zenesz_logo.png



Bár már a téli NAMM Show-n is látható volt, hivatalosan most debütált a Fender Alternate Reality (Alternatív Valóság) sorozatának új Powercaster modellje.

 

fender-alternate-reality-powercaster-surf-green_700x.jpg

 

 

A teljesen új tervezésű, derékban eltolt (offset) fazonú Powercaster legérdekesebb jellemzője talán a P-90 nyaki single coil / Atomic húrláb humbucker páros, ami nem sűrűn fordul elő a Fender kínálatában, mint ahogy a hőkezelt juharfa nyak sem, ami kézzel bedörzsölt olaj finish-t kapott. (Ilyen nyakat szívesen látnánk a jövőben más Fender gitárokon is.)

 

 

The Powercaster back 700x.jpg

 

A Powercaster modern „C” profilú nyakára 9,5 inches rádiuszú pau ferro fogólap került, 22 médium jumbo érintővel. A hangszer menzúrája 24,75 inches, ami rövidebb, mint a Jazzmasteré (25,5”) és valamivel hosszabb, mint a Jaguaré (24”).  A vintage stílusú Adjusto-matic húrláb a fix húrtartóval garantáltan jól tartja a hangolást, a hangolókulcsok standard zárt-öntött kivitelűek, a szerelvények nikkel-króm színűek.

 

Az elektronika kezelése végtelenül egyszerű az egy hangerő, egy hangszín potival, valamint a háromállású pickup váltóval. A kezelőgombok vintage stílusú fekete Jazz Bass gombokat kaptak. Az égerfa testű Powercaster háromféle színben elérhető: 3 színű Sunburst, White Opal és Surf Green.

 

 

fender-powercaster-gp_700x.jpg

 

 

Az, hogy kinek mennyire jönnek be a Fender új alternatív modelljei – mert lesz folytatás is – az ízlés dolga, az biztos, hogy akad az új sorozatban érdekesség bőven, és a Powercaster 818 eurós ára nem annyira vészes, olyannyira nem, hogy a Thomann-nál pillanatnyilag elfogyott.

 

Az alábbi videó első 10 perce erről a gitárról szól, a végén rögtönzött bemutatóval.

 

 

[Fender Powercaster]

 

 

 

Specifikáció: Fender