zenesz_logo.png



A Fender az év végén egy Flame Maple Top Stratocaster HSS Thinline modellel gyarapította egyre bővülő Rarities elektromos gitár sorozatát.

close 700x.jpg

 

 

A Rarities (ritkságok) sorozat lényege, hogy a gyártó egzotikus hangszerfákat kombinál prémium kategóriás hangszedőkkel és egyéb összetevőkkel, azzal a céllal, hogy valóban egyedi zenei- és játékélményt nyújtó hangszereket hozzon létre. A sorozat legfrissebb modellje a Flame Maple Top Strat HSS Thinline féltömör mahagóni testtel készül, melyre lángolt juhar tető került. A „Deep C” profilú tömör rózsafa nyakra 9,5 inches rádiuszú rózsafa fogólapot ragasztottak, 22 keskeny-magas érintővel ellátva.

 

A látványos jávorfa toppal készülő féltömör konstrukció könnyebb súlyú hangszert, és kissé jobban rezonáló testet eredményez. Az összképet a klasszikus Fender Thinline modellekre jellemező „f” lyuk teszi teljessé.

 

 

Rarities Flame Maple Top Stratocaster 700x.jpg

 

 

 

A Flame Maple Top Stratocaster HSS Thinline modellen két Custom Shop ’69 Strat single coil hangszedő dolgozik a középső és nyaki pozícióban, míg a húrlábnál egy Custom Double-Tap Humbucker teszi a dolgát. A Custom Shop 69 single-coil pickupok levegős, nyitott hangzással gazdagítják a tradicionális Strat hangzást, míg a DoubleTap húrláb hangszedő a hangerő szabályzó gombon elhelyezett S1 kapcsolónak köszönhetően akár vastag humbuckeres, akár dinamikus, fényes single-coil sounddal járul hozzá a gitár egyedi megszólalásához. Az elektronika kezelése a szokásos ötállású pickup váltóval, egy Master Volume, Tone 1. (nyaki és középső pickup) és Tone 2. (húrláb pickup) potikkal történik.

 

Hardver oldalon meg kell említeni a hajlított acél nyergekkel szerelt tremolós húrlábat. A tremoló két ponton szinkronizált és bepattintható karral rendelkezik. A gitár Fender® Standard öntött, különböző hosszúságú „staggered” hangolókulcsokat kapott. A hangszer skálahossza 25,5" (648 mm), a csontból készült felső nyereg szélessége 1,685" (42.8 mm).

 

 

 


A gitár az „f” lyukkal ellátott Thinline testhez illő fényes poliuretán Violin Burst lakkozással kapható, a nyak kézzel bedörzsölt selyemfényű poliuretán finish-t kapott. A Flame Maple Top Strat HSS Thinline hazai ára 870 900 Ft, amiben egy vintage stílusú barna kemény tok is benne van.

 

Specifikáció: Fender