zenesz_logo.pngMég a 2020-as téli NAMM Show előtt szeretnénk bemutatni az ESP közlése alapján az idén várható új izgalmas ESP/LTD gitárokat.

esp-2020-feature 700x.jpg

 

Az ESP/LTD cég a korábbiakhoz képest kicsit más módon mutatja be 2020-as gitárjait és basszusait. Olyan sok remek új modellről van szó, hogy több részletben tárják elénk az újdonságokat. Kezdjük az első résszel most, és számítsatok rá, hogy a Második és Harmadik Fázis 2020-as januári NAMM Show előtt még bemutatásra kerül.

 

 

 

PHOENIX-1000 Set Thru Black Cherry 700x.jpg

 

PHOENIX-1000

SEE THRU BLACK CHERRY

 

A Phoenix újra életre kel


A gitárosok kérték, mi meghallgattuk… A Phoenix-nél dögösebb fazonú gitárt nehéz lenne találni, és szerencsére most ismét az LTD modelljei között üdvözölhetjük, LTD Deluxe verzióban két különböző, kiemelkedően jól sikerült változatban. Az LTD Phoenix-1000 See Thru Black Cherry egy pár Fishman Fluence Modern Humbucker aktív pickuppal büszkélkedhet (Alnico mágnessel a nyaki pozícióban és kerámiával a húrlábnál) a megszokott kezelőszervek mellett egy húzó-nyomó kapcsolóval egy második hangzást is tudunk aktiválni.

 

 

PHOENIX-1000 vintage white 700x.jpg

 

PHOENIX-1000

VINTAGE WHITE

 

A Phoenix-1000 Vintage White gitáron egy passzív Seymour Duncan Phat Cat single-coil pickupot találunk a nyaknál, és egy Seymour Duncan Custom humbuckert a treble pozícióban. Ezt a humbuckert is splittelhetjük egy húzó-nyomó kapcsolóval. Mindkét modell testen átmenő nyakú konstrukció, háromrétegű jávorfa nyakkal és mahagóni testtel. A nyakra makassar-ébenfa fogólapot ragasztottak, és aranyszínű, satus TonePros TOM húrláb és húrtartó, valamint LTD satus hangolókulcsok teszik teljessé a képet.

 


 


 

M-HT BLACK METAL Black Satin 700x.jpg


M-HT BLACK METAL

BLACK SATIN


Bővül a Black Metal sorozat


Amikor 2018-ban az LTD Black Metal Series debütált, fogalmunk nem volt róla, hogy ezek a gitárok és basszusok milyen népszerűségre tesznek szert. A teljesen fekete dizájn a spéci fekete LTD logóval, azonnal bestselleré tette ezeket a hangszereket. 2020-ra számos új modellel bővítjük a sorozatot, ideértve az LTD M-HT Black Metal és LTD M-7HT Baritone Black Metal gitárokat. A típusnév magáért beszél: ezek a modellek a fix húrlábas változatai a Black Metal M sorozatú gitárjainak, a standard menzúrás hathúros és a 7 húros bariton egyaránt.

 

 

M-7HT BARITONE BLACK METAL Black Satin 700x.jpg

 

M-7HT BARITONE BLACK METAL

BLACK SATIN

Mindkét változat testen átmenő nyakú konstrukció, melyekre testen átmenő húrozáshoz való Hipshot húrlábat szereltek, a hosszabb hangkitartás és stabil hangolás érdekében. A közvetlenül testre erősített speciális egy darab Seymour Duncan Blackened Black Winter hangszedő brutális hangzásáról és remek dinamika-képességéről ismert. Ezeken a gitárokon is felezhetők a humbucker tekercsei egy push-pull kapcsolóval. Mint más Black Metal modelleken, ezeken a gitárokon is egyszerű, dísztelen makassar-ébenfa fogólapot találunk, de az oldalán sötétben fluoreszkáló pont pozíciójelölők segítik a tájékozódást.

