zenesz_logo.pngA Fender még a téli NAMM Show-n jelentette be, hogy Alternate Reality – Alternatív Valóság – sorozatában bemutatja a Meteora HH modellt, és ez most már nem csak jövő idő, mert a Meteora HH már kapható.

 

Fender-Alternate-Reality-Meteora-HH-in-Candy-Apple-Red_700.jpg

 

Fender Meteora-HH Candy Apple Red

 

A gitár egy kicsit úgy néz ki, mintha a klasszikus Fender Jazzmaster modern interpretációja lenne, kicsit szögletesebb vonalakkal megáldva. Ugyanakkor legendás offset (derékban eltolt) modell karakteres pickupjai és lágy, lebegő tremoló rendszere erről a gitárról hiányzik. Kapunk helyette egy pár Player humbucker hangszedőt, Adjusto-Matic™ húrlábat és testen átmenő húrozást. Összességében ez remek válogatás egy kiváló rock gitárhoz…

 

 

Fender-Alternate-Reality-Meteora-HH-in-Surf-Green_700x.jpg

 

Fender Meteora-HH Surf Green

 

A Meteora teste égerfából készül, a „modern C” profilú jávorfa nyakra 9,5”-os rádiuszú pau ferro fogólap került 22 médium jumbo érintővel. Ez úgy nagyjából egy standard Fender specifikáció, jól bevált recept. A pickup váltó a hangszer felső szarvára került, a hosszan megnyújtott koptatólapon helyezték el a három kezelőgombot. Mindkét pickup külön hangerő potit kapott, és van egy közös hangszín szabályzónk. A hangszíngombon elhelyezett húzó-nyomó kapcsolóval a humbuckerek egyik tekercsét leválaszthatjuk, így single-coil hangszedőként működnek. Még egy hasznos apróság, a hangszín poti és az első hangerő gomb között elhelyezett apró kapcsolóval a két hangerő gomb sorrendje felcserélhető, hogy az legyen közelebb a kezünkhöz, amelyiket többet használjuk.

 

 

 

Fender-Alternate-Reality-Meteora-HH-in-Lake-Placid-Blue_700x.jpg

 

Fender Meteora-HH Lake Placid Blue

 

Tavaly decemberben már hírt adtunk egy Fender Meteora gitárról, a két hangszer azonban az alakját leszámítva nem sok mindenben egyezik. Azon a modellen két single-coil pickup dolgozott, a test kőrisfából készült, gitár Telecaster húrlábbal rendelkezett, az elektronika is eltérő volt.

 

Az új Meteora HH három színben készül: Lake Placid Blue, Surf Green és Candy Apple Red. Szerintünk mindhárom színben jól mutat ez a testforma, feltehetően a többség ezt a modellt fogja preferálni, az előddel szemben, már csak az ára miatt is, nem beszélve a két nagyhangú humbuckerről…  

 

 

 

 

Hazai ár: 329 900 Ft - Hangszerdiszkont.hu

További részletek: Fender