zenesz_logo.pngEddie Van Halen cége, az 5150 sorozattal egyidejűleg bemutatta a limitált mennyiségben készülő EVH Wolfgang Special Ash modellt is.

5107701582_gtr_frtangleright_001_rr 700x.jpg

 

 

Az EVH 5150 sorozat megjelenésének árnyékában nem lenne ez egy egetverő hír, de minthogy Van Halen tud egyet-mást a gitárokról, ez az arénákban tesztelt, letisztult fazonú, stílusos, gyors játékra termett, rockgépezet annyira dögös megjelenésű, hogy úgy gondoltuk, bemutatásra érdemes.

 

Az új Limited Edition modell teste kőrisből készült, enyhén ívelt toppal, a negyedfűrészelt, jávorfából készült, grafittal megerősített csavarozott nyak profilja Eddie Van Halen specifikációja alapján került kialakításra, és olajbázisú, kézzel bedörzsölt poliuretán finish-t kapott. A változó rádiuszú (12”-16”) ébenfa fogólap 22 jumbo érintőnek ad helyet, és pont alakú gyöngyház berakású pozíciójelölők díszítik.

 

 

5107701582_gtr_back_001_rl_700x.jpg

 

 

 

Az egyedi tervezésű EVH® Wolfgang Alnico 2 humbucker hangszedők közvetlenül a testre lettek erősítve, ami dinamikus, jól artikulált hangzást és szinte végtelen hangkitartást eredményez, akár szólójátéknál, akár power akkordok megszólaltatásánál. Az elektronikát a hagyományos egy hangszín, egy hangerő, és háromállású pickup-választó trióval kezelhetjük.

 

A masszív és megbízható EVH-branded Floyd Rose® tremoló és a satus felső nyereg még a legextrémebb tremolóhasználatnál is stabil hangolást garantálnak. Természetesen nem maradhat el az EVH D-Tuna® szerkezet sem, amivel a drop-D és a normál hangolás között válthatunk egy pillanat alatt.

 

A Wolfgang Special gyönyörű selyemfényű natúr lakkozást kapott, a testet egyrétegű fekete szegély díszíti, a hardverek is feketében pompáznak, a gitár tájékoztató ára 1655 USD.

 

Fontosabb technikai adatok:

Test anyaga: kőris
Nyak anyaga: juhar
Testforma: Wolfgang®
Menzúra: 25.5" (648 mm)
Fogólap: ébenfa
Érintők: 22 jumbo
Rádiusz: változó 12”-16”
Felső nyereg szélessége: 1.625" (41.3 mm)
Hangolókulcsok: EVH®-Branded
Húrláb: EVH®-Branded Floyd Rose® Locking Tremolo & EVH® D-Tuna®