 

 

 

 

M-1000HT Black Natural Fade 700x.jpg


M-1000HT

BLACK NATURAL FADE

 

A sodrást kedvelők örömére: újabb LTD M sorozatú modellek


A fenti Black Metal modellek mellett további LTD Deluxe „1000 Series” gitárok jelennek meg a gyors és kivételesen könnyen játszható M fazonnal az M-1000HT és a héthúros M-1007HT személyében. Mindkét új gitárt gyönyörű csomós nyárfa tetővel, Black Natural Fade finish-sel kínálják. Mindkét modell testen átmenő nyakú konstrukció égerfa testtel és háromrétegű extra vékony U-profilú jávor nyakkal, melynek a hátoldala selyemfényű natúr fényezést kapott a szuper gyors játék elősegítése érdekében.  

 

 

M-1007HT Black Natural Fade_700x.jpg


M-1007HT

BLACK NATURAL FADE

 

Az új modelleken közvetlenül a testre erősített Fishman Fluence Modern humbuckerek dolgoznak – Alnico mágnessel a nyaki pozícióban és kerámiával a húrlábnál – melyek esetében egy húzó-nyomó kapcsolóval egy második hangzást is tudunk aktiválni. Ehhez a konstrukcióhoz a testen átmenő húrozáshoz készült fix Hipshot húrlábat állították hadrendbe.

 

 

 

EC-1000 Blue Natural Fade 700x.jpg

EC-1000

BLUE NATURAL FADE

 

Professzionális minőségű gitárok mindenkinek: új LTD EC-1000 modellek


Ahogyan az köztudott, az LTD EC sorozatú modellek a világon legjobban eladható gitárok közé tartoznak, immár több mint 20 éve, aminek persze megvan az oka: a kiváló minőséget kínáló single-cutaway fazonú gitárt profi zenészek számára tervezték, de olyan áron kapható, amit mindenki megengedhet magának.


2019-ben néhány fenomenális új EC-1000-rel bővült az LTD Deluxe széria. Az EC-1000 2020-tól Blue Natural Fade színben is elérhető lesz. A hangszer mahagóni testére csomós nyárfa tető került, melyhez makassar-ébenfa fogólappal ellátott háromrétegű mahagóni nyak csatlakozik. A gitárokat Seymour Duncan Sentient (nyaki) és Pegasus (híd) passzív pickupokkal töltötték meg, melyek egy húzó-nyomó kapcsoló segítségével splittelhetők.

 

 

EC-1000T Black Natural Burst 700x.jpg

EC-1000T

BLACK NATURAL BURST

 

Az új EC-1000T Black Natural Burst tradicionális teljes vastagságú üreges mahagóni testtel készül – a súly csökkentés érdekében – erre a testre került a gyönyörű lángolt juhar tető. Ezen a hangszeren is a Sentient/Pegasus pickup készlettel találkozhatunk, de a gitár további prémium kategóriás összetevőket is kínál, ilyen pl. a TonePros satus TOM húrláb és húrtartó.

 

 

EC-1000 Violet Andromeda 700x.jpg

EC-1000

VIOLET ANDROMEDA

 

Az LTD Deluxe EC család következő látványos új tagja az EC-1000 Violet Andromeda. Ez az első alkalom, hogy az ESP káprázatos Violet Andromeda lakkozása megjelenik az LTD EC sorozatban. Egyszerűen észbontó, ahogy a színek változnak a lila árnyalatai, a kék, sőt még a zöld között is, amikor a fény visszaverődik a erről a speciális finish-ről. Az EC-1000 Violet Andromeda modellt is Fishman Fluence Modern Humbucker aktív hangszedőkkel gyártják – Alnico mágnessel a nyaki pozícióban és kerámiával a húrlábnál – és a megszokott kezelőszervek mellett egy húzó-nyomó kapcsolóval egy második hangzást is aktiválni tudunk.

