1000 SE double-locking tremolós húrláb, melynek fényes, rozsdamentes acél csavarjai látványosan elütnek a tetőtől-talpig fekete lakkozású hangszertől. A gitár tájékoztató ára 1 499 USD, ESP keménytokkal együtt.

 

LTD AA 1 angle 750x

 

LTD AA-1

A következő signature gitár az Of Mice & Men gitárosának, Alan Ashby-nek a nevéhez fűződik.  Az LTD AA-1 tulajdonképpen Alan Ashby korábbi Signature Series gitárjának frissített változata, ami ezúttal dögös selyemfényű fekete színben pompázik és amit aranyszínű hardverekkel tettek még kívánatosabbá, olyannyira, hogy még a 24 extra jumbo Jescar EVO érintő is aranyszínű…

 

LTD AA 1 rear 750x

 

A gitár fazonja tradicionális Tele, ugyanakkor a konstrukció és az összetevők a mai igényeket kielégítő felsőkategóriás jellemzőkkel rendelkeznek. Gondolunk itt a testen átmenő nyakú konstrukcióra és a gyors játékra tervezett, vékony „U” profilú, háromrétegű mahagóni nyakra, az egyszerű, de hatékony elektronikára és a szerelvényekre. A test anyagát itt is mahagóni adja, és a 350 mm-es rádiuszú fogólap anyaga is makasszar-ébenfa. A hangszer skálahossza 24,75 inch, a felső nyereg szélessége 42 mm. Az LTD AA-1 modellen egy aktív EMG 81 humbucker dolgozik, ami látványos, szálcsiszolt arany házban lakik és egy hangerő gomb tartozik hozzá. A gitár hangkitartása kivételesen hosszú, ami nagyrészt a satus TonePros TOM húrlábnak és a testen átmenő húrozásnak köszönhető. A gitár tájékoztató ára 1 299 USD, amiben egy ESP keménytok is benne van.

 

JR 7 angle 750x

 

LTD JR-7

Javier Reyes kivételes gitártudását, mellyel a gitárjáték – azon belül a hét- és nyolchúros baritongitárok – lehetőségeinek határát feszegeti az Animals As Leaders progresszív rockbanda gitárosaként és Mestis szóló projektjében világszerte nagyra tartják és elismerik.  

A most bemutatott LTD JR-7 Javier jól ismert 27 inches ESP signature bariton gitárjának héthúros változata. Ez a hangszer is testen átmenő nyakú konstrukció, mely a mocsári kőris testanyaggal kombinálva hosszú hangkitartást eredményez. A mocsári kőris testre gyönyörű mintázatú habos jávorfa top került, a nyak anyagát öt részből álló diófa / jávorfa / padaukfa kombináció adja. A 400 mm-es rádiuszú makasszar-ébenfa fogólap 24 XJ érintőnek ad helyet, egyedi mintázatú fehér gyöngyház berakásokkal és a fogólap oldalán elhelyezett fluoreszkáló pozíciójelölőkkel kiegészítve. A hangszer skálahossza 27 inch, a felső nyereg szélessége 48 mm.

JR 7 rear 750x

 

A felsőkategóriát képviselő összetevők sorába tartozik a két Fishman Javier Reyes Open Core (nyitott kivitelű) humbucker hangszedő, melyeket az ötállású pickup-váltóval felezni is lehet. Egy hangerő, egy hangszín és egy mini Voice kapcsoló áll még rendelkezésünkre a két pickup kordában tartásához. Satus LTD kulcsok és testen átmenő húrozáshoz készült Hipshot húrláb teszik teljessé az összképet. A gitár 1 999 dolláros árában egy Mystique 8-Str kemény formatok is benne van.



További részletek: https://www.espguitars.com/main

Az ESP/LTD gitárok hazai és európai forgalmazója a Sound Service.