zenesz_logo.pngAz Epiphone Muse sorozat alapgondolata egyszerű: készíts egy kiváló minőségű gitárt, és kínáld megfizethető áron. Úgy tűnik ezzel a sorozattal a cég meglehetősen jól valósította meg ezt a koncepciót.

muse cr.jpg

 

Az új Epiphone Muse sorozattal – ami az Inspired by Gibson Collection család része – elérhetővé váltak legendás, klasszikus fazonú gitárok, de olyan modern kényelmi funkciókkal kiegészítve, mint pl. a tekercsleválasztás, a fázisfordítás, a treble bleed áramkörrel szerelt hangerő poti, és olyan esztétikai megoldásokkal, mint az átlátszó kezelőgombok, vagy a különféle színű metál fényezés. Mind az SG, mind a Les Paul mahagóni testtel és egyedi „C” profilú ragasztott mahagóni nyakkal készül, melyre indiai babérfa fogólapot ragasztottak, 22 Medium Jumbo éritőnek helyet adva. A Les Paul üreges testére jávorfa fogólap került, a hátoldal homorú íve mélyebb, mint a hagyományos Les Paul-on, így a pehelykönnyű gitár még kényelmesebben lapul testünkhöz.

 

 

Les-Paul-Muse-Pearl-White-Metallic-scaled 700x.jpg

 

Les Paul Muse Pearl White Metallic

 

 

 

Ha a szerelvényeket nézzük, mindkét gitárt Epiphone LockTone ABR húrlábbal és Stop Bar húrtartóval látták el. A Les Paul Grover Rotomatics húrgépeket kapott, míg a tömör mahagóni testű SG-n a könnyebb Epiphone Light-weight 3+3 hangolókulcsokat részesítették előnyben. Azt talán mondani sem kell, hogy mindkét modell az új Epiphone fejformával készül.

 

A fontosabb méretekben is egyezik a két új Epiphone Muse gitár, a menzúrájuk egyaránt 24,75" (628,65 mm) a fogólap rádiusza 12” és a nyak szélessége a Graph Tech felső nyeregnél 43 mm. 

 

 

epiphone-sg-muse-radio-blue-metallic 700x.jpg

 

Epiphone SG Muse Radio Blue Metallic

 

 

Mindkét gitár nagy kimenő jelet leadó Alnico Classic PRO hangszedőkkel büszkélkedhet, de a tekercsleválasztás és a fázis kontroll, valamint a treble bleed áramkör gyakorlatban sokoldalúbbá teszik a két modellt, mint egy standard két humbuckerrel szerelt gitár.

 

Ami még nagyon vonzóvá teszi a két új modellt, az a bőséges színkínálat. Nem kevesebb, mint hétféle metál színben kapható a két gitár: Radio Blue Metallic, Wanderlust Green Metallic, Purple Passion Metallic, Jet Black Metallic, Smoked Almond Metallic, Pearl White Metallic és Scarlet Red Metallic. Szimpatikus, ez a széles színskála, arról nem is beszélve, hogy dicséretes a látványos elrugaszkodás a megszokott sunburst, fekete, piros szín-háromszögtől melyekkel a pénztárca barát gitárokat általában forgalmazni szokták.

 

 

 


Tájékoztató árak:
Epiphone Muse SG – 159 900.-
Epiphone Muse Les Paul – 185 900.-