zenesz_logo.pngA Cort egy új nyolchúros rockgépezettel, a KX508MS modellel bővítette KX sorozatú gitárjainak sorát.

cort 700x.jpg

A Cort átlépve a 7 húros „limitet”, megjelentette első nyolchúros modelljét, a KX508MS gitárt. Az új modellt is azok a butik-szintű anyagok és minőség jellemzik, melyek a KX sorozat többi darabját. Elsőre szembeötlő – a változó menzúra mellett – a mintázott nyárfa tetőlap csodálatos Mariana Blue Burst színe, valamint az új Fishman pickupok. A sorozat védjegyének számító double-cutaway testformával, ami könnyű hozzáférést enged a 24 érintős nyak felső fekvéseihez, a KX508MS hangzása pont olyan erőteljes, mint amit a megjelenése sugall.

A változó menzúrás 26,5 - 28 inch (673-711 mm) kivitel sokkal konkrétabb, feszesebb mélyeket nyújt a gitárosoknak. A már említett mintázott nyárfa tető tökéletesen egészíti ki a mocsári kőris testet, és meleg, mégis ütős, a mixen szépen átszóló felsőközép tartományokat tesz lehetővé.

A KX508MS ötrétegű jávorfa nyakán két hosszú amarant fa (purple heart) berakás húzódik végig, ez a kombináció erőt és stabilitást biztosít a csavarozott nyak számára, valamint a jó rezonancia képességekkel rendelkező testhez csatlakozva erőteljes és határozott hangzást garantál. A makassar-ében fogólap is hozzájárul a tökéletes megszólaláshoz, gazdag mélyeivel és meleg, mégis átütő magas hangjaival. Az ében szín és az „esőcsepp” berakások szépen harmonizálnak a fekete nikkel szerelvényekkel. A fix és különálló húrlábnyergekkel rendelkező, testen átmenő húrozáshoz készült bridge, és a satus Cort Deluxe hangolókulcsok stabil hangolást, és egyszerű, gyors húrcserét tesznek lehetővé. Emellett a testen átmenő húrozás jótékony hatással van a hangkitartásra is.

cort-kx508ms-8-string-electric-guitar-600x.jpg

 

A hangszedőkkel kapcsolatban a Cort régi, megbízható partnerére a Fishman-re támaszkodott, így a gitáron két, nyolchúrosra tervezett, kerámia mágneses Fluence Modern Humbucker dolgozik. A húzó-nyomó kapcsolókkal ellátott hangerő és hangszín potikkal a single-coil hangzás is megvalósítható, csakúgy, mint a modern, nagykimenő jelű Fishman Voice1 aktív hangzás, vagy a megnövelt dinamikájú, jól reagáló, meleg és gazdag torzított, vagy tiszta, mégis erőteljes hangzásokat produkáló Fishman Voice2 passzív humbucker sound. A hangszín és hangerő potméterek mellett, még egy háromállású pickup-váltó áll rendelkezésünkre az elektronika kezeléséhez, így megállapítható, hogy bár meglehetősen sokféle hangzást hozhatunk ki a Cort új szörnyetegéből, a gitár kezelése nem vonja el a figyelmet a játéktól.

 

 

Ezt a hangszert olyan  gitárosok számára tervezték, akik tisztelik és értékelik a jól kipróbált, időtálló jellemzőket, ugyanakkor a KX508MS bizonyos területeken a határokat feszegeti. Az új nyolchúros sokoldalú hangszer, a Fishman Fluence Modern hangszedőknek és elektronikának köszönhetően nagyszerű hangzások széles választékát kínálja  a modern rock gitárosok számára.

Hazai ár 339 900 Ft – Mezzoforte Hangszeráruház