zenesz_logo.pngAz Ibanez J. Custom gitárokat egy magasan képzett, a felsőkategóriás minőségű hangszerek készítésében nagy tapasztalattal rendelkező hangszerészekből álló elit csoport készíti.

 

JCRG21S1_33_01_002 700x.jpg

 

JCRG21S1

A J.Custom elnevezés az Ibanez minden tudását és fejlesztését jelenti, amelyre a cég az elmúlt évtizedek során dizájn és technológia terén szert tett. Csak a legjobb minőségű hangszerfákkal, tökéletes játékkényelmet nyújtó nyak és érintő kidolgozással, kívánságra összeállított pickup készletekkel és csúcskategóriát képviselő szerelvényekkel találkozhatunk a J.Custom hangszereknél. Minden egyes gitár egy igazi mestermű, ami a legmagasabb minőségi elvárásoknak is megfelel, hogy páratlan hangzással, maximális kényelemmel és kivételes szépséggel ajándékozhassa meg használóját.

 

 

JCRG21S1_33_01 rear 700x.jpg

 

JCRG21S1

Ezúttal két teljesen egyedi modellt mutatunk be, melyek az Ibanez J.Custom japán műhelyéből kerültek ki. A JCRG21S1, és a JCRG21S2 a J.Custom Shop két legújabb, kézi megmunkálással, egy-egy példányban elkészített csúcsminőségű mesterdarabja.

 

 

JCRG21S2_33_01_002 700x.jpg

 

JCRG21S2

Mindkét J.Custom gitár Bare Knuckle Brute Force humbucker pickupokat kapott, melyek egy apró kis kapcsolóval felezhetők. További különlegesség a legendás Lo-Pro Edge tremolós húrláb, süllyesztett finomhangolókkal és a rendszer másik elengedhetetlen összetevőjével a Gotoh satus felső nyereggel, ami az összes szerelvénnyel együtt arany színben pompázik. Mindkét gitáron a nagyobb játékkényelem érdekében az érintők J.Custom fret edge kezelésen estek át.  

 

JCRG21S2_33_01_003 rear 700x.jpg

 

JCRG21S2

A fekete limba, másnéven korina testre kerülő látványos vörösfenyő fedlapot a JCRG21S1 esetében arany, a JCRG21S2-nél fekete műgyanta teszi még különlegesebbé. A JCRG21S1 háromrétegű juharfa/bíborfa nyakkal és cocobolo fogólappal, míg a JCRG21S2 háromrétegű wenge/bíborfa nyakkal és ébenfa fogólappal érkezik. Mindkét modell menzúrája 648 mm és 24 érintő osztja fel a fogólapot.

És ami a legfontosabb: nem csupán ez a két J.Custom gitár áll rendelkezésre, ha egy egyedi gitárt keresel. Az Ibanez Custom Shop révén – az Ibanez Prestige dealer státuszú kereskedőknél – lehetőséged van összeállítani saját Signature gitárod! Azt azért tegyük hozzá, hogy az egyedi Custom Shop modelleknek megkérik az árát… Amilyen fájdalmasan szép ez a két egyedi készítésű gitár, olyan fájdalmasan magas az áruk is, ami nem kevesebb, mint 2 256 300 forint.

 

Az Ibanez gitárok európai és hazai forgalmazója a Meinl Distribution.