zenesz_logo.pngA Fender Made In Japan modellek kiváló minőségükről és kedvező árukról ismertek, és főleg olyan gitárosok körében keresettek, akik kedvelik a vintage-jellegű jellemzőket és a limitált kiadásoknál gyakori különleges finish-eket.

 

fender_mij_ltd_black_paisley_telecaster_front 700x.jpg

 

 

A Fender MIJ modellek komoly hírnévnek örvendenek remek játszhatóságuk miatt is, de nem csak a gitárosok keresik, gyakran gyűjtők kollekciójának megbecsült darabjaivá válnak. Ez a Black Paisley Telecaster pedig egy igazi gyöngyszem. Alapesetben a Telecaster egy igazi munka gitár, és mint az első tömörtestű gitárok álomcsapatának egyik modellje, már vagy 60 éve Fender család megbecsült tagja. A Fender MIJ Telecaster Black Paisley modell, limitált kiadású, azaz összesen 100 darabot forgalmaznak Európában.

 

 

396607-Fender-Limited-Edition-MIJ-Telecaster-Black-rear 700.jpg

 

A hangszer teste pehelykönnyű hársfából készült, ami tökéletes hangszerfa a fényes hangzású single-coil hangszedők számára, és azokkal együtt szépen kiegyenlített mélyhangokat, élénk közepeket és kristálytiszta magasakat eredményez. A gitár a szokásos, csavarozott jávorfa nyakat kapta, ami még jobban hangsúlyozza a magas hangokat, így a gitár hangja garantáltan átszól a zenekari mixen. Az „U” profilú jávorfa nyakra jávorfa fogólapot ragasztottak, ami 21 vinatage méretű érintőnek biztosít helyet. A gitár skálahossza 25,5 inch, a fogólap rádiusza pedig 7,25”, ami egy kicsit „domborúbb” az átlagosnál, de nagyon kényelmes. A nyak szélessége a csontból készült felső nyeregnél 42,5 mm. A testen – bár nem nagyon látszik – egy átlátszó koptatólap védi a lakkozást a karcolásoktól.

 

Bár egy Made in Japan Telecasterről van szó a gitárt egy pár csúcsminőségű American Vintage '58 single-coil pickuppal szerelték fel. Ezeket úgy tervezték, hogy a tradicionális „CBS előtti” hangzást nyújtsák, rengeteg tiszta magassal és ütős közepekkel, ezek a hangszedők tényleg kitűnnek fényes tiszta, és harapós torzított hangjukkal. (Leo Fender 1965 januárjában eladta cégét a Columbia Broadcasting System óriáscégnek, bár konzultánsként pár évig még ott dolgozott. Az eladás előtti időszakot szokás pre-CBS, vagyis CBS előtti korszaknak nevezni.)

 

 

396608-Fender-Limited-Edition-MIJ-Telecaster-Black-Paisley close 700x.jpg

A két single-coil pickupot a szokásos egy hangerő, egy hangszín potikkal és a háromállású pickup váltóval kezelhetjük. A vintage stílusú hangolókulcsok és a vintage stílusú három acél nyereggel ellátott Tele húrláb a nyaki hangszedővel egyetemben króm színben pompázik. A test elől-hátul egyedi fényes fekete, szépen kidolgozott kasmírmintás finish-t kapott, ami valóban különleges, de persze ízlés dolga, hogy ki mennyire gerjed rá.

 

A kivételesen kis darabszám, exkluzív finish, az American Vintage pickupok feltehetően kelendővé teszik a Fender MIJ Telecaster Black Paisley gitárokat.

 

Ár: 489 900,- Ft  Mezzoforte Hangszeráruház.