zenesz_logo.pngA Gibson legendás Explorere, az Arany Fejsze, és a Mastodon története

Ha olyan kemény zenét játszol, mint Bill Kelliher a Mastodon–ból, akkor olyan gitárra van szükséged, aminek az ereje vetekszik egy mamutéval. A Gibson Explorer mind, fazonra, mind hangzásra pontosan ilyen: ez a végletekig szögletes hangszer fényévekkel előzte meg korát, amikor 1958-ban bemutatták, és azóta is az első számú választás lehet a legkeményebb rockerek számára is.

 

DXBKGOGH1-Finish-Shot_600.jpg

 

A Gibson Bill Kelliher „Golden Axe” Explorer-je a legválogatottabb faanyagokat kombinálja az időtlen, és mégis forradalmian új testformával. Erőteljes LACE Nitro Hemi Humbucking hangszedőivel és klasszikus szerelvényeivel, ez az a gitár, ami a leginkább illik Kellihernek a metál világában elfoglalt helyéhez. Trapéz alakú fogólap berakások, aranyszínű szerelvények, krémszínű koptatólap Mastodon logóval, és a Bill által választott „Go-Gold Burst” magasfényű nitrócellulóz lakkozás teszik tökéletessé a hangszer megjelenését.

Nyak és test

A mahagónit, mint alapanyagot, hosszú ideje használja a Gibson, és így a Golden Axe esetében is ebből készült a test. A masszív mahagóni nyak Bill igényeinek megfelelően lett kialakítva, vastagsága az első bundnál 0,800” a 12. bundnál pedig 0,850”. A nyak rózsafa fogólapot kapott 22 medium-jumbo érintővel, mind a fogólapon, mind a test felső szélén krémszínű szegély van.

 

GIB DXBK GOGH1-body-Large_240_320.jpg

Hangszedők és elektronika

Bill Kelliher a maximumot várja el a hangszedőktől, mind teljesítményben, mind sokoldalúságban. A „Golden Axe” ezért két LACE™ Nitro Hemi humbucker-rel lett szerelve.
Ezek a különösen erőteljes, korszerű humbucker hangszedők jeleskednek a dögös, metálos hangoknál, elképesztő mélyeikkel, harapós, agresszív közepeivel és a kimagaslóan tiszta, csengő magas hangjaival. Bónuszként a coil-splitting áramkör beiktatásával a humbucker-ek single-coil hangszedőként is képesek működni. A fő hangerő poti kihúzásával a húrlábnál lévő hangszedőt, a fő hangszín poti kihúzásával pedig a nyaki hangszedőt kapcsolhatjuk single-coil módba. A single-coil alternatíva hangszedőnként is alkalmazható, de a hagyományos háromállású kapcsoló segítségével számos további variáció állítható be.

 

 
Szerelvények

Amióta csak 1954-ben a Gibson bemutatta a Tune-O-Matic húrlábat és a Stopbar húrtartót, ezt az együttest a szép lecsengés és a tiszta intonáció biztosítékának tekintik. Ezt a klasszikus megoldást alkalmazták a Golden Axe Explorer készítői, kiegészítve a legjobb minőségű Grover Mini hangoló kulcsokkal. Az összes szerelvény, még a pickupok is, aranyszínűek.

Tok és extrák

Minden gitárhoz fekete plüssel bélelt kemény tok jár, valamint kezelési útmutató, nyakmerevítő állító szerszám, Gibson’s Limited Lifetime garancia és 24/7/365 ügyfélszolgálat.

A Gibson "Golden Axe" Explorer ajánlott kiskereskedelmi ára: 2 665.- $