 

 

 

H-1001FR Black Natural Burst 700x.jpg


H-1001FR

BLACK NATURAL BURST


2020-ban bővül az LTD Deluxe H sorozat is


Az ESP legkorábbi és egyik legkedveltebb gitárja a Horizon, erre a formára épülő, dögös új modellekkel egészül ki 2020-ban az LTD Deluxe H sorozat. Az új H-1001FR már elérhető lesz erezett nyárfa tetővel és látványos Black Natural Burst finish-sel. Ez a modell közvetlenül a testre erősített passzív Seymour Duncan Sentient (nyaki) és Pegasus (húrláb) hangszedőket kapott, melyek egy push-pull kapcsolóval spilttelhetők. Lényeges a Floyd Rose 1000SE tremolós húrláb, melyeket rozsdamentes acél csavarokkal láttak el a minél stabilabb működés és hosszú élettartam érdekében. A prémium kategóriás összetevők sorát gyarapítják a Grover hangolókulcsok is.

 

 

H-1001FR See Thru Black 700x.jpg

H-1001

SEE THRU BLACK

 

Az új H-1001-en az áttetsző fekete finish látni engedi a gyönyörű  habos juhar tetőt,  ez a modell is passzív Seymour Duncan Sentient (nyaki) és Pegasus (húrláb) pickup szettel készül, csakhogy a húrláb ezúttal egy fix, testen átmenő húrozáshoz való Hipshot személyében van jelen.

 

 

H3-1000 BLACK TURQUOISE BURST 700x.jpg

H3-1000

BLACK TURQUOISE BURST

 

 

H3-1000FR See Thru Black Sunburst 700x.jpg

H3-1000FR

SEE THRU BLACK SUNBURST

 

Rokonnak tekinthetők, a ritka dögös, Horizon-3 fazonnal rendelkező, megnyújtott felső és rövid, lefelé mutató alsó szarvval készülő modellek. Az LTD Deluxe sorozatán belül debütálnak a H3-1000 és H3-1000FR set-thru (majdnem a test teljes hosszában beragasztott nyakú) nyakillesztéssel megáldott gitárok. A H3-1000 esetében a Black Turquoise Burst színű lángolt juhar top vonzza elsősorban a tekintetünket. Az előzőkhöz hasonlóan ezen a hangszeren is közvetlenül a testre rögzített passzív Seymour Duncan Sentient (nyaki) és Pegasus (húrláb) pickupok dolgoznak, melyeket egy push-pull gombbal felezhetünk. Erre a modellre testen átmenő húrozáshoz való TonePros locking TOM húrlábat szereltek. Az új H3-1000FR lángolt juhar teteje pedig See Thru Black Sunburst finish-t kapott és Floyd Rose 1000SE tremolós húrlábbal büszkélkedhet.

 

 

Viper-1000 SEE THRU PURPLE SUNBURST_700x.jpg

VIPER-1000

SEE THRU PURPLE SUNBURST


Az LTD Deluxe Viper-1000 visszatér


A Phoenix esetéhez hasonlóan sokan hallatták hangjukat, amikor az LTD Viper kikerült az „1000 Series” kínálatából. A legtöbben nem örültek ennek döntésnek. Nos, itt volt az ideje kijavítani a hibát, és emelni a tétet két új LTD Deluxe Viper-1000 gitárral.

 

 

Viper-1000 Tiger Eye Sunburst_700x.jpg

VIPER-1000

TIGER EYE SUNBURST

 

Mindkét modellt mahagóni testtel és kivételesen szép mintázatú habos juharfa tetővel, See Thru Purple Sunburst és Tiger Eye Sunburst színekben vásárolhatjuk meg. Ezek a gitárok is közvetlenül a testre rögzített passzív Seymour Duncan Sentient (nyaki) and Pegasus (húrláb) pickupokat kaptak. További felsőkategóriás összetevők a TonePros locking TOM húrláb és húrtartó, valamint a satus LTD hangolókulcsok. 

 

Nincs még vége!


Még egyszer jelezzük, hogy ez csak az első része volt a 2020-as ESP modellek bemutatásának, hamarosan következik a folytatás.

Az ESP/LTD gitárok európai és hazai forgalmazója a Sound Service.