zenesz_logo.png



Az Ernie Ball Music Man bemutatta Artist sorozata második modelljét, a Hunter Hayes Cutlass modellt, ami egy Strat-jellegű, de meglehetősen sokoldalú és különleges gitár.

EB MM HH c_700x.jpg

 

Az új Ernie Ball Music Man Hayes Cutlass signature gitár klasszikus Strat-stílusú hangszer, 3 single-coil hangszedővel, azonban számos olyan jellemzővel rendelkezik, ami más gitáron nem található meg. Ha nem hallottál még Hunter Hayesről, ő egy amerikai, Grammy-díjra is jelölt country gitáros-énekes. Új signature modelljének teste pehelykönnyű égerfából készült, melyhez hőkezelt jávorfa nyak csatlakozik. A nyakra 10 inches rádiuszú mintázott, égetett jávorfa fogólap került 22 rozsdamentes érintővel.

 

 

slide-rear_700x.jpg

 

 

Ami igazán érdekessé és sokoldalúvá teszi ezt a gitárt, az a pickup konfiguráció, az elektronika és a hardver választás. A három Alnico mágneses, egyedi tekercselésű Music Man Custom single-coil pickuphoz a Music Man egy „csendes áramkört” is fejlesztett, ami megakadályozza, azt a zajongást, ami amúgy ezekre a hangszedőkre jellemző. A testen átmenő húrozáshoz készült króm bevonatú Music Man húrláb réz babáit piezo hangszedőkkel szerelték fel, melyek hangját a mágneses pickupok által továbbított jelhez keverhetjük. Végül egy kétállású kapcsolóval aktiválhatunk egy boostert, ami +20dB erősítést ad a kimenő jelhez.

 

 

slide-controll_700x.jpg

 

 

A kezelőgombok bekötése sem mondható hagyományosnak. A gitárt – az ötállású pickup választó mellett – három hangerő potméterrel látták el, melyből az első a Master Volume, a középsővel a piezo hangját keverhetjük a többi hangszedőhöz, míg a harmadikkal a nyaki pickup hangerejét szabályozhatjuk a pickup váltó 1., 2., és 3. állásában, vagyis húrláb, valamint a húrláb + középső pickuphoz is hozzákeverhetjük, a nyaki hangszedőt, amivel humbuckeres jellegű hangzásokat érhetünk el.     

 

További különlegesség, hogy a gitáron két – egy sztereó és egy monó – kimenetet találunk. Ez háromféle jel továbbítási módot tesz lehetővé.

 

  1. A monó kimeneten az általunk kevert piezo + mágneses pu. jel megy ki
  2. A sztereó kimeneten, a sztereó jack egyik pólusán a piezo, a másikon a mágneses pu. jelét küldjük ki
  3. A monó kimeneten a piezo, a sztereó kimeneten a mágneses pu. jelét küldjük ki, akár két erősítőre, vagy csatornára

 

slide-brdige saddle 700.jpg

 

A már említett Music Man húrláb húrlábhoz satus Schaller M6-IND kulcsok társulnak, ami így együtt, meglehetős stabilitást jelent hangolás terén. A gitár menzúrája 648 mm, a nyakpálca takaró lemezt lézer gravírozott Music Man Artist Series logó és Hunter Hayes aláírása díszíti. A hangszer ízléses Lake Tahoe Blue magasfényű poliészter finish-t kapott, míg a gyönyörű mintázatú jávorfa nyakat kézzel bedörzsölt fegyverolajjal és speciális wax-szal  kezelték.

 

 

[Ernie Ball Music Man HH Cutelas]

 

 

Tájékoztató ár: 2 499 USD

További információk: Ernie Ball Music Man